ŽIVOT KOJI SE REĐE BIRA

ZAMONAŠILA SE I ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Balkanska glumica je pustinjak, zimi bosa i bez hrane, a razlog je OVO!(FOTO/VIDEO)

Mlada hrvatska glumica pre 16 godina je izabrala da bude bosonoga, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u celodnevnoj tišini, a oglašvala se tek u molitvi. A onda je rešila da ode korak dalje, i zaputila se u pustinju.

Lifestyle
21:30h Autor:
Foto: Printscreen/YouTube/HRT

Nekadašnja glumica Edita Majić otišla je u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

Za života, u 16. veku Sveta Tereza osnovala je red u kojem su ona i njene sledbenice živele skromno i ponizno u kontemplaciji, odričući se u potpunosti svih blagodeti modernog života.

One čak i po najhladnijim zimama hodaju bez obuće, spavaju u malim sobicama bez gejanja, na slamnatim krevetima. A u Avili zime su veoma hladne. U samostanu najviše borave 24. sestre, a nove primaju tek ako neka od njih umre.

Zbog svega toga mnogi su mislili da Edita neće dugo izdržati i da će se jednog dana ipak vratiti. Prevarili su se.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Javnost u Hrvatskoj je bila šokirana njenom odlukom koja se bukvalno dogodila preko noći. Nikome nije bilo jasno iz kog razloga je rešila da se odrekne svega.

A onda je Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala jednom prilikom izjavila da glumica zapravo nije mogla da preboli nesrećnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heroin, da bi na kraju pobegla od svega.

Ove navode su porodica i najbliži prijatelji glumice demantovali, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da sve to nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljice pa iz tog razloga spisateljica ne može biti verodostojan izvor podataka.

Inače, sestra Edita je 2017. odlučila da još radiklanije služi Bogu i otišla je da živi izvan samostana, u pustinji. Njena majka Jadranka je prošle godine progovorila o sudbini svoje ćerke.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i usamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći- ispričala je Jadranka.

(Stil.kurir.rs/Blic/24sata.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...