Tragična pogibija

Potresni detalji o nedelji nakon Dajanine smrti: Princ Vilijam želeo da sam tuguje za mamom! (VIDEO)

Novi dokumentarac povodom 20. godišnjice smrti voljene princeze otkriva koliko su bile velike tenzije u porodici
Vip priča
17:58h Autor:
Potresni detalji o nedelji nakon Dajanine smrti: Princ Vilijam želeo da sam tuguje za mamom! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Ove godine, 30. avgusta, obeležava se dvadeset godina od tragične smrti princeze Dajane, a dokumentarac "Diana: 7 Days That Shook The Windsors" otkriva šta se događalo u kraljevskoj porodici tokom sedam dana dok su pripremali princezinu sahranu.

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tenzije su bile velike i trebalo je doneti važne odluke poput one hoće li Daajanini sinovi princ Vilijam i princ Hari hodati iza majčinog sanduka jer je Vilijam to od početka odbijao. Dokumentarac otkriva da su Dajanin batler Pol Barel i njen vozač Kolin Tebat bili prvi koji su videli njeno telo u improvizovanoj mrtvačnici u Parizu, gde je princeza poginula u saobraćajnoj nesreći. Kolin je u dokumentarcu ispričao da je Dajana ležala mrtva na krevetu u jednoj sobi, a sa susednih zgrada obožavaoci i fotografi su pokušavali da fotografišu sobu u kojoj je bila Dajana.

Najveća ljubav princeze Dajane: Batler otkrio nove detalje iz života nesrećne lejdi!

"Kad sam video šta se događa, odmah sam tražio da mi daju nekoliko pokrivača kojima sam prekrio prozore i onemogućio da je iko vidi. Debeli pokrivači na prozorima samo su pojačali vrućinu u sobi i zato smo upalili nekoliko ventilatora i u jednom trenutku njena kosa se pomerila, a ja sam pomislio da je živa", ispričao je Kolin.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je Dajana poginula, njeni sinovi su bili u Škotskoj i vest da je princeza preminula stigla je tokom noći, ali kraljica Elizabeta odlučila je da sačeka jutro i tada kaže dečacima da im je mama umrla. Kako bi ih poštedela dodatnih trauma, kraljica je iz svih prostorija izbacila televizore da ne gledaju vesti o maminoj smrti. Kada je Čarls išao u Pariz po Dajanino telo, tada 12-godišnji princ Hari molio ga je da ga poveze sa sobom, ali Čarls je odlučio da je bolje da ostane u Londonu.

Neko je podmazao kočnice: Prva reakcija kraljice Elizabete na vest o udesu princeze Dajane!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Policija, članovi kraljevske porodice, tadašnji premijer Toni Bler i Dajanin brat Erl Spenser u nedelji pre Dajanine sahrane vodili su razgovore i dogovarali sve detalje. U dokumentarcu se ističe kako je Erl insistirao da on bude jedini koji će koračati iza Dajaninog sanduka. Ostali su smatrali da uz njega moraju biti Vilijam i Hari.

Princ Čarls više ne oseća krivicu zbog Dajanine smrti: Žali samo zbog jedne stvari!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stariji princ Vilijam, kojem je tada bilo 15 godina, hteo je da tuguje u samoći, odbijao je da ide na sahranu. U želji da nagovore Vilijama da se predomisli, tim za organizaciju sahrane telefonski se čuo i u tom razgovoru najglasniji je bio princ Filip koji je sve ućutkao rekavši kako su dečaci izgubili mamu i neka se to poštuje.

Princ Filip o danima nakon Dajanine smrti: U pismu otkriveno šta je najviše pogodilo porodicu!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs