REKAO JOJ JE - IZVINITE, MISLIO SAM DA STE GLUPI, A ONDA GA JE OČARALA: Brena je 1 potezom razuverila Duška Radovića

Susret Lepe Brene i Duška Radovića bio je veoma zanimljiv, a pevačica je tada jednim potezom srušila predradsude.

Vip priča
18:21h Autor:
REKAO JOJ JE - IZVINITE, MISLIO SAM DA STE GLUPI, A ONDA GA JE OČARALA: Brena je 1 potezom razuverila Duška Radovića
Kako je izgledao susret Lepe Brene i Duška Radovića, Foto: Printscreen Youtube / Kurir Dragana Udovičić

Lepa Brena bila je najpoznatija i najčuvenija pevačica bivše Jugoslavije, a jedna je od retkih koja je ostavila pečat kako na muzičkoj tako i na filmskoj sceni. Svojim pevačkim umećem, ali i neuobičajenim izgledom plenila je gde god se pojavi.

Međutim, bilo je i onih koji o pevačicama nemaju naročito mišljenje, smatrajući da one nisu toliko pametne. Među njima je bio i čuveni pisac, pesnik i novinar Duško Radović.

Lepa Brena
Lepa Brenafoto: Printscreen Youtube / Lepa Brena

Zanimljiva priča o susretu čuvene pevačice i legendarnog Duška Radovića, otkrivena je pre nekoliko godina, u dokumentarnom filmu "Lepa Brena - Godine Slatkog greha".

Radio-voditelj i rok kritičar Marko Janković u dokumentarncu je otkrio kako je izgledao Brenin susret sa Duškom, te da je Radović bio taj koji je insistirao da se upozna sa Brenom.

 Duško Radović
Duško Radovićfoto: printscreen/youtube/RTS Kvadratura kruga - Zvanični kanal

- Duško Radović je, kada je bila pauza, došao do mene i pitao me je da li može da se upozna sa Brenom. Rekao sam mu da to nije nikakav problem, a potom sam ih upoznao - počeo je Marko.

- On je pružio ruku Breni i rekao: "Dobar dan, ja sam Duško Radović", Brena mu je na to odgovorila: "Šta mi se predstavljate? Ja vas znam. Svakog jutra slušam "Beograde, dobro jutro"". Ona je tada Duška fascinirala! On je izustio nešto neverovatno. Rekao joj je: "Ja sam došao vama da se izvinim, jer sam ja mislio da ste vi glupi" - ,rekao je Janković.

Lepa Brena
Lepa Brenafoto: ATA Images / Antonio Ahel

- Ja sam pao pod miksetu, nisam mogao da verujem šta čujem! Duško je bio očaran Brenom i uputio joj je izvinjenje samo zbog pomisli da nije inteligentna - rekao je Marko Janković u dokumentarnom filmu "Lepa Brena - Godine Slatkog greha".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs