danas slavi rođendan

LEPA BRENA GAZI 7. DECENIJU KAO PRAVA DAMA: A na licu nema bora zahvaljaju sledećoj rutini koju NE MENJA GODINAMA

Lepa Brena neguje svoje lice i telo na isti način već godinama, a ističe da uopšte ne ide često kod kozmetičara na tretmnane.

Nega
16:09h Autor:
LEPA BRENA GAZI 7. DECENIJU KAO PRAVA DAMA: A na licu nema bora zahvaljaju sledećoj rutini koju NE MENJA GODINAMA
Kako Lepa Brena neguje lice?, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Jedna od naših najvećih zvezda na Balkanu Lepa Brena danas puni 62 godine, iako nam je veoma teško da poverujemo u tu činjenicu, jer izgleda neuporedivno mlađe. A tajna njenog fenomenalnog izgleda je upravo u tome što je veoma disciplinovana u nezi lica i tela, koju nije menjala decenijama, a vrlo je umerena. Pronašla je idealan balas koji joj pomaže u večitoj borbi protiv bora.

Naime, Lepa Brena naglašava da ne ide uopšte često kod kozmetičara, već da akcenat stavlja na svakodnevnu negu, koja se razlikuje u odnosu na godišnja doba. Leti koristi serume i kreme laganije teksture, dok se zimi opredeljuje za masnije preparate, kako bi kožu dobro zaštitila od niskih temperatura i vetra.

- Kod kozmetičara ne idem gotovo uopšte jer je negovanje lica svakodnevna potreba. Zimi koristim jače i i masnije kreme, a leti veoma lagane i tada je najbolja nega temeljno čišćenje lica kao i nanošenje seruma na lice, vrat i dekolte - kaže pevačica, koja vodi računa i o ishrani.

U privatnom životu, daleko od svetla reflektora, se gotovo uopšte ne šminka ili je to minimalno. A pribegava jednom triku kada je umorna.

- Umem da se našminkam i moja šminka je za dan minimalna. Ukoliko ističem oči, ne ističem usne. Volim efekat smoky eyes i neprimetan sjaj na usnama ili crveni ruž kada blaže našminkam oči - objašnjava.

Pevačica je naglasila da uživa u večernjoj nezi lica i tela koja je relaksira.

Volim da se mackam i trackam, ali ne mogu da zaspim dok ne obavim svoj ritual, dok se ne namažem od čela do nožnih prstiju. Za mene je to mazanje vrsta meditacije koja opušta, smiruje, i posle koje se osećam mirisno i negovano u svojoj koži - opisuje umetnica.

I ne samo to, kada se ujutu probudi, veoma je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu. A posebnu pažnju posvećuje okoloočnoj regiji.

- Koristim ampule sa uljima za predeo oko očiju i celo lice. Za dan su to laganije kreme koje su mi i podloga za dnevnu šminku, a i štite od spoljnih uticaja. Noću praktikujem kreme sa jačim komponentama, a uz kvalitetan san, dobru ishranu i redovno vežbanje ujutro sam zadovoljna svojim odrazom u ogledalu - zaključila je Lepa Brena.

Jugoslovenska senzacija se suočavala sa brojnim zdravstvenim problemima, zato joj je ono na prvom mestu. Jedan od najtežih problema su bile tromboze od kojih i danas strahuje.

1 / 7 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Sa vremena na vreme voli da isproba i nešto novo, pa je tako tokom odmora na Tajlandu isprobala tretman koji podrazumeva korišćenje sluzi puževa. Ističe da je osećaj tokom tretmana bio neobičan, ali ne i neprijatan, kao i da je posle njega koža blistala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs