Šok

Nezapamćen skandal na modnoj sceni: Manekenke čekale u potpunom mraku red za kasting!

Neke su odustale od kastinga i napustile red jer nisu htele da ih agencija tretira kao životinje
Moda
22:38h Autor:
Nezapamćen skandal na modnoj sceni: Manekenke čekale u potpunom mraku red za kasting!
Foto: Profimedia

Svet modelinga je poprilično surov, a poslednji događaj još jednom je ukazao na nehumanost ove profesije. Ako pratite dešavanja u svetu mode, sigurno ste negde u medijima nabasali na priče o mladim manekenkama koje se žale na brutalnost kastinga i samih modnih kuća, piše Elle.rs

Ne samo po pitanju izgleda, koji podrazumeva održavanje linije koja se obično graniči sa svakodnevnom izgladnelošću, već i po nizu drugih faktora.

Jedan od njih su kastinzi koji traju satima, a koje mlade devojke proživljavaju uz tonu anksioznosti i flašicu vode sa nekoliko listova nane.

Naravno, reći ćemo: to je njihov izbor.

Međutim, postoje granice, a ovde su u pitanju one koje je jedna modna agencija poprilično prešla i na taj način izvrgla ruglu uglednu modnu kuću, kakva je Balenciaga.

Na kastingu koji je pre nekoliko dana održala modna agencija Madia & Ramy, 150 devojaka čekalo je u redu na stepeništu preko tri sata! Dato im je uputstvo da čekaju da budu prozvane i ne napuštaju red, kako bi bile viđene.

Tokom pauze za ručak agenti su napustili kancelarije, zatvorili vrata i ugasili svetlo na hodniku!

Te su devojke ostale da stoje na stepeništu i mraku, osvetljene samo ekranima mobilnih telefona.

Nakon ovakvog ponašanja agencije, veliki broj devojaka otišao je sa kastinga, ali i otkazao dolazak na one koje su usledile po rasporedu, Hermès i Elie Saab.

Obraćajući se medijima izjavile su da ne žele biti tretirane poput životinja i da su tog dana praktično doživele traumu, zbog čega nisu imale nikakvu motivaciju da odu na sledeće zakazane kastinge.

Što se tiče modne kuće Balenciaga i njihovog obraćanja javnosti, predstavnici za medije priznali su da su postojali problemi tokom pomenutog kastinga i da su uvedene radikalne promene, a jedna od njih je automatski raskid ugovora sa agencijom Madia & Ramy.

Ispratite zimu sa stilom: Najbolje odevne kombinacije za prelazno vreme! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs