NIJE USTAJALA IZ KREVETA ZA MANJE OD 10.000 $: Najlepša žena 90-ih ne sme da se pogleda u ogledalo zbog UNIŠTENOG LICA

Top model Linda Evanđelista objavila je da joj je lice nepovratno ukaženo estetskim tretmanom zbog čega je sve ređe viđamo i javnosti.

Celebrities
19:23h Autor:
NIJE USTAJALA IZ KREVETA ZA MANJE OD 10.000 $: Najlepša žena 90-ih ne sme da se pogleda u ogledalo zbog UNIŠTENOG LICA
Kako danas izgleda Linda Evanđelista, Foto: Elder Ordonez / Splash / Profimedia

Zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic, Linda Evanđelista, koja je danas napunila 58 godina, činila je čuvenu petorku manekenki koje su vladale pistama svih poznatih dizajnera devedesetih godina.

Njena lepota je bila nadaleko poznata, a pričalo se da nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Linda je bila jedna od najtraženijih supermodela
Linda je bila jedna od najtraženijih supermodela foto: Profimedia

Kanadska lepotica italijanskog porekla u početku je šokirala sve u modnom svetu odlukom da dugu svetlo smeđu kosu skrati na "dečačku frizuru", ali je na kraju zbog toga "lansirana među zvezde".

Međutim, danas je situacija dijametralno suprotna. Zapravo, danas da sretnete nekada slavnu manekenku, teško da biste je prepoznali. Poslednjih godina retko se pojavljuje u javnosti i živi povučeno, daleko od svetlosti reflektora koja nekad nije izbegavala.

Razlog je problematičan zahvat kom se podvrgla, zbog čega je trajno deformisala lice i telo, a tek nedavno je prvi put pokazala kako izgleda i ispričala kako se zbog svega oseća.

Linda je uništila lice neuspelom intervencijom
Linda je uništila lice neuspelom intervencijom foto: Profimedia

"Obožavala sam da budem na pisti, a sada se bojim da ću sresti nekoga koga poznajem. Dosta mi je skrivanja i srama. Ne mogu više živeti u ovom bolu i napokon sam spremna da progovorim", rekla je prošle godine Linda u velikom intervjuu za magazin "People" pokazavši rezultate loše intervencije.

Linda se retko pojavljuje u javnosti
Linda se retko pojavljuje u javnosti foto: Profimedia/editorial images

"Pokušala sam sama to da popravim, mislila sam da radim nešto pogrešno. Dešavalo se da sam prestala da jedem, mislila sam da gubim razum. U junu 2016. konačno sam posetila doktora koji mi je rekao da dijeta i vežba neće pomoći", prisetila se nekada slavna manekenka.

Evanđelisti je tada dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, retka nuspojava koja pogađa 1 procenat ljudi koji su podvrgnuti tretmanu "CoolSculpting", kada proces zamrzavanja izaziva zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Posle toga je imala i dve neuspele liposukcije.

"Ne prepoznajem se fizički, ali ni kao osobu. Ne gledam se u ogledalo jer ne izgledam kao ja", rekla je Evanđelista.

Linda je priznala da nije zadovoljna izgledom
Linda je priznala da nije zadovoljna izgledom foto: Profimedia/editorial images

Inače, Lindu Evanđelistu je otkrio izviđač talenata iz Elite Model Management-a, a ona se preselila u Njujork 1984. godine. Na vrhuncu svoje karijere postala je muza fotografa Stivena Majzela i dizajnera Đanija Versaćea i Karla Lagerfelda.

Svi njeni saradnici opisali su je kao devojku posvećenu svom poslu, a tokom karijere krasila je preko 700 naslovnica širom sveta.

Upravo onaj koji ju je i otkrio postao je njen prvi suprug, a u pitanju je Žerald Mari, koji je bio zaslužan i za karijere Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Klaudije Šifer i Naomi Kembel.

Međutim, Linda nije mogla ni sa sanja šta se dešavalo iza zatvorenih vrata agencije koju je vodio.

Naime, Mari je godinama vodio prljave seksualne poslove, podvodio i silovao manekenke od kojih su mnoge bile devojčice od 14 godina, a sve sa izgovorom da su "device nefotogenične".

Davao im je kokain kako bi ostale mršave, a sve to navodno Linda nije znala iako je bila u pitanju javna tajna. Linda je ipak istupila i pružila podršku žrtvama, ali njen brak je tada već bio gotov.

Kasnije je sreću pokušala da nađe sa Fransoom Henrijem Pinoom, inače sadašnjim suprugom Salme Hajek. Par je ušao u vezu 2005. koja je trajala 4 meseca, kada su raskinuli. Međutim, Linda je bila trudna i kasnije je na svet donela dečaka Agustina Džejmsa.

Pino je negirao da je otac, sve dok manekenka 2011. nije podnela tužbu protiv njega. Međutim, na kraju se ipak nagodio i priznao da je otac dečaka, ali i otkrio da je tražio od nje da abortira.

Linda je svog naslednika dugo skrivala od očiju javnosti, i na njenim mrežama jedva da se može naći par fotografija sa njim, a sve kako bi Agustin imao što normalnije odrastanje.

Linda sa sinom
Linda sa sinom foto: Profimedia

U međuvremenu je obnovila kontakt sa Pinoom upravo zbog sina, koji je danas u sjajnim odnosima i sa polusestrama, kao i sa očevom suprugom, glumicom Salmom Hajek.

Dečak nema mreže i tek se tu i tamo može videti na nekolicini fotografija koje se nalaze na Instagramu, uglavnom na Lindinom profilu, gde se vidi koliko su bliski, a još Lindinih fotografija iz dana najveće slave pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

1 / 10 Foto: Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs