"SA 58 SAM SHVATILA ODAKLE DOLAZI LEPOTA" Dok ONE ponosno stare pred kamerama Džej Lo i Madona kriju svoje korekcije

Poznate žene stare pod lupom javnosti - dok jedne s ponosom nose svoje godine, druge dame se odlučuju za estetske korekcije.

Vip priča
11:19h Autor:
"SA 58 SAM SHVATILA ODAKLE DOLAZI LEPOTA" Dok ONE ponosno stare pred kamerama Džej Lo i Madona kriju svoje korekcije
Kako stare slavne žene poput Džej Lo i Madone?, Foto: youtube

Mnoge žene nakon 40. godine podvrgavaju se estetskim tretmanima i operacijama. Ipak, ima i onih koje se odlučuju na prirodno starenje, a zbog toga često nailaze na osudu javnosti. A kada je reč o slavnim damama, te osude su svakako izraženije!

Javna je tajna da se starenje, bore i seda kosa slavnim ženama u Holivudu ne prašta, čak najčešći scenario je da zapravo uspšene dame prolaze kroz strašnu torturu jezivih komentara, prozivki i uvreda.

Ejdžizam je veoma popularan u Holivudu, a kako je on uticao na dame Holivuda i kako se s godinama bore s predrasudama?

MADONA

Madoni su godine očigledno samo broj i ne teraju je na povlačenje, već je vrlo aktivna na kako na sceni, tako i na društvenim mrežama. Ova neumorna 64-godišnjakinja često na Instagramu objavljuje provokativne fotografije, između ostalog i one na kojima pozira naga. Tako je Instagram prošle godine obrisao njenu fotografiju na kojoj joj se videla bradavica te je pevačica oštro osudila taj čin.

"Zahvalna sam što sam uspela da sačuvam zdrav razum tokom četiri decenije cenzure...seksizma...ejdžizma i mizoginije", objavila je pevačica.

Madona
foto: Profimedia

U raspravu se ubacio i reper 50 Cent izrugavši se njenim fotografijama u donjem vešu. Iako se par puta izvinio, pevačica mu je odgovorila da se ne izvinjava ako ne zna povod izvinjenja.

"Trebao bi se izviniti za svoje seksističke, mizogine i ejdžističke komentare, ponašanja i stavove", pojasnila je Madona. Ipak, mnogi joj zameraju previše fotošopa i podmlađivanja, dok s druge strane zagovara da žene budu svoje. Ipak, mnogi su primetili da joj se starost vidi na rukama koje zaboravlja da fotošopira.

DŽENIFER LOPEZ

Dženifer Lopez (53) bila je na udaru javnosti zbog promocije svoje kozmetičke linije za negu kože - JLO Beauty. Kritičari su je upitali kako da veruju u njene anti-age kreme ako je njeno lice puno botoksa.

Dženifer Lopez
foto: Printscreen/instagram

"Nikoga ne osuđujem! Ako želite ubrizgati botoks, to je u redu! Samo vam govorim što u mom slučaju pali i nikada nisam lagala", žustro se branila Džej Lo, ali i dalje joj malo ko veruje da se nikada nije podvrgla estetskim zahvatima.

Čuvena srpska doktorka Kristina Davidović, koja se godinama bavi estetskom hirurgijom, otkrila je koje zahvate je imala čuvena diva Dženifer Lopez.

Naime, dr Davidović otkrila je da pevačica redovno radi na zatezanju kože lice i na njegovom volumenu, te da je takođe radila usne i botoks.

Dženifer Lopez
foto: Printscreen/Instagram

SALMA HAJEK

Salma Hajek sa svojih 56 godina tvrdi da radi više nego ikad. Budući da je uvek htela sebe da reflektuje kroz posao, u ulozi u filmu "Hitman’s Wife’s Bodyguard" govorila je o menopauzi.

Salma Hajek
foto: Shutterstock

"Kad sam sama prolazila kroz menopauzu pitala sam se kako to da niko o njoj ne govori u filmovima"izjavila je za AARP magazin.

"Šokirala sam se kad sam dobila ulogu s 50 godina. Bila sam zahvalna i uzbuđena, ne samo za ovu ulogu, već za sve što nas čeka u budućnosti", obrazložila je u intervjuu jedna od najlepših prirodnih lepotica u Holivudu koja brine o nezi kože.

Salma Hajek
foto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

SARA DŽESIKA PARKER

Zvezde serije "Seks i grad", Sara Džesika Parker, Kristin Dejvis i Sintija Nikson našle su se na udaru zbog svog izgleda tokom snimanja nastavka popularne serije "And just like that".

Iako je jasno kao dan da je od emitovanja starih sezona prošlo mnogo godina i da su glumice u međuvremenu dobile koju godinu, boru i sedu, izgleda da se poznatim damama starenje teško prašta.

Sara Džesika Parker
foto: Profimedia

Dok neki komentarišu kako su glumice "propale", neki im čestitaju i hvale ih kako su transparentno prikazale proces starenja na ekranima. Sve tri glumice navele su kako je ejdžizam tema koja bi se trebala češće spominjati.

KRISTIN DEJVIS

"Svi smatraju da mogu komentarišu što god da požele i da pišu kako im se sviđaju ili ne sviđaju naša kosa, naša lica, bilo šta... To je došlo do takvog intenziteta da sam ostala u šoku. Besna sam, a to ne želim, pa sam prestala da čitam komentare', komentarisala je Kristin Dejvis na zlobne komentare, iako nju ne napadaju zbog starenja, već zbog činjenice da se uništila botoksom i operacijama.

Kristin Dejvis
foto: Profimedia

"Znali su svakoga nedelje da pišu o mom telu 'u obliku kruške', ali to mi tada definitivno nije bio kompliment. Izluđivalo me jer to tad nisam mogla da sprečim, a ni sada nije ništa drugačije.

Biću iskrena, osećam se tako da bi svima rekla 'Je*ite se. Je*ite se ljudi, napravite bolje ako mislite da možete.' Eto, tako se osećam. To je problem sa društvenim mrežama, jer ne znaš ništa o ljudima s druge strane. Oni su tu samo da bacaju 'bombe' koje će te povrediti. I to me ljuti", iskrena je glumica.

DŽEJN FONDA

Džejn Fonda (85) je u intervjuu za Vogue nedavno otvorila pitanje starenja, anti ejdžing pokreta i estetske hirurgije. Ipak, za razliku od brojnih drugih koleginica, ona je shvatila da je u ovom slučaju napravila grešku - priznala je da starenje ne treba da stvara strah.

"Volela bih kada bi mladi prestali da brinu o starenju. Jer čak ni kada ostarite ne morate da odustanete od zabave, dejtinga, sklapanja novih prijateljstava… Možete da radite šta god želite", rekla je Fonda i otkrila da je i ona uradila fejslifting pre nekoliko godina i da se danas kaje.

Džejn Fonda
foto: Profimedia

"Išla sam na zatezanje lica i prestala sam, jer nisam želela da izgledam deformisano. Nisam ponosna na tu činjenicu i kada bih mogla da vratim vreme, ne bih to uradila", rekla je Džejn Fonda.

Ono što je ona otkrila jeste da je tajna njenog izgleda zdrava ishrana, osam ili devet sati sna tokom noći i vežbanje.

ŠERON STOUN

Američka glumica Šeron Stoun jedna je od najlepših žena na svetu. Ona ima 65 godina, a kako je i sama istakla prihvatila je proces starenja, i to čini da i dalje izgleda zanosno i puno samopouzdanja.

Šeron Stoun
foto: Profimedia

"Ne želim da zamaskiram svoju starost. Samo želim da budem žena koja izgleda što bolje za svoje godine", rekla je ona jednom prilikom i dodala:

"Kad sam imala četrdeset i nešto, zaključala sam se u kupatilu sa flašom vina i rekla sebi: "ne idem nigde dok ne prihvatim sebe takvu kakva jesam"."

Kako je otkrila, sa 58 godina je shvatila da lepota dolazi iznutra.

Šeron Stoun
foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

NIKOL KIDMAN

Nikol Kidman ne prihvata standarde, već ih sama postavlja. U svojim ranim 40-im primetila je da više ne dobija pozive za uloge pa je odlučila da osnuje svoju produkcijsku kompaniju.

Sama je režirala filmove i pisala scenarije kako bi ostala u industriji i nastavila sa glumom.

"Kao većina žena u drugim industrijama, bila sam frustrirana", rekla je za The Mail on Sunday's You magazin.

Nikol Kidman
foto: A.M.P.A.S. / PictureLux / Profimedia

"To je to. Prošla si taj dobri period i sada kad si u četrdesetima više nismo zainteresovani za tvoje ideje niti ko si ti kao žena", rečenice su koje Nikol Kidman ne želi više da čuje.

Svojim trudom uspela je da sačuva ime u industriji, ali nažalost, popustila je pred pritiscima pa je neko vreme imala "zaleđeno" lice.

Nikol Kidman
foto: Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs