Novi detalji o tragediji

Neko je podmazao kočnice: Prva reakcija kraljice Elizabete na vest o udesu princeze Dajane!

Najnovije tvrdnje iznela je Ingrid Sjuard u svojoj knjizi, u kojoj je opisala komplikovan odnos između kraljice i u narodu voljene princeze
Celebrities
19:16h Autor:
Neko je podmazao kočnice: Prva reakcija kraljice Elizabete na vest o udesu princeze Dajane!
Foto: Profimedia

Prva reakcija kraljice Elizabete na vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula princeza Dajana bila da je neko najverovatnije "podmazao kočnice na automobilu", prenose britanski mediji. Ove tvrdnje iznela je Ingrid Sjuard u svojoj knjizi "An Intimate Portrait of the Queen in Her Own Words", navodi britanski Telegraph.

Žena ratnik još od detinjstva: Druga strana života kraljice Elizabete II! (FOTO)

Spisateljica u svojoj knjizi navodi da ova reakcija kraljice Elizabete, nakon što je saznala da je Dajana teško povređena u nesreći 1997. godine, zapravo govori o njihovom "nesvakidašnjem i komplikovanom odnosu".

"Prema navodima svedoka koji je bio prisutan kada je kraljica čula za nesreću, prvo što joj je palo na pamet i što je izgovorila naglas bilo je: 'Neko je sigurno podmazao kočnice' ", napisala je Sjuard.

Pismo otkrilo veliku tajnu: Ovo je bila najveća briga princa Čarlsa o Dajani!

Dajanina tragična smrt izazvala je tugu u celom narodu, a kraljica je tada naišla na oštre kritike javnosti jer nije prekinula svoj odmor na imanju u Balmoralu, kako bi se vratila u London. Takođe, mnogi su bili zapanjeni jer zastave na Bakingemskoj palati nisu bile spuštene na pola koplja u znak žalosti zbog pogibije voljene princeze.

Kraljica je tada tvrdila da je ostala na svom imanju da bi pomogla mladim prinčevima Vilijamu i Hariju da se u privatnosti izbore sa šokom zbog iznenadnog gubitka majke.

"Njen prioritet je bio da ih zaštiti", navodi ovaj kraljevski biograf.

Kejt i Vilijam uplašeni: Paparaci maltretiraju malenog Džordža!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U ovoj knjizi se takođe navodi i da su kraljica i princeza u početku bile veoma bliske, i da je čak jednom prijatelju Elizabeta o Dajani u pismu napisala da je "jedna od njih". Međutim, njihov odnos je kasnije zahladneo, kada su mediji pokazivali sve više interesovanja za voljenu princezu.

Bivša supruga britanskog prestolonaslednika princa Čarlsa, princeza Dajana, kao i biznismen Dodi Al Fajed poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Parizu pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Pozadina kraljevskog venčanja: Do sada neviđene fotografije Dajane i Čarlsa! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs