legenda fudbala

NAJBOGATIJEM ČOVEKU OTAC JE UMIRAO PRED OČIMA: Majka mu je oterala sve DEVOJKE, a onu koja mu RAĐA DECU još nije OŽENIO

Jedna knjiga bila bi malo da bi u nju stala životna priča najboljeg fudbalera na svetu, Kristijana Ronalda, a mi vam donosimo delić zanimljivih detalja iz njegovog života.

Vip priča
14:12h Autor:
NAJBOGATIJEM ČOVEKU OTAC JE UMIRAO PRED OČIMA: Majka mu je oterala sve DEVOJKE, a onu koja mu RAĐA DECU još nije OŽENIO
Životna priča Kristijana Ronalda, Foto: Profimedia

Kristijano Ronaldo važi za najboljeg fudbalera na svetu, a osim toga, činjenica da je i najbogatiji, privlači veliku pažnju javnosti. Mnogi mu zavide na uspešnoj karijeri koju je malo ko mogao da ostvari, ali i na prelepoj Georgini sa kojom je osnovao porodicu. Sve napore ulaže u porodicu i vaspitanju dece koja se drže strogih pravila.

Za najboljeg fudbalera sveta, porodica je iznad svega, a spekulacije o tome da masovno plaća surogat majke da mu rađaju decu, ne prestaju. Takođe ga bije glas poslušnog sina, koji bespogovorno sluša majčine naredbe.

Kristijano Ronaldo sa porodicom
Kristijano Ronaldo sa porodicomfoto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Shodno tome, dugo se spekulisalo kako su mu majka i sestra oduvek birale partnerke za vezu, te da je upravo njegova majka glavni krivac njegovog raskida sa atraktivnom, ruskom manekenokom Irinom Šajk.

Irina Šajk i Kristijano Ronaldo
Irina Šajk i Kristijano Ronaldofoto: Profimedia

Međutim, pre nego što je Ronaldo uspeo da izgradi život na kojem mu mnogi zavide, bio je veoma siromašan, dok je njegovo detinjstvo bilo poprilično teško. Budući da zna kako je nemati, novac mu nikada nije bio motiv koji ga je vodio kroz život.

Rođen u siromašnoj porodici punoj problema

Rođen je 5.02.1985. godine na portugalskom ostrvu Madeira, u veoma siromašnoj porodici. Otac mu je bio alkoholičar, tako da je sva briga oko porodice spala na njegovu majku Mariju Dolores dos Santos Aveiro, zbog čega joj je fudbaler neizmerno zahvalan.

Fudbaler je najmlađi od četvoro dece, a sve ih je odgajila majka koja je naporno radila kao kuvarica.

"Nismo rođeni u bogatoj porodici, ali nikada nismo bili gladni, bosi ili bez krova nad glavom. Uvek smo imali osnovne stvari: hranu, malu kuću, divne roditelje i porodicu. Jesmo li imali teško detinjstvo? Ne, bilo je skromno i jednostavno, zbog čega smo naučili da cenimo sve ono što danas imamo", opisala je njegova sestra Lilijana Katja, koja je sa sestrom Elmom i braćom Hugom i Ronaldom odrastala u kućici s limenim krovom s pogledom na okean.

Prvi fudbalski koraci

Onda je buduća zvezda, kada su mu bile tri godine, napravila i prve fudbalske korake, šutirajući loptu u malenom dvorištu ispred kuće, a kada je upisao školu, bilo je i više nego očigledno da mu je samo jedna stvar na pameti.

"Od trenutka kada je ušao kroz školska vrata, samo je mislio na fudbal. Učestvovao je i u drugim aktivnostima, pevao, pisao domaći, ali uvek je morao da ima dovoljno vremena za tu igru, a ako nigde nije mogao da nađe loptu, napravio bi je od čarapa", prisetila se njegova učiteljica.

Trenirao je u klubu Andorinja, u kojem je njegov otac bio zadužen za brigu o sportskoj opremi. Majka ga je zdušno podržavala u tome da pokuša da ostvari svoje snove i postane fudbaler. Bivši saigrači i trener dobro se sećaju da je već kao dete Kristijano teško prihvatao bilo kakav poraz, pa je umeo satima neutešno da plače kad njegov tim izgubi. Već u osnovnoj školi za njega su znali svi veći klubovi, pa je sa osam godina zaigrao za lokalni klub Nacional de Madeira, a sa deset pridružio se Sportskoj akademiji za mlade kluba Sporting. Kako bi poboljšao svoju igru, ali i ostvario svoju veliku želju da zaigra u Realu, što mu se 2009. godine i ostvarilo, Ronaldo je neprestano vežbao s loptom i tegovima, stasavajući u sve boljeg igrača.

"Sporting je prvi veliki klub u kom je zaigrao. Kada je postao deo ekipe, bili smo, a i ostali, jako povezani. Upravo zbog toga gde god on ide, neko od nas uvek ide s njim i tako će biti dok se ne oženi i ne stvori sopstvenu porodicu", otkriva sestra Lilijana.

Deca u školi su ga često zadirkivala zbog porekla i ekonomskog statusa, ali se Ronaldo uvek branio ne dozvoljavajući bilo kome da ga vređa zbog onoga što jeste.

Pre nego što je Portugal zamenio Velikom Britanijom i svoju karijeru nastavio u Mančester junajtedu, otkriveno je da ima problema sa srcem, odnosno da ono prebrzo kuca. Doktori Sportinga uočili su problem i nakon detaljnih analiza saopštili Kristijanovoj majci da mu je potrebna manja operacija kako bi se popravilo njegovo zdravstveno stanje.

"Plašila sam se kako će morati da ostavi fudbal, ali on ni u jednom trenutku nije strepeo, pa je već nekoliko dana nakon operacije mogao da trenira s momcima iz ekipe", opisala je Dolores koja je uvek bila uz svog sina.

Tragedija je ojačala njegovu porodicu

Iako je njegova porodica uvek imala problema jer mu je otac bio alkoholičar, a brat imao problema sa drogom, i uz siromaštvo u kom su živeli pre nego što je Ronaldo ušao u tim najboljih igrača, njegovi najbliži uvek su bili uz njega.

"Moja psihička snaga proizilazi iz svega što sam doživeo. Bilo mi je veoma teško da se suočim sa određenim stvarima kad sam imao samo 11 godina. Trenutak kada sam ostavio svoju porodicu i otišao na kopno najgora je uspomena iz mog detinjstva. To je ostavilo emotivni trag koji pretpostavljam da većina dece mojih godina nije imala", rekao je fudbaler jednom prilikom.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldofoto: AP / Michael Probst

Još dok je imao 20 godine, 2005. zadesila ga je velika tragedija, kada mu je otac preminuo zbog bolesti jetre.

"Nije normalno da izgubiš oca sa 20 godina, a u takvim situacijama naučiš mnogo o sebi, moraš da budeš snažan. Sve me je to mnogo promenilo. Nakon njegove smrti nemam nikakav strah kada izađem na teren. Otac mi je bio najvažniji u životu. Uvek mi je u srcu, a kod kuće imam njegovu fotografiju koju sam stavio visoko na zid kako bih uvek znao da me gleda i pazi na mene", rekao je Kristijano.

1 / 6 Foto: Instagram / Cristiano

Nakon što im je preminuo otac i suprug, članovi porodice Aveiro postali su još bliži. Njihova podrška te godine bila je i više nego potrebna Ronaldu jer ga je nepoznata žena otpužila da ju je silovao u jednom hotelu u Londonu. Nekoliko meseci kasnije optužbe su odbačene.

Ljubavni život

Uprkos tome što su ga mnogi prozivali da je imao estetske korekcije, te da je ranije bio veoma ružan, nije ga sprečilo da postane najpoželjniji muškarac na svetu. Mnoge devojke sanjale su da budu sa njim, a on je pored sebe imao samo lepotice.

Osim veza sa poznatim lepoticama, pratile su ga i razne afere i avanture. Šuškalo se da je nema sa kojom ženom nije bio, bilo da je iz javne ili anonimne životne sfere.

Veza s TV voditeljkom Merke Romero okončana je u septembru 2006. nakon nekoliko meseci jer se nije slagala sa ženama iz njegove porodice, ali navodno i zato što je bila devet godina starija od njega.

Posle romanse s njom usledilo je nekoliko vezica, poput one sa supermodelom Nereidom Galjardo, koja je takođe potvrdila da mama Aveira može da bude prevrtljiva. Uz aktuelnu Irinu, ona je možda najpoznatija i najdugovečnija Kristijanova ljubav. Nakon nje u njegovom zagrljaju navodno su bile Kim Kardašjan, Paris Hilton, britanska studentkinja Olivija Sonders, modeli Žordana Žardel, Alis Gudvin i Gema Atkinson.

Kristijano Ronaldo i Irina Šajk
Kristijano Ronaldo i Irina Šajkfoto: AP

Ali, njegovo srce na kraju je osvojila manekenka Irina Šajk, s kojom je 2010. otpočeo ozbiljnu romansu. Iste godine usledilo je još jedno iznenađenje, fudbaler je na svojoj Facebook stranici saopštio da je postao otac dečaka kome je dao ime Kristijano Junior.

"S velikom radošću obaveštavam vas da sam nedavno postao otac dečaka. Kao što sam se dogovorio s njegovom majkom, koja želi da njen identitet ostane tajna, starateljstvo ću preuzeti ja" , napisao je Ronaldo.

Kristijano Ronaldo i Irina Šajk
Kristijano Ronaldo i Irina Šajkfoto: Instagram

Odmah su se u novinama pojavile brojne teorije - od toga da je majka Amerikanka s kojom je fudbaler imao kratku aferu, do toga da je reč o surogat majci. Portugalske novine Diario de Noticias objavile su da je dete začeto pred kraj leta 2009. godine u San Dijegu, gde je tada dvadesetpetogodišnji fudbaler bio na odmoru, i to sa surogat majkom kojoj je za to platio pozamašnu svotu novca. Ronaldo je ostao dosledan pa do danas nije otkrio ko je majka njegovog sina, o kojem najviše brinu njegova majka i sestre.

Kristijano Ronaldo i Georgina
Kristijano Ronaldo i Georginafoto: Profimedia

"Naravno da rođenje deteta veoma utiče na mene i to je sada drugačiji tip odgovornosti. Možda se sada osećam ugodnije kada je sve dobro: s mojom porodicom, klubom, prijateljima i to mi daje važan oslonac za sve ostalo i da, naravno da mu menjam pelene. Nije to nešto u čemu uživam najviše na svetu, ali menjam", rekao je fudbaler i napomenuo kako bi voleo da se njegov sin bavi sportom, a u istom intervjuu istakao je kako bi jednog dana mogao da se oženi sadašnjom devojkom, ali pre nego što počne da planira svadbu, mama Dolores mora da odobri njegov izbor.

Ipak, veza sa ruskom manekenokom, Irinom Šajk je propala, a razlog je takođe navodno neslaganje nje i svekrve.

Međutim, fudbaler je konačno našao mirnu luku - Georginu Rodrigez, sa kojom živi u vanbračnoj zajednici, dok je nedavno otkrio razlog zbog kojeg je još uvek nije oženio.

1 / 6 Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

U junu 2017. Ronaldo je dobio i blizance Evu i Matea uz pomoć surogat majke, da bi u novembru iste godine dobio i ćerkicu Alanu sa izabranicom Georginom. U aprilu 2022. Georgina je na svet donela još jedan par blizanaca - dečaka Anhela i devojčicu Belu, ali je dečak nažalost preminuo ubrzo nakon rođenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs