traumatično iskustvo

"TERALI SU ME DA SE SKIDAM I DA GROKĆEM": Slavna manekenka prošla je kroz pravi HOROR i to sa samo 15 godina

Slavna manekenka Kejt Mos gazila je trnje da bi uspela u svetu modne industrije

Vip priča
15:19h Autor:
"TERALI SU ME DA SE SKIDAM I DA GROKĆEM": Slavna manekenka prošla je kroz pravi HOROR i to sa samo 15 godina
Foto: Profimedia

Bivša manekenka Kejt Mos, koja je nekada bila zvezda modnih pista i plenila prirodnim izgledom i vitkom linijom. Vodila se strogim stavovima koji su je doveli do uspeha. "Nikada se ne žali, nikada ne objašnjavaj"- moto je koji je ona još na početku karijere usvojila.

Otvoreno je progovorila o surovom svetu mode, te opisala svoje lično iskustvo. Poznato je da mnogi predatori koriste priliku da iskoriste mlade devojke u usponu, koje žele da izgrade svoje ime u modnoj industriji. Slično iskustvo imala je i Kejt Mos, koja je u tom trenutku imala 15 godina.

Kejt Mos
foto: Profimedia

U jednom intervjuu otkrila je da je imala veoma traumatično iskustvo kada su joj na jednom snimanju zatražili da skine brushalter, te je bila primorana da beži.

"Imala sam užasno iskustvo kada sam snimala katalog za brushalter. Imala sam samo 15 godina i on je rekao: "Skini gornji deo", i ja sam skinula gornji deo. I tada sam bila zaista stidljiva zbog svog tela. Zatim je rekao: "Skini grudnjak", i osetila sam da nešto nije u redu, pa sam uzela svoje stvari i pobegla. Mislim da je to izoštrilo moje instinkte. Mogu da uočim da je nešto pogrešno na milju daleko", ispričala je Kejt.

Tokom emisije, ona je govorila i o snimanju iz 1990. koje ju je proslavilo, rekavši da je vraćanje sećanja "bolno". Pokojna fotografkinja Korin Dej, sa kojom je Mosova često radila, snimila je seriju fotografija za časopis "The Face" na plaži u Kamber Sendsu, kada je imala 16 godina.

Manekenka je priznala da ju je Korin Dej često negativno komentarisala, "Da bi dobila taj zgrčeni nos koji je na naslovnoj strani, ona bi mi rekla da grokćem kao svinja da bi dobila tu sliku. A ja bih rekla: "Ne želim da grokćem kao svinja", na šta bi ona samo dodala da samo tako mogu da izgledam dobro".

Objasnila je i da su je terali da se skine, što joj je jako teško padalo.

"Bila sam stvarno, zaista samosvesna u vezi sa svojim telom, a ona bi mi rekla: "Ako ne skineš gornji deo, neću te rezervisati za Elle", a ja bih plakala. To je bolno jer mi je bila najbolja prijateljica i stvarno sam je volela – ali bila je vrlo nezgodna osoba za rad. Ali... slike su neverovatne, tako da je dobila ono što je želela i ja sam patila zbog njih, ali na kraju su mi učinile mnogo toga dobrog, zaista. Promenili su mi karijeru", rekla je Kejt, prenosi Dejli Mejl.

Kejt Mos
foto: Profimedia

Sa samo 14 godina, ona je imala i po 8 angažmana dnevno, dok je putovala sama, bez ičije pratnje.

1992. takođe je imala jedno neprijatno iskustvo, dok je radila kampanju donjeg veša za Kelvin Klajn. Tada je snimala sa holivudskim glumcem Markom Volbergom, a potrebe snimanja zahtevale su da Mosova bude u toplesu. Imala je 17 godina te nije mogla lako da prihvati te zahteve, pa je morala da posegne za antidepresivima kako bi ublažila svoju anksioznost.

Na pitanje voditeljke da li se osećala poniženo tokom kampanje, ona je odgovorila: „Da, potpuno, i ranjivo i uplašeno. Mislim da su igrali na moju ranjivost, a bila sam prilično mlada i nevina, pa se Kalvinu to svidelo“.

Kejt Mos jedno je od najzvučnijih imena u modnoj industriji, a svoje iskustvo sada prenosi na svoju ćerku koja je krenula njenim stopama, te joj ukazuje na negativnu stranu modnog sveta.

Kejt Mos, Lila Mos
foto: Profimedia

Inače, bivša manekenka nedavno se našla u centru medijske pažnje nakon svedočenja u korsit svog bivšeg partnera Džonija Depa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs