Skandali i indiskrecije

8 skandala koje britanska kraljevska porodica želi da zaboravimo (FOTO)

Crna ovca porodice, šesnaestogodišnji princ na lečenju od narkotika, sramotni telefonski razgovori
Vip priča
10:02h Autor:
Foto: Profimedia

Britanska kraljevska porodica u svojoj istoriji broji priličan broj skandala, ali koliko je njih ostalo u sećanju?

 

Neki su toliko poznati da su za njih svi čuli, jer zahvaljujući naslovnim stranicama tabloida i televizijskim intervjuima, teško je sakriti bilo šta, piše Elle.

 

Svi pamtimo detalje o tome kako se princ Hari maskirao u nacistu na jednom maskenbalu, kao i momenat kada je princeza Dajana otkrila kako ih je troje u njenom braku s princem Čarlsom, a tu su i lutanja princa Harija po hotelskoj sobi u Las Vegasu, bez ičega na sebi!

 

Šta je Džon Kenedi darovao kraljici Elizabeti: O ovom poklonu se i danas priča! (FOTO)

 

Međutim, postoje izvesne indiskrecije i skandali koje ste možda već zaboravili...

 

1. Kada je uljez upao u kraljičinu spavaću sobu

 

Najveći propust obezbeđenja desio se 1982. godine kad je jedan čovek uspeo da se popne uz Bakingemsku palatu i uvuče se u kraljičinu spavaću sobu. Kako se to desilo niko nije siguran, ali se julskog jutra oko 7 sati Majkl Fagan uzverao uz zid i ušao joj u sobu. Tada se pričalo kako su razgovarali desetak minuta, međutim, on je Inipendentu 2012. godine ispričao kako je kraljica istrčala iz sobe čim ga je videla, "malena bosa stopala su trčala po podu."

 

Izjavio je i da ni dan danas ne zna zašto je to uradio ali je moguće da se to desilo zbog izvesnih čarobnih pečuraka koje je pojeo u supi pet meseci ranije. Komedija, zar ne?

 

2. Fergi, crna ovca familije i sisanje njenih palčeva

 

Pipa Midlton više ne zna kako da nadmaši sestru: Na Vimbldon došla skoro gola (FOTO)

 

Објава коју дели Leona Edmiston (@leonaedmiston) дана 23. Јан 2017. у 12:02 PST

 

Sara Ferguson, bivša supruga princa Endrjua je i za vreme braka i kasnije bila redovan član trač rubrike. 1992. godine Dejli Miror objavio je fotografije vojvotkinje od Jorka, u kompromitujućoj (i veoma neugodnoj) situaciji sa teksaškim milionerom Džonom Brajanom.

 

Vojvotkinja je tada već bila razvedena od princa Endrjua pa to nije bilo u žiži skandala - glavna vest je bila što je na slikama Brajan sisao njene palčeve. On je za Dejli Mejl izjavio da joj je u stvari ljubio palčeve. Iako im je privatnost bila narušena, incident je izazvao mnogo sramote za kraljevsku porodicu.

 

Bila je histerična, plakala je i razbijala nameštaj: Kamila Parker blati princezu Dajanu!

 

Foto: EPA / Nigel Roddis
Foto: EPA / Nigel Roddis

3. Kada je princ Hari otišao na odvikavanje (i ostao tamo jedan dan)

 

Prilagoditi kraljevsku porodicu - instituciju s korenima u tradiciji i drevnim vrednostima - sa modernim vremenima i sve liberalnijim društvenim shvatanjem nije lako. Na primer, pušenje marihuane u tinejdž godinama nekima nije ništa naročito šokantno. Međutim, kad to uradi jedan od najpoznatijih tinejdžera na svetu, onda jeste.

 

Kada je obelodanjeno da je šesnaestogodišnji princ uhvaćen kako puši travu na posedu Hajgrov, to je stiglo na naslovne strane tada nacionalnih novina News of the World. Ono što se često zaboravlja jeste da je kao kaznu i nauk princ Čarls svog sina poslao na odvikavanje - na jedan dan. Princ Hari se tada sastao sa zavisnicima na odvikavanju od kokaina i heroina u centru u južnom Londonu.

 

4. Krivični dosije princeze Ane

 

Do sada neobjavljena pisma princa Čarlsa: Moj brak podseća na grčku tragediju! (FOTO)

 

Објава коју дели Jennifer (@ladydianafan) дана 1. Јун 2017. у 7:56 PDT

 

Kraljičina jedina ćerka, princeza Ana, postala je prva visoko rangirana osoba iz kraljevske loze koja je dobila krivični dosije 2002. godine. Ona je priznala krivicu na optužbu da je jedan od njenih pasa, Doti, napao dvoje dece.

 

Kako je izvestio BBC, princeza Ana je morala da se pojavi na sudu i plati kaznu od 500 funti, odštetu od 500 funti, drži psa na povocu u javnosti, organizuje dresuru za Doti i plati sudske troškove od 148 funti. Isti pas je navodno napao i kraljičine korgije.

5. Kada je tinejdžer princ Čarls naručio brendi

 

Dajana otkrila kada je brak sa Čarlsom počeo da propada: Presudio im neočekivani krivac! (FOTO)

 

Објава коју дели Style Hermit (@style_hermit_london) дана 14. Јул 2017. у 12:08 PDT

 

Iako to sada ne deluje skandalozno, 1963. godine princ Čarls je izazvao pravi haos kada je ušao u pab i naručio alkoholno piće.

 

Desilo se to tokom školske ekskurzije na ostrvo Luis u Škotskoj, kada je kraljičin prvorođeni sin ušao u lokalni pab i naručio čeri brendi. Tu je bio prisutan i reporter časopisa Vanity Fair i incident je stigao na naslovnice svetskih novina. Bakingemska palata je prvo porekla, a zatim priznala da se to uopšte desilo, a princ Čarls je navodno izjavio da se i dalje trgne na reči "čeri brendi". Što se tiče tog paba, postao je legendarno mesto i njegovo zatvaranje 2014. godine dospelo je u nacionalne vesti.

 

6. Tampaks-gejt

 

1992. godine - nedugo posle objave razvoda princeze Dajane i princa Čarlsa - detalji intimnog razgovora princa Čarlsa i Kamile Parker (sada vojvotkinje od Cornvela) su objavljeni u javnosti i izazvali ogromnu sramotu.

 

Snimci su nazvani "Kamila-gate" i u celosti su objavljeni u australijskim i nemačkim medijima a delimično i britanskim. Jedan od najgorih momenata je onaj kada Čarls kaže da hoće da bude Kamilim "uložak".

 

2008. godine je objavljeno da su telefoni bili ozvučeni.

 

Potresni detalji o nedelji nakon Dajanine smrti: Princ Vilijam želeo da sam tuguje za mamom! (VIDEO)

 

7. Squidgey-gate

 

Još jedan sramotni snimak telefonskog razgovora bio je "Squidgey-gate", koji je objavio The Sun 1992. godine. To je razgovor iz 1989. vođen između princeze Dajane i njenog prijatelja Džejmsa Gilbija. U razgovorima, koji su dosta lični, Gilbi ju je nazvao "squidgey" (ukusnom). Dajana je kasnije priznala Martinu Baširu u veoma poznatom intervjuu da se razgovor zaista desio, ali je porekla da su imali aferu.

 

"On (Gilby) je veoma osećajna osoba ali implikacije razgovora su bile da smo bili u vezi što nije tačno", rekla je povodom tog slučaja.

 

 

8. Momenat kada je princ Čarls vređao reportera BBC-ja

 

Kraljevska porodica i britanska štampa oduvek imaju burne odnose, ali je prezir kraljevske porodice prema medijima postao očigledan 2005. godine kada su princa Čarlsa prečuli kako govori o jednom reporteru.
Tokom skijaškog odmora u Klosteru u Alpima, porodica je upitana o budućem venčanju Čarlsa i Kamile, a pitanje je postavio BBC dopisnik Nikolas Vitčel.

 

"Ovi prokleti ljudi", rekao je Čarls ispod glasa svojim sinovima Vilijamu i Hariju. "Ne mogu da podnesem tog čoveka. Stvarno je grozan, zaista jeste."

 

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs