Kako je mogao?

Da ne pukne bruka: Monstruozni čin dede kraljice Elizabete!

Zbog napada koji je preživeo, bilo je jasno da za princa Džona nema budućnosti u kraljevskoj porodici i da mora hitno da bude sakriven od javnosti kako ne bi doneo bruku i sramotu krunisanim glavama
Vip priča
20:34h Autor:
Da ne pukne bruka: Monstruozni čin dede kraljice Elizabete!
Foto: Profimedia

Princ Džon bio je sin kralja Džordža V i kraljice Meri. Rođen je 12. jula 1905. Bio je srećno, zdravo i veselo dete i roditelji su ga obožavali. Onda se dogodilo nešto što će princa Džona gotovo da izbriše iz istorije, nešto toliko strašno da je Vindzor učinio sve da ga sakrije od očiju javnosti.

U dečačkoj dobi, princ Džon doživeo je napad koji je dijagnostikovan kao epilepsija. Bilo je jasno da za njega nema budućnosti u kraljevskoj porodici i da mora hitno da bude sakriven od javnosti kako ne bi doneo bruku i sramotu krunisanim glavama.

Skandal promenio britansku istoriju: Zbog ljubavnice se odrekao krune i naroda! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Odlučili su da Džona sakriju daleko od znatiželjnih očiju na neko skrovito i tajno mesto za koje će znati samo njegovi roditelji i nekoliko ljudi u koje su imali potpuno poverenje. Smestili su ga na porodično imanje Norfolk gde su mu društvo pravili samo dadilja i jedan sluga. Bez obzira na sve, Džon je živeo kao normalno dete koliko mu je bilo dozvoljeno. Kraljica Meri koristila je svaku priliku da vreme provede sa sinom koji bi mogao da joj donese samo nevolje.

U ranim jutarnjim časovima 18. januara 1919. Džon je doživeo težak napad epilepsije zbog kojeg se više nikada nije probudio. Saznavši za to, kralj i kraljica požurili su da se oproste od svog sina dok je njegov stariji brat princ Edvard VIII hladno zaključio: "Životinja je umrla".

Džon je sahranjen u lokalnoj crkvi, a uspomena na njega vrlo brzo je izbledela.

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs