SVADBA KOJU JE JUGOSLAVIJA PRATILA BEZ DAHA: Mlada u Dior venčanici, kum je bio brutalno bogat, a ONA je uhvatila buket

Bila je to svadba Lepe Brene i Bobe Živojinovića, a Jugoslavija je sa oduševljenjem gledala sve na televiziji. Zbog njihove svadbe prekinut je i Dnevnik

Lifestyle
Autor:
SVADBA KOJU JE JUGOSLAVIJA PRATILA BEZ DAHA: Mlada u Dior venčanici, kum je bio brutalno bogat, a ONA je uhvatila buket
Venčanje Lepe Brene i Bobe, Foto: Printscreen/youtube/

Ljubavna priča Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića započela je 1986. godine kada ih je posle premijere prvog filma "Hajde da se volimo" upoznao Brenin menadžer Raka Đokić.

Legenda je da tom prilikom Brena zagrlila Bobu i rekla mu: "Gde si ti bio sve ove godine?"

Pevačica je priznala da je htela sve da ubrza između njih, jer je u tom periodu i njegova i njena karijera bila u zenitu.

Venčanje je upriličeno davne 1991. godine, o detaljima sa njihove svadbe se i danas priča – a posebno o jednoj sceni.

U pitanju je trenutak kada je Brena bacila bidermajer. Naime, buket je uhvatila nasmejana Dragana Mirković, koja je u to vreme rekla da joj je drago zbog bidermajera, ali da još ne planira udaju.

Dragana Mirković
foto: Printscreen/youtube

Na venčanju najveće muzičke zvezede tadašnje Jugoslavije i uspešnog tenisera bilo je 600 zvanica. Za njih je spremljen meni dostojan dvora – preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili šef kuhinje i njegovih 60 kuvara. Svatovi su uživali u fazanu u gnezdu, telećim leđima u šampanj sosu, dimljenom lososu na norveški način, ali i u domaćim specijalitetima – ispečeno je čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

Malo je poznata činjenica da ih je venčao najbogatiji čovek iz sveta sporta.

Nekadašnji teniser Rumun Džon Cirjak danas ima 83 godina i bogatstvo o kakvom mnogi sanjaju.

On je najbogatiji sportista svih vremena, čija se zarada procenjuje na 2 milijarde dolara i ujedno je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu milijardera i time je najbogatiji čovek iz sveta sporta svih vremena.

Bio je uspešan agent nekolicine tenisera, od toga je sjajno zarađivao, ali je gro svog bogatstva stekao tek posle devedesetih.

Džon Cirjak
foto: Profimedia

Cirjak je nakon pada pada režima Nikolajea Čaušeskua vratio u Rumuniju i iskoristio svoje kontakte iz Nemačke da postane zastupnik Metro AG, zatim i Mercedesa.

Taj novac je dalje uložio u osiguravajuću kompaniju, privatnu banku (koja mu je donela najveće bogatstvo), avio kompaniju, turističku agenciju. Danas zapošljava oko 20.000 ljudi i direktor je turnira u Mastersa Madridu, koji želi da izdigne na nivo Gren slem turnira.

Džon Cirjak
foto: Profimedia

Osim poslovnog, Cirjak je imao i buran privatni život. Danas živi u Monte Karlu sa troje dece koje je dobio u braku, ali sam kaže da ima 32 vanbračne dece, a takođe brine i o 300 napuštenih mališana, kojima je sagradio pravi mali privatni raj u Brašovu.

Cirjak je u Srbiji poznat i kao kum Lepe Brene i Bobe Živojinovića, a u maju 2014. godine, tokom stravičnih poplava koje su zadesile našu zemlju donirao je 100.000 evra za pomoć ugroženima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs