zastrašujuće

ŠOKANTNA PRIZNANJA PRINCA HARIJA: Prvi put je UBIO kad je imao samo 11 godina, a ONA je glavni krivac tog UŽASA

Princ Hari otkrio je u svojim memoarima da je prvi put ubio kad je imao 11 godina i šokirao javnost tom činjenicom.

Celebrities
Autor:
ŠOKANTNA PRIZNANJA PRINCA HARIJA: Prvi put je UBIO kad je imao samo 11 godina, a ONA je glavni krivac tog UŽASA
Princ Hari otkrio da je prvi put ubio kad je imao 11 godina, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Skoro mesec dana nakon što je objavio svoje memoare „Spare“, vojvoda od Saseksa je nastavio da izaziva kontroverze.

Dok razgovori o njegovoj tuzi zbog gubitka majke princeze Dajane i sećanja na svađe sa starijim bratom, princom Vilijamom, dominiraju naslovima u medijima i prenose se iz njegovih memoara "Spare", jedna priča princa Harija nije još dobila zasluženu pažnju iako je - zastrašujuća.

Vojvoda od Saseksa je detaljno opisao svoja iskustva iz lova, od kojeg je odustao kako bi „udovoljio Megan“. Hari kaže da je imao samo 11 godina kada je, uz pomoć dadilje, prvi put okrvario ruke: ubio je zeca.

Princ Hari
Princ Harifoto: Printscreen/youtube/

Prema prinčevom priznanju, dadilja Tigi je potom mazala krv zeca po njegovom licu, označavajući ovim postupkom da je postao lovac.

To se kasnije nastavlja i u Balmoralu, na ogromnom posedu kraljice Elizabete II na severoistoku Škotske, kada je dobio zadatak da prati i ubije jelena, što je i učinio. Njegov vodič mu je tada gurnuo u lice leš stradale životinje i napunio mu usta njenom krvlju i crevima.

1 / 7 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Očigledno uznemiren tim iskustvom, Hari se seća da je hteo brzo da obriše iznutrice sa lica, ali mu to nisu dozvolili: „Neka se osuši, momče! Neka se osuši!”, stalno su ponavljali – priseća se Hari.

To je bilo „kršteno“ iskustvo, objasnio je.

Inače, iste godine kada je ubio zeca, imao je i susret sa lavom, ali mu nisu dozvolili da puca.

Princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

U kraljevskoj porodici su smatrali da bi trebalo neko vreme da se zadrži na lovljenju lisica i tetrebova. Veći deo svog ranog života prin Hari je to sve poslušno radio, bio je aktivno uključen u tradiciju lova na „sitnije životinje“, takmičeći se sa starijim članovima kraljvske porodice ko će više trofeja da osvoji. Posebno je bilo važno kako će ko proći u lovu tokom Božića, kada se nadmetao sa ocem, kraljem čarlsom i bratom, princom Vilijamom.

Međutim, uprkos tome što je bio veliki deo njegovog detinjstva, otkako je princ počeo da izlazi sa Megan Markl, počeo je sve češće da propušta lov iz, kako kaže, poštovanja prema njoj. Današnja vojvotkinja od Saseksa je, naime, veliki ljubitelj životinja – godinama se snažno protivi ovom krvavom sportu i uopšte okrutnosti prema životinjama.

Interesantno je da je princ Hari tražio od bake, kraljice Elizabete II, blagoslov da se oženi Megan Markl upravo tokom jednog lova. Nakon što je odlučio da želi da provede ostatak života sa Megan, zatražio je dozvolu kraljice da postavi pitanje i to baš dok je bio u lovu sa njom. Oko njih su tada u Sandringemu bile ulovljene, mrtve ptice, što je „u velikoj meri zasenilo dirljivost trenutka“.

Megan Markl, Kraljica Elizabeta, Princ Hari
foto: Profimedia

„Video sam baku kako sakuplja mrtve ptice, koje su njeni psi donosili. Izašao sam na sredinu strništa i počeo da joj pomažem. Dok smo pretraživali tlo u potrazi za mrtvim pticama, pokušao sam da je uvučem u neki lagani razgovor, da je olabavim“, priseća se danas Hari.

Dok je razmišljao da bi bilo dobro i da pomazi njene omiljene lovačke pse, shvatio je brzo da to ne može da uradi jer je „po jedna mrtva ptica bila u svakoj mojoj ruci, njihovi mlohavi vratovi su se ugnezdili među mojim prstima, njihove zastakljene oči okrenute skroz unazad“.

Princ Hari
Princ Harifoto: Profimedia

Ipak se usudio da je šita. Da, odgovarila je kraljica, "pretpostavljam da je možete oženiti“.

Nakon što je veliki deo svog života vodio život u krvi, Hari je 2015. pokušao da napravi svesnu promenu. Volontirao je u u Južnoj Africi kako bi pomogao u borbi protiv krivolova.

Tokom tromesečnog putovanja, Hari se, kako kaže, zajedno sa Rendžersima u južnoafričkom nacionalnom parku Kruger suočavao sa „besmislenim gubitkom lepote“ - klanjem slonova i nosoroga za trgovinu kljova i rogova na crnom tržištu.

Slonovi
foto: Thinkstock

U jednom posebno potresnom trenutku, princ je čak pomogao u rekonstrukciji lica nosoroga po imenu Hope (Nada), koji je bio napadnut da bi mu krivolovci skinuli rog.

„Znam koliko sam srećan što imam ovakva iskustva, ali čuo sam priče od ljudi na terenu o tome koliko je zaista loša situacija. To me je uznemirilo i frustriralo“, rekao je tada.

Ipak, iako su mnogi hvalili ovaj potez, to nije bilo dovoljno za neke učesnike kampanje, koji su smatrali da je za to prekasno, nakon što je princ prethodno pozirao pored bivola kojeg je ubio dok je bio u lovu u Južnoj Americi. 2004.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs