BERNARD ARNO I HELENE MERSIJE

TRENUTNO NAJBOGATIJI ČOVEK NA PLANETI IMA PRELEPU LJUBAVNU PRIČU: Zavoleo pijanistkinju,na venčanje pozvali samo 5 osoba

Muzičarka Helene Mersier udata je za Bernarda Arnoa, trenutno najbogatijeg čoveka na planeti.

Vip priča
Autor:
TRENUTNO NAJBOGATIJI ČOVEK NA PLANETI IMA PRELEPU LJUBAVNU PRIČU: Zavoleo pijanistkinju,na venčanje pozvali samo 5 osoba
Bernard Arno i Helen Mersier, Foto: NO CREDIT / Abaca Press / Profimedia

Titula najbogatijeg čoveka sveta inače pripada Ilonu Masku, ali pre neki dan je njegovo bogatstvo "spalo" na 185.3 milijarde dolara što ga je bacilo na drugo mesto najbogatijih ljudi!

Tako je prvo mesto na toj listi bogataša pripalo Bernardu Arnou, poslovnom magnatu i izvršnom direktoru luksuznog brenda Luj Viton.

Bogatstvo Arnoa procenjuje se na 185.4 milijarde dolara, a ono što javnost u vezi ovog čoveka više intrigira od njegovog bankovnog računa je njegova supruga.

Helene Mersije, Bernard Arno
foto: Gwendoline Le Goff/Panoramic / Starface / Profimedia

Naime, Arno je u braku s Helene Mersier, svetski poznatom koncertnom pijanistkinjom poreklom iz Kanade. U braku su već 21 godinu i zajedno imaju troje dece, a misteriozna bogatašica se retko pojavljuje u javnosti. Baš zbog toga javnost se itekako zanima za privatan život ovog para koji živi u neverovatnom luksuzu.

Što se tiče same Helene, ona je svoju karijeru pijanistkinje započela u Kanadi, gde je osvajala brojne nagrade, a studirala je na Džulijardu u Njujorku, pa je školovanje nastavila i na Pariškom konzervatorijmu. Sa svojim bogatim suprugom se povezala upravo zbog ljubavi prema muzici, a upoznali su se 1989. na jednoj večeri.

Ljubav je planula odmah, a iste godine su Novu godinu dočekali zajedno i to na skroman način – u intimnoj atmosferi njegovog doma u kojem su pili čaj. Tada je ova plavuša i prvi puta naterala svog budućeg supruga da joj nešto odsvira na klaviru.

"Ruke su mu drhtale, umirao je od straha, ali bio je odlučan da odsvira do kraja", otkrila je Mersier u jednom intervju. Osam meseci nakon tog izlaska venčali su se, a privatnoj ceremoniji prisustvovalo je samo petoro ljudi.

U braku su dobili trojicu sinova koji su svi vrlo uspešni. Aleksander, koji je najstariji, je direktor "Rimowe", brenda luksuzni prtljaga, a njegova mlađa braća, Frederik i Žan, deo su porodičnog biznisa. Sva trojica takođe su vrhunski muzičari i znaju da sviraju klavir ali nisu krenuli majčinim stopama i nastavili se profesionalno da se usavršavaju kao pijanisti.

Bračni par Arno inače je javnosti poznat i po svom nesebičnom činu iz 2019. kada je u proleće tragično izgorela pariška katedrala Notr Dam. Tada su se obavezali za njenu renovaciju i donirali 222 miliona dolara, a još 11 miliona dolara su donirali za gašenje požara koji su zahvatili prašumu u Amazonu. Oboje se bave humanitarnim radom, a imaju imanja širom sveta. Većinom štite svoju intimu i ne žele da se preterano eksponiraju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs