SAZNAJTE VIŠE

"NE ZNAM ZAŠTO ŽENA MORA DA IMA DECU DA BI SE OSEĆALA ISPUNJENOM": Glumica se svesno odrekla muža i dece zbog KARIJERE

Marisa Tomei je definitivno jedna od najharizmatičnijih glumica u Holivudu o kojoj se jako retko piše

Vip priča
Autor:
"NE ZNAM ZAŠTO ŽENA MORA DA IMA DECU DA BI SE OSEĆALA ISPUNJENOM": Glumica se svesno odrekla muža i dece zbog KARIJERE
Marisa Tomei, Foto: GIO/BONI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Marisa Tomei je definitivno retkost u Holivudu. Ona je tiha, jedva da je ikada bila u središtu nekog skandala, radi i nastavlja da vrhunske niže uloge i u 58-oj godini.

Međutim, to ne znači da ona nema nikakav život. Štaviše, Oskarovka je imala prilično aktivan ljubavni život tokom poslednje tri decenije, zabavljajući se sa kolegama, pa čak i sa nekim veoma poznatim muškarcima.

Marisa Tomei je rođena 4. decembra 1964. u Bruklinu, u Njujorku, a svoj proboj na Holivudsku scenu je usledio kada se pojavila u sapunici CBS-a "Kako se svet okreće". Do 1992. godine ostvarila je svoju najveću ulogu u hit komediji Džoa Pešija „Moj rođak Vini“, za koju je osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu.

Godinama kasnije se pročulo da je taj Oskar primila greškom, tj. da je pročitano njeno ime umesto imena stvarne pobednice, pa je Akademija odlučila da to ostavi na tome, umesto da napravi skandal sličan onome od pre par godina kada je Voren Biti objavio da Oskar za najbolji film dobio "La La Lend" umesto "Mesečina." Svi znamo kako se završio taj događaj i koliko je samom Vorenu Bitiju bilo neprijatno.

Ubrzo nakon osvajanja Oskara, počela je i njena ljubavna istorija - koja nikada nije rezultirala brakom.

Marisa Tomei je svoj privatan život držala samo za sebe

Dok je snimala film "Samo ti", Marisa Tomei je upoznala Roberta Daunija Džuniora. Njih dvoje su se kratko zabavljali 1994. godine, ali su ubrzo prekinuli vezu.

Godinama kasnije, par se ponovo pojavio na ekranu zajedno, ali ovoga puta nisu igrali ljubavni par. Tomei je dobila ulogu tetke Mej, tetke Pitera Parkera u Marvelovim filmovima "Spajdermen". Dauni je već neko vreme igrao spektakularnog Tonija Starka u filmskoj franšizi "Osvetnici", čiji su deo i filmovi "Spajdermen". Zajedno su se pojavili u nekoliko filmova „Osvetnici“, „Kapetan Amerika“, „Spajdermen: Daleko od kuće“ i „Osvetnici: Kraj igre“.

Godine 1999. Tomei je počrela da izlazi sa glumcem Dejnom Ešbrukom, ali je i ta romansa bila kratkog veka. Ešbruk je poznat po hit TV seriji iz 90-ih, "Tvin Piks", i tada je važio za jednog od najlepših glumaca za kojim su žene širim sveta ludele.

Prošlo je nekoliko godina dok Tomei nije ponovo počela da se zabavlja sa nekim - ili barem dok još jedna veza nije postala poznata javnosti.

Iako su strani mediji prenosili da je Marisa Tomei izlazila sa televizijskim piscem Frenkom Puljizeom od 2001. do 2004. godine, takođe se pričalo da je izlazila sa drugim muškarcima tokom istog tog perioda, uključujući pevača Lenija Kravica i još jednog kolegu, Kristijana Slejtera. Tomei se pojavila sa Slejterom u filmu "Neukroćeno srce", a priča se da su imali romansu i van ekrana.

Godine 2006. Tomei je započela vezu sa rediteljem Nikolasom Karpenterom, ali ni ta veza nije bila uspešna i raskinuli su već 2008. godine. Sledeći je došao glumac Logan Maršal-Grin, sa kojim se viđala od 2008-2012. godine.

Njena poslednja veza poznata javnosti je bila ona 2019. godine kada je objavila da se zabavlja sa dramskim piscem Markom Kalvanijem.

Pravi razlog zašto Marisa Tomei nikada nije imala decu

Na TV ekranu, Marisa Tomei je poznata kao tetka Mej, staratelj i majka Pitera Parkera, poznatog kao Spajdermen u Marvel filmskom univerzumu. Međutim, van ekrana, glumica nikada nije imala decu, niti je bila udata, uprkos tome što je izlazila sa nekoliko holivudskih zvezda.

Marisa Tomei je za jedan magazin rekla da nikada nije razmišljala o životu u kojem bi bila majka i žena i da nije razumela zašto je to tako neophodno.

"Nisam veliki obožavatelj braka kao institucije... ne znam zašto žene moraju da imaju decu da bi se osetile kao ispunjena ljudska bića."

Umesto toga, Tomei se bacila na posao.

Jedan njen blizak prijatelj je jednom magazinu ispričao da to nije nešto čemu je ikada težila. „Posao je zaista njena životna snaga“.

Iako sve njene uloge nisu bile tako visokog profila kao ona za koju je dobila Oskara pre dve decenije, Tomei je definitivno žena koja je aktivna u Holivudu i koja se izdvojila svojim interesantnim izgledom, slobodnim ponašanjem pred kamerama, pa smo je tako gledali u filmovima "Luda ljubav", "Alfi", ali i mastralnom filmu "Rvač" u kojem je igrala pored Mikija Rurka. Pojavila se kao tetka Mej u svim Marvelovim najnovijim filmovima „Spajdermen“. Poslednjih godina je takođe igrala gostujuće uloge u televizijskim serijama, uključujući "The Handmaid's Tale" i "Empire".

2013. godine kružile su glasine, da je neko vreme bila verena za svog kolegu iz filmova „Spajdermen“, Loganom Maršalom Grinom. Gulmičin predstavnik za javnost je negirao glasine o njenoj veridbi. Par se viđao od 2008. do 2013. godine nakon što su zajedno radili na jednom pozorišnom projektu.

Marisa Tomei se oseća potpuno bez braka i dece

2009. godine Marisa Tomei je objasnila da nikada nije želela da se za nekog veže na taj način.

„Ona živi punim plućima i dobija ponude za koje bi drugi glumci ubijali“, rekao je anonimni izvor. „Njen uspeh je kombinacija talenta i neverovatne motivacije i napornog rada."

Marisa Tomei je tokom svoje duge karijere stekla poštovanje od cenjenih kolega, a šta još čeka prelepu i harazmitičnu glumicu koja je 4. decembra napunila 58. godina, ostaje nam da vidimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs