Lepotica velikog srca

NOVOSAĐANKA JE SVOJOM LEPOTOM ZASENILA HOLIVUD: Opaka bolest odnela joj je majku, a ona je postala oličenje HUMANOSTI

Nina Seničar pridružila se kampanji za borbu protiv karcinoma, opake bolesti koja joj je odnela majku.

Celebrities
19:12h Autor:
NOVOSAĐANKA JE SVOJOM LEPOTOM ZASENILA HOLIVUD: Opaka bolest odnela joj je majku, a ona je postala oličenje HUMANOSTI
Nina Seničar pridružila se kampanji za borbu protiv karcinoma, Foto: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Krenula je putem svojih slavnih zemljakinja, glumica Desanke Bebe Lončar i Marije Bakse, da sreću nađe najpre u Italiji, a onda u Americi. Nina Seničar je bila veliko ime i nada u našem svetu mode, a uspešno se dokazala kada je karijeru nastavila u inostranstvu.

Nakon što je u 18. godini dobila stipendiju italijanskog Univerziteta Bokoni, magistrirala je međunarodnu ekonomiju i menadžment u umetnosti, medijima i kulturi. Ipak, velika lepota odvela ju je u manekenske vode.

Nina Seničar
Nina Seničarfoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Rođena Novosađanka šetala je modnim pistama Italije i Francuske, a godinama je radila kao voditeljka jedne veoma popularne italijanske TV emisije. Snimila je desetak filmova i serija u Italiji, ali ni Holivud nije odoleo njenoj lepoti i pojavila se u nekoliko ekranizacija, od kojih je najpoznatija nova verzija "Leptira".

Njeno ime vezivali su za mnoge slavne muškarce, a najpoznatija je romansa s nekadašnjim zgodnim italijanskim fudbalerom Markom Borijelom. Veza je trajala samo osam meseci, a Nina je zbog Borijela izgubila čak i prijatelje. Nije ih vezivala ljubav, već isključivo fizička privlačnost. Ljubav je došla kada je 2015. srela holivudskog glumca Džeja Elisa, koji je bio partner Tomu Kruzu u franšizi "Top gan: Maverik".

Nina Seničar
Nina Seničarfoto: Profimedia

Nisu još bili u braku kada im se 2019. rodila ćerka Nora Grejs. Venčali su se ove godine u dvorcu u Toskani, po Nininom izboru. Džej je nosio odelo boje vina, a Nina je zasenila svakoga u venčanici "dolče i gabana". Svatove je poslužila srpskom rakijom, a kasnije se pohvalila suprugu i gostima da ume da spremi punjene paprike, plazma tortu i sarmu. O mužu i njegovoj karijeri ne voli da govori i strogo čuva njihovu privatnost.

Nažalost, luksuzan život i trenuci uz prelepu malu Noru zatamnjeni su bolešću Ninine majke Slavice, koja je preminula 2021. od karcinoma. Tako je glumica počela iz sve snage da vodi kampanju "Ja brinem o sebi", namenjenu prevenciji karcinoma dojke i grlića materice.

U novembru ove godine doputovala je u Srbiju, gde je ovu kampanju organizovala nedelju dana. Pridružili su joj se poznati ginekolog Mirjana Anđelić, kao i Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena US Women. Šoping-centar "Rajićeva" ustupio im je prostor. Povodom kampanje izjavila je:

Nina Seničar
Nina Seničarfoto: Instagram / ninasenicar

- Svi stalno negde jurcamo, tempo života nam je brz, posao, deca, partner, prijatelji, putovanja... Veliki broj žena će pre potrošiti vreme i pare na manikir i frizuru nego na pregled koji može da im spase život. Zato je jedan od slogana kampanje: "Nema izgovora". S druge strane, ima mnogo žena koje posle poslednje trudnoće potpuno zaborave na ginekologa i vode se idejom da ne treba da se pregledaju ako nemaju simptome. Kod ove bolesti to je jako opasno jer u većini slučajeva, kada krenu simptomi, već je kasno.

Nina Seničar je majci posvetila i slikovnicu za decu "Zvezda Slavica". Boravak u Beogradu iskoristila je da promoviše domaću seriju "Popadija", u kojoj igra jednu od uloga. Kaže da što je starija, sve je više muči nostalgija i iz Los Anđelesa, gde živi, dolazi u Srbiju na svaka dva meseca. Uvek poseti i novosadski konjički klub "Graničar" jer je bila i nacionalna šampionka u preponskom jahanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs