Neverovatno

Velika tragedija jugoslovenskog pevača: Takvu tugu nikom na svetu ne bih poželeo! (VIDEO)

Neke tragedije jednostavno ne mogu da se prežale
Vip priča 07.06.2017. - 21:44h Autor: dnevno.rs, 24sata.hr
Foto: Printscreen/youtube/ Crorec

Pevač Mišo Kovač (75) zaista je imao težak život sa brojnim iskušenjima koja su dovela do toga da je u jednom momentu pokušao da izvrši samoubistvo.

 

Tuga i patnja počela je kada je njegov sin Edi kao vojnik stradao je 1992. godine. Mišo i supruga Anita tvrdili su da se sve desilo pod čudnim okolnostima.

 

"Nakon Edijeve smrti više me ne zanima život," često je ponavljao Mišo kojem se tada ceo svet srušio. Na tabletama je bila i Mišina supruga Anita, a nakon nekog vremena brak im se raspao. Priču o tome šta se tačno dogodilo njegovom sinu pevač nikada nije ispričao do kraja.

 

"Za razliku od papira koje smo mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin umro od prostrela glave, takvog da bi na kraju mogao da živi, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo da je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu," rekla je jednom prilikom Anita.

 

Jugoslavija i danas pamti: Kako je popularni pevač zaveo maloletnicu dok je još bio u braku!

 

 

Edi je bio sedam dana u komi i umro je u velikim bolovima. Anita je i tada tvrdila da se sigurno nije sam ubio i da je bio deo neke političke igre.

 

"To je ono što i mene i Mišu kao roditelje boli. Mišo se želeo svetiti, tražiti pravog krivca, ali ja sam mu savetovala da to ne čini jer svakome će se vratiti milo za drago," objasnila je. Nova veza s vidovnjakinjom Silvijom Konte Kalvi Marković počela je da puni naslovne strane novina. Pevač je pokupio stvari i otišao iz porodičnog doma. Istog poslepodneva Aniti je poznanica javila da se ukrcao na trajekt za Brač s dotičnom damom. Njegova ćerka Ivana nije podnela to što ih je otac ostavio. U proročnici, pevač je video osobu koja će mu pomoći da vrati mir.

 

"Četiri godina sam bio polumrtav, ležao nakljukan sedativima ili sam bio na groblju," ispričao je Mišo, koji je sebi u međuvremenu pridodao i ime Mate.

 

Ćerka Ivana (39) sve je teže podnosila otuđenost oca. Nakon pogibije starijeg brata, očeve teške depresije i razvoda roditelja, posegnula je za heroinom.

 

Večna ljubav iz Jugoslavije kojoj smo se divili: Ono što su oni imali, malo ko će doživeti! (VIDEO)

 

 

"Ja sam bio toliko zaokupljen samim sobom i svojom depresijom da nisam ni primećivao njenu zavisnost," rekao je pre nekoliko godina pevač. Od predoziranja velikom količinom tableta za smirenje spasla ju je sadašnja Mišina supruga Lidija koja je pronašla njeno beživotno telo. Provela je mesec dana u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odelenju kod doktora Sakomana, a nakon toga otišla je u komunu Bernardice Juretić na Čiovu.

 

A onda je usledio novi šok! Nekoliko nedelja nakon dočeka Nove 1999. u podstanarskom stanu u Zagrebu očajni pevač je pokušao samoubistvo. Pištoljem je sebi pucao u grudni koš, ali je pronađen posle pola sata i lekari su uspeli da mu povrate život.

 

"Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina," objasnio je kasnije Mišo Kovač koji se nakon relativno brzog oporavka vratio nastupima u velikom stilu.

 

Pevač je pre nekoliko godina rekao da za svaku godišnjicu smrti svog sina odlazi na Mirogoj. Tada je rekao da mu Edo nedostaje fizički, ali da on i dalje živi u njegovoj duši.

 

"Oni roditelji koji su pokopali svoje dete, a nikome to ne želim u životu, znaju da ta bol nikad ne prolazi, ne zaleči se, već živite s njom," izjavio je legendarni umetnik.

 

Ovako je živela prosečna jugoslovenska porodica: Da li i danas sebi možete priuštiti ovo?

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...