SAZNAJTE VIŠE

NJIHOVA LJUBAV JE PLANULA U SERIJI KOJU GLEDA SVAKA ŽENA NA PLANETI: Ko je Sara Šahi, glumica za kojom su svi odlepili?

O njoj priča celi svet, a sada smo saznali da je njen prezgodni frajer iz serije i njen dečko u pravom životu.

Vip priča
Autor:
NJIHOVA LJUBAV JE PLANULA U SERIJI KOJU GLEDA SVAKA ŽENA NA PLANETI: Ko je Sara Šahi, glumica za kojom su svi odlepili?
Sara Šahi, Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Sara Šahi o kojoj bruji ceo svet zahvaljujući njenoj glavnoj ulozi u Netfliksovoj seriji "Seks/Life". Ako ranije niste čuli za nju, možda se pitate odakle je, zaboga, došla, ili zašto vam se čini poznato. Igrala u dosta hit serija tokom svoje karijere, ali tek sada, sa 41 godinom, došla je centar pažnje.

Sara Saši
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

U nastavku saznajte sve što treba da znate o talentovanoj glumici od ranog života, do karijere i ljubavnog života.

Sara Šahi je rođena 1980. godine u Teksasu. Njen otac je poreklom iz Irana, dok je njena majka mešanka Iranskog i Španskog porekla i rođena je u Španiji. Sara ima starijeg brata po imenu Sajrus i stariju sestru Samantu.

Sara Šahi
foto: Profimedia

Odrastala je govoreći farsi pored engleskog, pa je u drugom razredu donela odluku da promeni ime u Sara, nakon što je iskusila zadirkivanje zbog svog neobičnog imena - Aahoo Jahansouzshahi.

Njeni roditelji su doneli odluku da je prijave na takmičenja lepote sa 8 godina, da bi pobedila na izboru za mis Fort Vorta 1997. Bila je kapiten odbojkaškog i košarkaškog tima u srednjoj školi, a diplomirala je engleski i dramu. Sa težnjom da bude glumica, pridružila se navijačicama i od 1999. do 2000. je bila je na naslovnoj strani kalendara tima.

Sara Šahi
foto: Profimedia

Dok je radila kao statista na filmu "Dr T i njegove žene" u Teksasu, upoznala je režisera Roberta Altmana. Predložio joj je da se preseli u Holivud i da se okuša u glumi, što je podstaklo njeno kasnije preseljenje u Los Anđeles.

KARIJERA

Kada je sletela u veliki grad, Sara je ostvarila niz sporednih uloga u ne tako popularnim serijama. Od 2001-2002, igrala je ulogu Dženi u TV seriji "Alias" u sedam epizoda. Takođe je gostovala u drugim poznatim serijama uključujući Dawson's Creek, Supernatural, Reba, ER i Frasier.

Njena filmska karijera je započela je 2003. godine njenom prvom zaslužnom ulogom Erike u filmu "Old School". Zatim je 2005. dobila ulogu Karmen u "The L Word", što je verovatno jedna od njenih najpoznatijih uloga. Potpisala je dvogodišnji ugovor, a snimanje je završila 2007. Od 2006-2009, igrala je u filmu "Life" zajedno sa Demijenom Luisom kao detektiv za ubistva.

Sara Šahi
foto: Profimedia

Zatim je dobila glavnu ulogu kao pravni posrednik u filmu "Fairly Legal".

Sarin najnoviji projekat doveo ju je do njenog pojavljivanja na našim ekranima u Netfliks seriji Sex/Life. U ovoj neverovatno gledanoj seriji Sara glumi Bili, nemirnu ženu i majku iz predgrađa koja ne može da prestane da mašta o prethodnom ljubavniku. Nakon toga, ona kreće na putovanje samootkrivanja koje preti da poremeti ceo život nje i njene porodice.

LJUBAVNI ŽIVOT

2004. godine, Šahi je upoznala glumca Stiva Hauija kada je gostovala u epizodi njegove emisije "Reba". Veridbu su objavili 2007. godine, a venčali su se 7. februara 2009. u Las Vegasu.

8. jula 2009. glumica je rodila njihovo prvo dete tokom porođaja u vodi kod kuće. Dobili su dečaka po imenu Vilijam Volf koji sada ima 10 godina.

1 / 5 Foto: Profimedia

Šahi je 2015. rodila blizance Vajolet i Noksa, sada stare 6 godina. U maju prošle godine, Šahi je podnela zahtev za razvod od Hauija, navodeći kao razlog nepomirljive razlike. To je bilo neposredno pre nego što je počela da snima seriju Sex/Life u Kanadi.

Njihov razvod je okončan 29. januara 2021. godine.

Tokom snimanja za hit seriju, glumica je upoznala australijskog glumca Adama Demosa koji u seriji igra i njenu ljubav, tj ljubavnika o kojem mašta.

„Nisam baš siguran kako dvoje ljudi na suprotnim stranama sveta mogu imati više zajedničkog, trebalo je da se sretnu, da budu zajedno. Ali znam da sam upoznala svoju srodnu dušu. Znam da sam pronašla svoju zauvek. Znam da nikada nisam volela dublje, jače, žešće. Znam da sam preterano zahvalna na njemu. Znam da sam ga volela hiljadu života pre i voleću ga još hiljadu života kasnije. Srećan rođendan bebo moja ❤“, napisala je Šahi u nedavnoj objavi na Instagramu svom novom dečku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs