Bila je nevina i hteo je da joj pokaže svoju "raketu": Niko nije imao burnije bračne odnose od najbogatijeg čoveka

Samo je on mogao da ima ovako burne bračne odnose.

Ljubav
Autor:
Bila je nevina i hteo je da joj pokaže svoju "raketu": Niko nije imao burnije bračne odnose od najbogatijeg čoveka
Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP / Profimedia

Održavanje braka za Ilona Maska, pedesetrogodišnjeg milijardera, preduzetnika i inovatora gotovo je jednako izazovno kao razvijanje njegovog električnog automobila Tesla, projektovanje raketa koje dostavljaju zalihe na svemirsku stanicu od strane njegove kompanije SpaceX, ili osnivanje PayPala.

Tajkun iz Silicijumske doline, izgleda da ne ume baš da zadrži vezu, jer su mu sve prethodne ljubavi koje je imao propale. No, najviše se istakla Talula Rajli, koja je najduže bila sa njim, i sa kojom se razveo, da bi se potom ponovo oženio i tako dalje.

Ilon Mask i Talula Rajli
foto: Profimedia

Evo kako je Talula upoznala Ilona Maska i kako je izgledao njihov buran ljubavni život.

Talula je upoznala Ilona u londonskom klubu Viski mist, u kvartu Mejfer, 2008. godine, dok je on pokušavao da raščisti misli nakon razvoda od svoje prve supruge, Džastin Vilson, s kojom je proveo šest godina u braku i dobio petoro dece.

Predstavljen od strane promotera kluba, Mask je bio očaran oblinama i zavodljivim očima glumice koja je stigla sa prijateljicom, noseći dugu, lepršavu haljinu koja je isticala njenu "zapanjujuću figuru" piše autor Ešli Vens u svojoj knjizi "Ilon Mask: Tesla, SpaceX i potraga za fantastičnom budućnošću".

"Izgledala je sjajno, ali ono što mi je prolazilo kroz glavu bilo je: 'Oh, pretpostavljam da su one manekenke. Znate, s većinom manekenki ne možete zapravo razgovarati.' Ali Talula je zaista bila zainteresovana da priča o raketama i električnim automobilima.“

Ilon Mask i Talula Rajli
foto: SCOTT OLSON / Getty images / Profimedia

Ručali su zajedno sledećeg dana, i Mask je rekao Taluli, koja je u to vreme imala 22 godine i još uvek bila nevina, da želi da joj pokaže svoju raketu.

"Bila sam skeptična, ali on mi je zaista pokazao video snimke raketa", izjavila je Talula.

Ponovo su se sreli nekoliko nedelja kasnije u Beverli Hilsu, i dok su ležali zajedno u krevetu u hotelu Peninsula, Mask ju je zaprosio. Nije imao prsten, pa je predložio da se rukuju kao znak dogovora, i to su i učinili.

Kasnije joj je poklonio tri verenička prstena – jedan ogroman, jedan za svakodnevnu upotrebu i treći sa dijamantom okruženim sa deset safira.

Ilon Mask
foto: TONY CLARK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Sećam se da je rekao: "Biti sa mnom znači izabrati težak put'. Tada to nisam potpuno razumela, ali sada znam. To je zaista teško, prilično luda vožnja.“

Talula je mislila da ulazi u život sa "milijarderom koji osvaja svet i često putuje privatnim avionom."

Ispostavilo se da je to bio mač sa dve oštrice. Njegov razvod sa Džastin nije bio finalizovan, bio je kratak s novcem, a njegova dva velika projekta, SpaceX i Tesla, očajnički su vapili za finansijskom pomoći

Imao je intenzivne noćne more koje su ga terale da viče, penje se na nju i počne vrištati u snu.

Ilon Mask i Talula Rajli
foto: James Atoa / Everett / Profimedia

Ona je bila uz njega tokom veoma teškog perioda kada je pozajmljivao stotine hiljada dolara, trošio četiri miliona dolara mesečno da bi održao svoje projekte, pozajmljivao novac od prijatelja kako bi isplatio plate zaposlenima i pregovarao sa investitorima.

Povukao se u sebe. Izgubio je mnogo kilograma, ispod očiju su mu se pojavile podočnjaci, i "izgledao je kao sama smrt", rekla je Talula.

"Sećam se da sam pomislila da će taj čovek doživeti srčani udar i umreti. Delovao je kao čovek na ivici" – sve dok SpaceX nije prešao iz šale aeronautičke industrije u jednog od njenih najpouzdanijih operatera.

SpaceX sada lansira raketu otprilike jednom mesečno, noseći satelite za kompanije i države, kao i zalihe za Međunarodnu svemirsku stanicu, i ponovo je učinio Sjedinjene Američke Države značajnim igračem na svetskom tržištu komercijalnih lansiranja.

Ilon Mask i Talula Rajli
foto: Byron Purvis/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Dok je Tesla postajala zvezda moderne američke industrije, brak sa Talulom je bio završen, i par se razveo.

Bili su razdvojeni manje od godinu dana pre nego što su se ponovo pomirili.

"Jednostavno nisam bila srećna", rekla je Rajlijeva.

"Mislila sam da sam možda donela pogrešnu odluku za svoj život."

Ali vratila se potom Ilonu.

"Pogledala sam oko sebe, i nije bilo nikoga s kim bi bilo lepo biti. Drugi razlog je što Ilon ne mora da sluša nikoga u životu. Nikog. Ne mora da sluša ništa što se ne uklapa u njegov pogled na svet. Ali dokazao je da će trpeti svašta od mene."

Ilon Mask i Talula Rajli
foto: Alan Davidson/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Rekao je: Hajde da te saslušam i pokušam da rešim ovo." Dokazao je da ceni moje mišljenje o stvarima u životu i bio je spreman da me sasluša. Mislila sam da je to veoma značajno za tog čoveka – da je uložio trud. Ali opet, volim ga i nedostajao mi je."

Stvari su tako potrajale sve do 2016.godine, kada je par zvanično završio za sva vremena.

Razlog njihovog ponovnog rastanke je bio taj što Ilon nije dovoljno provodio vremena sa Talulom i decom. Oni su se prijateljski rastali na kraju, i u dobrim su međusobnim odnosima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs