SA SAMO 16 GODINA OSTALA BEZ RODITELJA, MORALA JE SAMA DA ODGAJA SESTRU: Tragična sudbina SRPSKE pevačice

Životna priča Ekstra Nene puna je tragičnih detalja o kojima malo ko zna.

Vip priča
Autor:
SA SAMO 16 GODINA OSTALA BEZ RODITELJA, MORALA JE SAMA DA ODGAJA SESTRU: Tragična sudbina SRPSKE pevačice
Životna priča Ekstra Nene, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Jedna od najpoznatijih i najuspešnijih pevačica Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena imala je trnovit put, jer početak njene karijere uopšte nije bio lak, pre svega zbog porodičnog gubitka.

Naime, ona je sa svega 16 godina ostala bez roditelja i ostala sama sa sestrom o kojoj je brinula. Studirala je Ekonomski fakultet, a uveče bi pevala u hotelu ''Taš'', kako bi zaradila novac da bi preživele.

Iako ju je čitava javnost obožavala, Ekstra Nena se trudila da svoj privatni život drži daleko od očiju javnosti. Odrasla je sa svojim sestrama i drugaricama igrajići se ispred Hrama Svetog Save, a oduvek je znala da će se baviti muzikom.

Ekstra Nena, Snežana Berić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Svojevremeno je priznala da iako su svi znali koliko voli muziku, ni njena porodica, a ni prijatelji nisu verovali da će zaista ući u svet muzike i javnog života i da će nastupati pred hiljadama ljudi, zbog njene sramežljivosti. Kako je i sama pričala, tremu nije imala nikada, ali stid da jer nije znala koliko može, prenosi Gloria.

O ljubavnom životu je retko govorila. Godine 2009. se udala za dr Miroljuba Jevtića koji je bio na funkciji zamenika direktora "Železnice Srbije". Venčali su se u romantičnom ambijentu jednog salaša, a čoveku svog života posvetila je pesmu "Samo takvog hoću".

Ekstra Nena, Snežana Berić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

- Danas smo se upoznali, za sedam dana ponovo videli, a osmog dana rešili smo da se venčamo. I venčali smo se. Ne mogu sad da kažem da mi se dopala njegova kosa ili visina... Ne! Jednostavno sam osetila da je to neko s kim vredi provesti život. Prijatelj mi kaže: "Vi ste k'o latino serija." To je istina. Sad ne brinem ni o čemu. Imam čuvara. Na meni je samo da učestvujem u životu i da budem bolja nego što jesam. Moj muž je na prvom mestu! Ravnopravno razgovaramo o svemu. On jeste doktor nauka iz oblasti saobraćaja i menadžmenta i redovni profesor na Univerzitetu, ali njegova struka meni nije apstraktna. I ja sam, takođe, u akademskoj oblasti - izjavila je tada Nena.

- Bila sam u braku, nažalost, jako kratko jer smatram da, kada se ne podudaraju iste dimenzije, treba se razdvojiti - naglasila je Ekstra Nena u popularnoj TV emisiji.tR

Ponovo je ostala bez porodice jer je, svekra i svekrvu doživljavala kao najbliži rod.

- Hvala bogu da su živi. Bez majke i oca sam ostala u šesnaestoj godini, pa su mi oni kao roditelji. I to je divno - govorila je tada.

Zanimljivo je da se godinama u medijima spekulisalo da je na našu legendarnu pevačicu Snežanu Berić poznatiju kao Ekstra Nenu, svojevremeno oko bacio čuveni kralj popa pokojni Majkl Džekson.

Ekstra Nena, Snežana Berić
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Pričalo se da je on toliko odlepio za njom da joj je ustupio svog vozača i nekoliko telohranitelja tokom takmičenja za pesmu Evrovizije u Malmeu.

Ekstra Nena je te 1992. godine predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji. Bila je najzapaženiji izvođač, ali zbog politike nije prošla slavno na ovoj manifestaciji. Zauzela je 13. mesto, a pričalo se da je osvojila simpatije tada najveće muzičke zvezde na svetu. Kako je i sama pričala po povratku s takmičenja u Malmeu, osam dana je uživala u pažnji koju su je poklonili saradnici Majkla Džeksona po njegovoj naredbi.

Bonus video: Jugoslavija evrovizija

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs