EDITA MAJIĆ

NAPUSTILA JE SLAVU PREKO NOĆI I ZAMONAŠILA SE: Kako nekada najlepša jugoslovenska glumica provodi dane u pustinji?


Hrvatska glumica Edita Majić gradila je uspešnu karijeru i skretala pažnju, kako svojim talentom, tako i lepotom.

Vip priča
Autor:
NAPUSTILA JE SLAVU PREKO NOĆI I ZAMONAŠILA SE: Kako nekada najlepša jugoslovenska glumica provodi dane u pustinji?
Kako danas živi Edita Majić?, Foto: PrintscreenInstagram/Jadran Film

Bivša glumica Edita Majić povukla se iz javnosti pre deceniju, spakovala kofere i nastavila život u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

Život je promenila preko noći, a javnost u njenoj rodnoj Hrvatskoj bila je šokirana njenom odlukom. Zbog toga njena priča i danas intrigira i Hrvatsku i ceo Balkan jer niko ne zna iz kog razloga se odrekla popularnosti.

- Taj susret s Bogom dogodio se ođedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, ođedanput, nezadrživo i do kraja. Ođednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - rekla je 2003. Edita.

Književnica Mani Gotovac, sa kojom je Edita sarađivala, svojevremeno je izjavila da glumica zapravo nije mogla da preboli nesrećnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heroin, da bi na kraju pobegla od sveta.

Njena porodica i najbliži prijatelji demantovali su ove navode, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da to nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljice pa iz tog razloga književnica ne može biti verodostojan izvor podataka.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je Edita dodajući da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

- Uvek mu možemo reći "ne", ali onoj duši koja je srela Božju ljubav, usuđejem se da kažem, nemoguće je da kaže "ne" na Božiji poziv - izjavila je.

Inače, sestra Edita je 2017. odlučila da još radikalnije služi Bogu i otišla je da živi izvan samostana, u pustinju.

"Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći", rekla je ranije medijima njena majka Jadranka.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs