džon korbet i bo derek

EJDAN IZ "SEKS I GRAD" SERIJE ZAVEO STARIJU ŽENU KOJA JE ODLUČILA DA SE NIKAD NEĆE UDAVATI: Ovo je tajna srećnog braka

Na radost brojnih obožavatelja serije "Seks i grad" druga najveća ljubav Keri Bredšo se vraća u drugoj sezoni "I tek tako…", a već je snimio i treći nastavak hit filma "Moja grčka pravoslavna svadba", koji mnogi s nestrpljenjem iščekuju

Vip priča
Autor:
EJDAN IZ "SEKS I GRAD" SERIJE ZAVEO STARIJU ŽENU KOJA JE ODLUČILA DA SE NIKAD NEĆE UDAVATI: Ovo je tajna srećnog braka
Džon Korbet i Sara Džesika Parker, Foto: AP / Evan Agostini

Druga sezona serije "Seks i grad", koja se sada zove "I tek tako", na male ekrane stigla je 22. juna, a brojni obožavatelji s nestrpljenjem čekaju nove avanture popularnih junakinja. Osim poznate četvorke (ove sezone se vraća i Kim Katral), u seriji će se pojaviti i Kerina neprežaljena ljubav - Ejdan Šo.

Keri Bredšo, Seks i Grad, Ejden, Sara Džesika Parker, Džon Korbet
foto: Profimedia

Nova avantura već poznatog bivšeg ljubavnog para još uvek nije poznata, a mnogi tvrde da će Keri i Ejdan konačno dobiti treću priliku za srećan kraj, što su po mnogima i trebali da imaju mnogo ranije.

Prema trejleru, puštenom uoči premijere druge sezone, naslućuje se da će Ejdan i Keri ponovo biti zajedno i to nakon što ona kaže: "I tek tako, shvatila sam da je neke stvari bolje ostaviti u prošlosti. Ali možda… ne sve."

Džon Korbet imao je čast da bude u tri od šest sezona hit serije "Seks i grad", kao i u drugom nastavku istoimenog filma.

Zgodni glumac koji nam je zapao za oko još početkom 90-ih u seriji "Život na severu" i dan danas ima armiju obožavateljki. Upravo ta serija donela mu je prve nominacije za Zlatni globus i Emi.

Rođen je 9. maja 1961. godine u Zapadnoj Virdžiniji, odrastajući s majkom Sendy Korbet i očuhom, a oni su oboje radili u klubu njegovog ujaka. Iako je njegov otac bio Jehovin svedok, Korbet je odgajan je kao katolik pa je tako sedam godina radio u katedrali svetog Josipa.

Nakon završene srednje škole preselio se u kalifornijski grad Belflauer gde je živeo s ocem i maćehom i radio punih šest godina u čeličani Kaiser Steel.

Povreda leđa preokrenula mu je život jer je zbog nje bio prisiljen da da otkaz u fabrici, nakon čega je počeo da pohađa školu za frizere, a u tom periodu je počeo i da se bavi glumom.

- Pohađao sam školu za frizere danju, a noću sam učio glumu - otkrio je Džon, dodavši da od 1986. ima licencu za frizera.

Visok 196 centimetara i njegovo lepo lice bili su dovoljni da dobije prvi angažman u reklami za "Samsung", a u sledeće tri godine snimio je čak 50 nacionalnih reklama.

A onda se napokon probio i u glumi. Prvu ulogu dobio je 1988. godine u prvoj sezoni ABC-jeve humoristične serije "Zlatne godine. Ubrzo nakon toga stigla je i uloga Krisa Stivensa, koja ga je proslavila i zahvaljujući kojoj je stekao veliki broj obožavateljki.

Ta uloga mu je donela nove angažmane, od kojih je najpoznatija ona uloga Ejdana Šoua u hit seriji "Seks i grad".

Ono što je važno napomenuti je da su tokom godina snimanja ove serije postojala dva tima - "tim Zverka" i "tim Ejdan". Još jednu zanimljivost vezanu uz nju seriju otkrio je sam Džon u intervjuu za Glamour, rekavši da mu je produkcija dopustila da zadrži baš svu odeću u kojoj se pojavljivao od 2000. do 2003. godine.

- Imam svaki komad odeće koji sam nosio, čak i bele bokserice Kelvin Klajn, koje sam nosio kada god sam s Keri snimao scene u kupatilu. Imam i belu majicu iz epizode u kojoj Ejdan kaže Keri: "Slomila si mi srce!" Imam sve i moram reći da to nisu bile nimalo jeftine stvari. Pradine cipele koje sam nosio koštale su 700 dolara i još uvek ih imam.

A ne samo da mu je ta uloga donela veliku popularnost, već mu je u život dovela ženu s kojom se na kraju u tajnosti venčao nakon 20 godina veze. U to vreme Bo Derek se još uvek oporavljala od smrti prvog supruga Džona Dereka i bila je uverena da nikada više neće moći da voli.

- Imala sam averziju prema upoznavanju novih muškaraca. Imala sam osećaj kao da sam za njih plen ili trofej koji moraju ugrabiti. Nikada nisam znala želi li me neko upoznati zbog mene same ili zato što bi im izlazak sa mnom osigurao popularnost. Zbog toga sam pet godina i izbegavala upoznavanja, ispričala je jednom Bo.

Ona i Džon Korbet upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, holivudskog agenta koji je shvatio da bi njih dvoje bili savršen par, a ostalo je istorija.

- Bližila se dodela Oskara na koju sam trebala da idem s prijateljicom, ali od drugog prijatelja čula sam da i Džon ide i kako želi da mu budem pratnja. Pomislila sam da bi bilo zabavno pokazati prijateljici kako se zabavlja u Holivudu ako odemo s nekim poput Džona, pa sam pristala da mu budem pratnja. Pokucao je na vrata moje hotelske sobe i bila je to ljubav na prvi pogled. Od tog trenutka sam luda za njim - on je šarmantan, zabavan i u potpunosti drugačiji od mog pokojnog supruga. Uz sve to, on je mlađi od mene, ispričala jeBo Derek u jednom intervjuu.

Iako su zajedno bili skoro 20 godina u vezi nisu imali potrebu da je ozakone, a na pitanja znatiželjne javnosti odgovarali su: "Ponekad razgovaramo o braku, ali smo svesni toga da nemamo decu, niti smo više toliko mladi, pa ne postoji ni pritisak da se moramo venčati - rekla je Derek, a Korbet je priznao: "Nemojte se nikada ženiti. Imam jako puno prijatelja koji su to uradili i još se brže razveli. Mislim da je tajna uspeha u tome da uživaš da budeš sa nekim."

To su ipak prekršili oko Božića 2020. godine, što je Korbet javno potvrdio.

- Venčali smo se negde oko Božića. Bo i ja smo se venčali. Nakon 20 godina odlučili smo to. Nismo želeli da i nama 2020. ostane u lošem sećanju, želeli smo da izvučemo najbolje iz nje - izjavio je Džon prijatelju i voditelju Džeriju O Konelu, tokom gostovanja u njegovom šouu 'The Talk'. Pomalo iznenađen, glumac mu je na to rekao: "Primetio sam tvoj prsten i mislio sam da te pitam, ali ne na televiziji. Čestitam!"

1 / 7 Foto: Profimedia

Na brak su se na kraju odlučili, ali ne i na decu. Zašto se nikada nije ostvarila kao majka, Derek je jednom priznala:

- Dugo godina sam žudela za decom i kada sam imala 30 ili 32, sanjala sam o tome da postanem majka. Ali moj pokojni suprug Džon je imao dvoje dece iz prethodnog braka i nije mu bilo na kraj pameti da ima još jednu bebu u tim godinama. Shvatila sam da bi to dovelo do toga da bih bila samohrana majka. Na kraju, kada je on napokon odlučio da ima dete sa mnom, ja sam ga odbila."

Tu njenu odluku Korbet je podržao pa je svojom suprugom, slavnom glumicom, očaran i dalje, iako su zajedno više od dve decenije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs