kim katral

3 BRAKA SU JOJ PROPALA ZBOG SERIJE, A ONDA JE DOŽIVELA VELIKU TRAGEDIJU: Zašto Kim Katral nikad nije rodila decu?

Kim Katral se nakon dugo vremena pojavila u javnosti i oduševila svojim izgledom i stavom.

Vip priča
Autor:
3 BRAKA SU JOJ PROPALA ZBOG SERIJE, A ONDA JE DOŽIVELA VELIKU TRAGEDIJU: Zašto Kim Katral nikad nije rodila decu?
Kim Katral, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kim Katral, glumica koja se proslavila u kultnoj seriji "Seks i grad" prošetala se crvenim tepihom u šljokičastom srebrnobelom kombinezonu sa otvorenim dekolteom, a preko je ogrnula satenski mantil u istoj boji.

Na nogama je nosila srebrne cipele na visoku štiklu pa je tako ceo stajling bio kompletan i u mnogočemu podsetio njene fanove na njenu nezaboravnu ulogu Samante Džouns koja se uvek oblačila dosta hrabro i nije se plašila da bude u centru pažnje.

Kim Katral
foto: Profimedia

Na licu je imala blagu šminku, a frizura joj je bila ista kao kad smo je pre skoro 30 godina gledali u čuvenoj seriji - plava, razbarušena do ramena. Iako ima punih 66. godina, Kim se savršeno drži i mnogi su se složili da bi joj dali minimum deset godina manje.

Kim Katral je odbila da se vrati devojkama u nastavku serije "Seks i grada", a kao razlog je navedena njena loša saradnja sa Sarom Džesikom Parker sa kojom glumica godinama ne govori i ne želi da ima bilo šta sa njom.

Kim Katral, Samanta Džouns
foto: Profimedia

Kim Katral je ćerka građevinskog inženjera i sekretarice, odrasla je rastrzana između života u Engleskoj i Kanadi jer su se zbog bolesne bake roditelji često vraćali iz provincije u Vankuveru u Liverpul.

- Roditelji su imali ogroman uticaj na razvijanje moje ličnosti. Tata mi je uvek govorio "možeš šta god zamisliš", tako da sam odrasla znajući da on veruje u mene i da za šta god se odlučim - moći ću to da ostvarim.

- Majka mi je imala užasno teško detinjstvo, njen otac napustio je moju baku koja je imala troje dece i ostavio ih u strašnom siromaštvu. To me je zaista inspirisalo da se divim pravim ženama koje se ne uklapaju u standarde "superžene današnjice", ali imaju neverovatnu moć preživljavanja, kao moja baka - s ponosom je pričala Kim za"The Guardian".

1972. godine glumica je napustila Kanadu i otišla u Njujork kako bi pohađala faklutet za dramske umetnosti za koji je dobila stipendiju. Ubrzo je usledila i njena prva ulogu u trileru "Rosebud", 1975.

Odbila je ulogu Samante čak tri puta pre nego je potpisala ugovor 1997. godine.

- Nisam mislila da mogu to da izvedem, bližila sam se 42. godini i osećala se "starom" za ulogu. Kad smo uradili pilot epizodu, bilo je dobro ali nije bilo to - to. Moja intuicija govorila mi je da grešim i odjednom, stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Što više glumiš neki lik, više ga menjaš i prilagođavaš sebi.

Udala se za kanadskog pisca i glumca Larija Dejvisona i taj brak je trajao je od 1977-1979, a par se razišao zbog toga što je Kim, 22-godišnjakinja u tom periodu, bila "preambiciozna".

- Kada mi je prvi brak propao znala sam da ću biti okej šta god se desi. Uvek sam bila nesigurna kad je u pitanju moj lični život, u odnosu na profesionalni. Na početku smo imali isti cilj, ali vremenom on više nije razumeo moju potrebu za poslom i želju da budemo jednaki. Shvatila sam da ne mogu da mu promenim mišljenje i da nisam spremna da se kompromitujem, čak ni zbog ljubavi - objasnila je.

Godine 1982, upoznala je Andre Lisona, arhitektu iz Nemačke, a njhova bračna zajednica trajala je sedam godina.

- To je privatna stvar koja je bila veoma bolna za mene - bilo je sve što je Kim ikad rekla na ovu temu.

Njen svakako najpoznatiji muž bio je džez muzičar Mark Levinson, a upoznali su se kada je njena karijera već išla uzlaznom putanjom, te je naizlgled sve delovalo idealno, ali se nakon šest godina i ova zajednica okončala.

Kim za sve "krivi" seriju "Seks i Grad", odnosno trud koji je "prebacila" s braka na posao:

- Nikad nisam bila kod kuće jer sam provodila po 18 sati dnevno na setu. Moj suprug je postao usamljen i anksiozan, bilo je zaista, zaista teško.

- U to vreme pokušavali smo da stvorimo porodicu, čak sam krenula na veštačku oplodnju, ali prosto nije bilo moguće sve to ispratiti, morala sam da biram, a meni je karijera bila na prvom mestu. Tad sam se pomirila s činjenicom da neću biti majka, makar ne biološkim putem - rekla je u jednom intervjuu.

Iako se glumica, vremenom, odlučila da ne bude roditelj, ne smatra to "manjkom" u svom životu:

- Nisam biološka majka nikome, ali jesam roditelj. Imam mlade glumce i glumice koje podučavam kao da su moji. Imam nećake i nećakinje s kojim sam veoma bliska. Možeš da se osećaš kao majka, a da to ne uključuje tvoje ime na rodnom listu deteta. Bitno je naglasati da postoje načini da se "zadovolji" taj prirodni instinkt.

- Nisam menjala pelene, ali sam pomogla mojoj nećaki da završi medicinsku školu; sedela sam svaki dan sa nećakom kada je prolazio kroz depresiju zbog odlaska u vojsku. To su sve majčinske stvari za mene.

- Vređa me to što vas teraju da se osećate manje vrednom, mislim da za mnoge žene moje generacije to nije bio svestan izbor, već prosto sklop životnih okolnosti, odlažeš i odlažeš, a onda se nađeš u godinama kada je to jako teško, ako ne i nemoguće. Ja sam ispunjena žena i to je jedino bitno.

Kim 2018. godinu pamti kao najgoru u svom životu. Naime, njen brat Kris, izvršio je samoubistvo.

- Imao je samo 55 godina. Taj šok, ta bol, toliko je ekstreman, ne mogu da popunim prazninu koju osećam. Postala sam mnogo više svesna koliko je sve krhko i prolazno.

- Tragedije u mom životu me konstantno podsećaju na smrtnost, zato ne želim ni trenutak više da provedem radeći nešto u čemu ne uživam. Biram s kim provodim vreme i privatno i poslovno. Izgubila sam i oca, zbog Alchajmera, majka mi je na pragu 90-te, toliko sam svesnija da je vremena vrlo malo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs