Vatra i bes - u Trampovoj Beloj kući

Knjiga koja je zapalila svet: Ćerka mu se ruga, zavodi tuđe žene, ne spava sa Melanijom, misli da je genije! (FOTO)

O preduzetničkim, ljubavnim i političkim poduhvatima Donalda Trampa (71) u protekle tri decenije ispisane su hiljade stranica u desetak biografskih knjiga, ali nijedna nije izazvala toliki interes javnosti - a ni njegov gnev - kao “Vatra i bes: u Trampovoj Beloj kući” autora Majkla Volfa.

Vip priča
Autor:
Knjiga koja je zapalila svet: Ćerka mu se ruga, zavodi tuđe žene, ne spava sa Melanijom, misli da je genije! (FOTO)
Donald i Melanija Tramp, Foto: Profimedia

I ako je Melanija zvanično prva dama, po značenju je tek četvrta žena u Beloj kući, otkriva Majkl Volf. U glavnim ženskim ulogama tamo nastupaju Houp Hiks (29), šefica komunikacija Bele kuće, i Sara Hakabi Sanders (35), voditeljsko pres službe, a prema Volfovim izvorima najmoćnija dama u Beloj kući je Ivanka Tramp (36) – ambiciozna ćerka i savetnica američkog predsednika, treće dete iz njegovog braka sa Ivankom Tramp, koja je samo 11 godina mlađa od svoje maćehe.

Melanija Tramp nikad se ćerki svog supruga nije ni pokušavala nametnuti kao autoritet, nego je sa njom gradila prijateljski odnos. Kako obe obožavaju modu i nakit, a Ivanka je razvila i sopstveni modni brend, uvek su imale mnogo zajedničkih tema za razgovor. Ali očigledno je Ivanka nije doživljavala kao preveliku opasnost. Zato i nema velike netrpeljivosti, već samo - hladni rat.

Svet opsednut: Zašto Donald Tramp izbegava da drži Melaniju za ruku? (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Premda je zaposlena kao predsednikova savetnica, Ivanka Tramp sa svojim suprugom Džaredom Kušnerom, 36-godišnjim investitorom i izdavačem zaposlenim na mestu višeg predsednikovog savetnika, uvek ima otvorena vrata i nesmetan pristup u očevu kancelariju u Beloj kući, može se pročitati u “Vatri i besu”. Iako su neki Volfovi sagovornici uvereni da ona teži za tim da jednog dana postane prva američka predsednica, dodaju i malo gorčine u njihov odnos.

“U razgovoru je tretirala oca s neskrivenom ironijom pa je otišla toliko daleko da se pred drugima rugala njegovoj frizuri... dodajući kako je predugo držao boju kojom muškarci boje kosu pa je zato ispala narandžastoplava”.

Njena braća Donald Džunior (40) i Erik (34), koji su takođe bili aktivni u očevoj kampanji, ostali su u Njujorku i nastavili da vode porodičnu kompaniju. U velikom “provetravanju” kancelarija prošlog leta Ivanka Tramp je učvrstila svoj uticaj jer je svoju prijateljicu Houp Hiks (29), odraslu u Grinviču, progurala na upražnjeno mesto direktorke Odseka za komunikaciju Bele kuće. Atraktivna brineta prodornih zelenih očiju za nju je radila od 2012. godine kada se zaposlila u PR firmi koja je promovisala Ivankinu modnu marku. Bivša manekenka koja je zbog savršene linije nosila i revije veša od tada nosi isključivo kreacije svoje šefice, i postala je jedna od njenih najodanijih saradnica i prijateljica.

Trenutak koji je promenio sve: Ovako su se upoznali Melanija i Donald Tramp (VIDEO)

foto: Profimedia

Kako Ivanku Tramp u kuloarima Bele kuće nazivaju “prvom damom”, Houp Hiks je zbog bliskog odnosa, požrtvovanosti i odanosti zaslužila titulu “prve ćerke”. U Trampovu kampanju uključila se kao šefica tima za odnose s javnošću 2015. godine, a sada joj je glavni zadatak da kreira, koordinira i popravlja medijsku sliku o predsedniku. Njemu je Hiks toliko važna da ju je u društvu prve dame, ćerke Ivanke Tramp i zeta Džareda Kušnera letos poveo na audijenciju kod pape Franje u Vatikan, a časopis "Forbes" uvrstio ju je na 28. mesto liste najuticajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Vrlo važna Trampova saradnica je i od Houp Hiks šest godina starija Sara Hakabi Sanders, voditeljke pres službe Bele kuće. Južnjakinja iz Arkanzasa i majka troje dece od najranijeg je detinjstva opsednuta politikom - od kako se njen otac Majk Hakabi 1992. kandidovao za guvernera te savezne države.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs