Vatra i bes - u Trampovoj Beloj kući

Knjiga koja je zapalila svet: Ćerka mu se ruga, zavodi tuđe žene, ne spava sa Melanijom, misli da je genije! (FOTO)

O preduzetničkim, ljubavnim i političkim poduhvatima Donalda Trampa (71) u protekle tri decenije ispisane su hiljade stranica u desetak biografskih knjiga, ali nijedna nije izazvala toliki interes javnosti - a ni njegov gnev - kao “Vatra i bes: u Trampovoj Beloj kući” autora Majkla Volfa.

Vip priča
Autor:
Knjiga koja je zapalila svet: Ćerka mu se ruga, zavodi tuđe žene, ne spava sa Melanijom, misli da je genije! (FOTO)
Donald i Melanija Tramp, Foto: Profimedia

Prvo izdanje - koje otkriva sve tajne Zapadnog krila od kako se tamo prošlog januara uselio aktualni američki predsednik, kao i brojne pikanterije iz njegovog privatnog života - navodno je štampano u “samo” 250.000 primeraka i nestalo je s polica američkih knjižara u desetak minuta, tako da se po SAD-u sada nižu liste čekanja na doštampane primerke, a pomama koju je knjiga izazvala može se uporediti samo s uzbunom koju je svojom pojavom izazvao serijal romana o dogodovštinama malog čarobnjaka Harija Potera.

Životna priča prve ćerke Amerike: Žena u koju se kune Donald Tramp! (FOTO)

foto: Profimedia

Da bi napisao 376 stranica eksplozivnog političkog štiva, 64-godišnji američki novinar i kolumnista "The Hollywood Reportera" i "USA Today" (koji je 2008. objavio biografiju medijskog magnata Ruperta Merdoka) tokom 18 meseci razgovarao je sa čak dvesta sagovornika, među kojima je i bivši glavni Trampov strateg Stiv Benon. Volfovi izvori nemaju lepih reči za lidera najmoćnije zemlje sveta. Osim uvreda na račun njegovog obrazovanja, načina razmišljanja i političke “nepismenosti”, navodi se da se ponaša kao hirovito i razmaženo derište sklono ispadima besa i promenama raspoloženja.

Donald Tramp nije uspeo da osvoji Dajanu: Osvetio joj se na veoma ružan način! (VIDEO)

foto: Profimedia

U dnevnom rasporedu najvažnije mu je da oslobodi vreme za partiju golfa kao i telefonske razgovore sa starim prijateljima, kojima se žali i prepričava dnevne događaje. S jedne je strane opsednut moći i ženama, a s druge panično strahuje za sopstveni život do te mere da često hranu anonimno naručuje iz Mekdonaldsa. Niko ne sme da mu dira četkicu za zube, ni bez posebnog odobrenja menja posteljinu... Najsočniji su ipak detalji koji se odnose na njegovu porodicu.

Prva dama Melanija Tramp (47) prikazana je kao žena koja najčešće nema pojma gde joj je - i sa kim - suprug, ali je to ne brine. Prvi put od mandata Džona Kenedija predsednik i prva dama spavaju u odvojenim sobama, a ona ga prati isključivo na protokolarnim primanjima i službenim putovanjima.

U ovoj kući je rastao Donald Tramp: Kako je sve izgledalo pre 65 godina! (FOTO)

foto: Profimedia

Tokom cele kampanje šuškalo se da se protivi Trampovoj odluci da postane predsednik, a u izbornoj noći gorko je zaplakala kada je postalo jasno da se uskoro sele u Vašington. Na svečanosti inauguracije nije bila vesela: Tramp je besnio jer su brojne zvezde odbile da dođu i nastupe, a svoju je ljutnju iskaljivao na supruzi, koja je celi dan gutala knedle i bila na rubu plača.

Prema njoj se, doduše, ponaša i kao kavaljer - što je bilo vidljivo u kampanji kada je u potpunosti stao u njenu zaštitu nakon što su objavljene njene obnažene fotografije s početka karijere kao i gnusni tračevi o njenoj prošlosti - ali to ga ne sprečava da zavodi supruge svojih prijatelja, kažu Volfovi izvori. Čak njihove muževe stavlja na spikerfon da bi sopstvenim ušima čuli njihove reakcije dok ih nagovora da mu se pridruže u uživanju s drugim lepoticama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs