Stiže podrška

"ŽIVIMO U SVETU KOJI ODBIJA DA SLAVI ŽENE STARIJE OD 45 GODINA": Nakon prozivki da izgleda užasno - JAVILA SE MADONA

Mržnja prema ženama prožima svet u kojem živimo – to je svet koji odbija da slavi žene starije od 45 godina i oseća potrebu da je kazni ako nastavi da bude jaka, kaže Madona

Star look
Autor:
"ŽIVIMO U SVETU KOJI ODBIJA DA SLAVI ŽENE STARIJE OD 45 GODINA": Nakon prozivki da izgleda užasno - JAVILA SE MADONA
Madona odgovorila na prozivke da izgleda užasno, Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Kontroverze oko nastupa Sema Smita i Kim Petras na ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada zasenila je pop ikona Madona, kritikovana zbog svog izgleda na događaju u Los Anđelesu.

Pevačica je izašla je na binu u nedelju uveče kako bi najavlila uživo izvođenje pesme Smita i Petrasa „Unholy“ (da, one koja je izazvala gnev desničara) sa kosom uvijenom u pramenove – i u jednom trenutku morala da zamoli publiku da podrži njen govor. Nije prošlo mnogo pre nego što su je komentatori i korisnici Tvitera nanišanili i – urnisali.

Madona
foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Jedan saradnik Foks njuza ismevao je njen izgled kao „lice koje je ranije bilo poznato kao Madona“, dok je na društvenim mrežama njen izgled opisan kao „ružan“ i „odvratan“.

Naravno, Madona je uzvratila u svom stilu na Instagramu, kritikujući one koji su odlučili da joj posvete više pažnje od Smita i Petrasa.

Napisala je:

Želela sam da dodelim nagradu za album godine, ali sam mislila da je važnije da predstavim prvu trans ženu koja nastupa na Gremiju – trenutak koji stvara istoriju! Bez obzira na to što jeste, osvojila je Gremi!

Umesto da se fokusiraju na ono što sam rekla u svom govoru, a koji se odnosio na zahvalnost za neustrašivost umetnika kao što su Sem i Kim, mnogi ljudi su odlučili da pričaju samo o mojim fotografijama iz krupnog plana koje su rađene fotoaparatom sa dugim objektivom. To bi izobličilo bilo čije lice!

Još jednom sam uhvaćena u mržnji prema ženama koja prožima svet u kojem živimo – to je svet koji odbija da slavi žene starije od 45 godina i oseća potrebu da je kazni ako nastavi da bude jake volje, žestoke - radne i avanturističke.”

Pevačica je dodala da se nikada nije izvinjavala za bilo koji od svojih kreativnih izbora, niti načina kako izgleda ili se oblači i da to neće početi sa svojim pojavljivanjem na Gremiju.

Madona
foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Petras je odgovorila sa tri emodžija srca, američka di-džej zvezda Hani Dijon opisala ju je kao "veliku silu", a poznata TV ličnost Kejti Pajper je kratko prokomentarisala: "Sve ste rekli".

Suzana Reid, voditeljka Good Morning Britain, podelila je takođe svoja razmišljanja uživo u jutarnjem programu na ITV-u:

Iskreno, znate šta? Mislim da bi trebalo da izgleda kako god želi. To je ona, a ovo smo mi. Neka bude ponosna na sebe šta god da radi."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs