VI BIRATE

ONE SU BILE NAJFATALNIJE GLUMICE 90-TIH: Koja je po vama zaslužila PRVO MESTO? (ANKETA)

One su 80-tih i 90-tih krasile naslovne strane i krale uloge one manjim privlačnim glumicama, njihovi životi su nas intrigirali, a o njihovoj lepoti se i dan danas priča.

Vip priča
Autor:
ONE SU BILE NAJFATALNIJE GLUMICE 90-TIH: Koja je po vama zaslužila PRVO MESTO? (ANKETA)
Foto: Profimedia

Danas živimo u vremenu kada je škakljivo pričati o lepoti i telu poznatih glumica, kada se uveliko zna kako se do uloga dolazilo i šta se dešava iza zatvorenih vrata Holivuda. Neke od glumica koje su igrale gotovo u svim popularnim filmovima, uglavnom fatalne dame, bile su to sa razlogom.

Donosimo vam 10 najlepših žena iz tog perioda koji se po svemu sudeći više nikada neće ponoviti.

1. KIM BESINDŽER

Kim Basinger
foto: Profimedia

Kim Besindžer je rođena 8. decembra 1953. godine u Atensu u Džordžiji, od majka En Li koja je bila manekenka i plivačica i oca muzičara Donalda Vejda. Učila je balet i još kao mala, znala je da će biti glumica. Sa 17 godina počela je da se prijavljuje na izbor za mis, kako bi dobila stipendiju. Iako nije uspela da pobedi, drugo mesto joj je donelo prvu reklamu koju je mlada Kim uradila. Posle preseljenja u Njujork, dobijala je ponude da radi kao model, ali u njima nije uživala: "Bilo je jako teško. Ideš sa kastinga na kasting i stalno brineš o tome kako izgledaš. Nisam to moga da podnesem. Osećala sam se kao da me neko drži za gušu."

Početkom sedamdesetih Kim je krasila stotine stranica najprestižnijih časopisa i zarađivala po više hiljada dolara dnevno. Paralelno sa modelingom, uzimala je i časove glume. Njen sledeći korak je bio odlazak za Los Anđeles, a veliki proboj donela naslovna strana kao i editorijal magazina Plejboj.

Film 9 i po nedelja joj je doneo planetarnu slavu ali i turbelentni brak sa Alekom Boldvinom.

2. MIŠEL FAJFER

Mišel Fajfer
foto: Profimedia

Čuvenu glumicu Mišel Fajfer (63) mnogi su svrstavali rame uz rame sa lepoticama Holivuda, ali ona samu sebe nije oduvek smatrala lepom. "U detinjstvu sam hodala kao patka i imala sam ogromna usta. Zvali su me blatnjava kornjača", rekla je je u jednom intervjuu.

Mišel je igrala u filmovima sa nekim od najvećih zavodnika tog vremena Melom Gibsonom, Džordžom Klunijem, Brusom Vilisom, Harisonom Fordom, Al Paćinom, Robertom Redfordom i čak dva puta sa Džekom Nikolsonom.

Živi već 27 godina je u braku sa Majklom Kelijem, tvorcem serija Ali Mekbil i Nevine laži. Imaju dvoje dece.

3. ŠER

Šer
foto: Profimedia

Šerilin Sarkisijan Lapjer, poznata kao Šer, rođena je u kalifornijskom gradiću El Sentro, 20. maja 1946. godine. Detinjstvo, kao i život bili su joj puni uspona i padova. Još kao tinejdžerka napustila je školu i počela je samostalno da živi u Los Anđelesu. Radila je kao konobarica, sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala sa Sonijem Bonom. Ovaj tvorac mnogih hitova prepoznao je u njoj zvezdu, počeli su zajedno da sarađuju i ostalo je postalo istorija.

Venčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pesmom koju svi rado pevušimo "I Got You, Babe", a 1971. dobili su televizijski šou "The Sonnyand Cher Comedy Hour". Postali su zvezde malih ekrana. Dve godine pre dolaska na male ekrane, Šer i Soni su dobili ćerku Čestiti. Mnogo godina kasnije Čestiti je priznala majci da je lezbijka i da želi da promeni pol, što je 2009. i uradila postala Čez.

Smrt voljenog Sonija nije prežalila ni dan danas.

4. SUZAN SARANDON

Suzan Sarandon
foto: Profimedia

Rođena kao Suzan Abigejl Tomalin 4. oktobra1946. godine u Njujorku. Sarandon je prvu nominaciju za Oskara zaradila filmom Atlantic City (1980.), a još jedan film koji je postigao kultni status svakako je Glad (1983.), erotični horor u kojemu je glumila s Dejvidom Bouvijem i Ketrin Danev. Ekscentričnosti filma u to vreme doprinela je i scena lezbijskog seksa između Sarandon i Danev.

Film Telma i Luiz su joj doneli planetarnu slavu ali i brak sa poznatim glumcem Timom Robinsonom s kojim se rastala pre nekoliko godina. Sa njim je u braku dobila dvoje dece.

Sarandon je glasna i u borbi za ljudska prava. Bez dlake na jeziku izriče svoja uverenja, aktivna je u kampanji za LGBT prava i prava emigranata i žestoka je protivnica ratova.

5. NIKOL KIDMAN

Nikol Kidman
foto: Profimedia

Karijeru je započela u Australiji, gde je glumila u više serija i filmova, pre nego što je postala međunarodno poznata zbog filma "Dani groma" (1990). U njenoj dugogodišnjoj karijeri zabeleženi su veliki svetski blokbasteri poput filmova "Australija" (2008), "Hladna planina" (2003), "Mulen ruž!" (2001), i filma "Sati" (2002) za koji je dobila Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.

Njen brak sa Tomom Kruzom i nakon dvadeset godina intrigira kao i veze sa Sajetnološkom crkvom od koje je pobegla i navodno zbog toga izgubila starateljstvo nad dvoje dece koje je sa njim usvojila.

Poslednjih 15 godina živi u harmoničnom braku sa Kitom Urbanom sa kojim ima dvoje dece, a karijeru je podigla iz mrtvih poslednjih nekoliko godina uglavnom snimajući serije.

6. DŽULIJA ROBERTS

Džulija Roberts
foto: Profimedia

Svetsku slavu stekla je glumeći rame uz rame sa Ričard Girom u filmu “Zgodna žena”, a dobitnica je i najprestižnije nagrade Oskar. Ukupna zarada ove holivudske lepotice iznosi preko 2.6 milijarde američkih dolara, što Robertsovu čini jednom od finansijski najuspešnijih glumica svih vremena.

Tokom svoje tridesetogodišnje karijere ova holivudska lepotica odnela je preko sto nominacija u različitim kategorijama, a osvojila je 54 nagrade, od kojih je svakako najveće priznanje Oskar u kategoriji najbolja glavna glumica, koji je dobila 2000. godine glumeći u filmu “Erin Brokovič”, koji je inspirisan istinitim događajima.

Glumica je bila u vezi sa irskim glumcem Lijamom Nisonom, kanadskim glumcem Kiferom Saterlendom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem i Bendžaminom Bretom.

2001. godine na snimanju filma „Meksikanac“ sa partnerom i prijateljem Bred Pitom, Džulija upoznaje kamermana Danijela Modera, koji polako osvaja njeno srce i sa kojim ona započinje ljubavnu romansu, koja se na kraju završila brakom koji je par zaključio u Novom Meksiku 2002. godine. Ona je izjavila da je tek uz Danijela upoznala pravu ljubav, da je pored njega sazrela i shvatila u čemu je suština života, a sam Danijel joj je promenio život iz korena.

7. DEMI MUR

Demi Mur
foto: Profimedia

Zvezda filmova "Duh" i "Striptiz", Demi Mur, iza sebe ima tri propala braka, a zanimljivo je da je zadržala prezime prvog supruga, s kojim je najkraće bila u bračnoj zajednici. Naime, poznata brineta rođena je pod imenom Demi Džin Gajnes, a nakon braka s rokerom Fredijem Murom (1981.- 1985.) odlučila je da zadrži njegovo prezime.

S akcionim junakom Brusom Vilisom bila je u braku od 1987. do 2000. godine u kojem je rodila troje dece, a u treći se brak s mlađanim Eštonom Kučerom upustila 2005. Premda su im mnogi predviđali brzi krah, taj je brak potrajao čak osam godina.

Proslavila se još osamdesetih godina kada je snimala romantične komedija, a kasnije su usledili filmovi poput Nepristojna ponuda i Striptiz koji su joj karijeru lansirali u zvezde.

8. ŠERON STOUN

Šeron Stoun
foto: Profimedia

Rođena je 1958. godine u Midvilu u Pensilvaniji. Karijeru na televiziji je započela glumeći u reklama, nakon čega se pojavila u filmu Vudi Alena Stardust Memories, kao sporedna uloga. Godinu dana kasnije, usledila je prva prava uloga u horor filmu Deadly Blessing. Ipak, veliku popularnost stekla je glumeći u filmu Total Recall 1990. godine,

Mnoge glumice su odbile brojne uloge zbog nagih scena, a Šeron su baš takve role učinile zvezdom i donele joj status seks simbola. Glumila je u više od 100 filmskih i televizijskih ostvarenja zaradila milione dolara i osvojila mnoštvo prestižnih glumačkih nagrada

Krasila je naslovne strane skoro 300 magazina, a 1986. godine fotografisala se gola za magazin Vog, što je ponovila i četiri godine kasnije, kako bi promovisala film Total Recall. Naga je pozirala i pred fotografima magazina Plejboj.

1992. godine, magazin Pipl ju je svrstao na listu 50 najlepših ljudi na svetu, a magazin Empire 1995. godine u 100 najseksipilnijih zvezda filmske istorije. Dve godine kasnije smeštena je na listu top 100 filmskih zvezda svih vremena.

Bila je udata za novinara Fila Bronštejna sa kojim je dobila sina, ali kada su se razveli, izgubila je starateljstvo. Godinu dana kasnije usvojila je jednog sina, a kasnije još dva.

Šeron Stoun je jedna od posznatih ličnosti koje se bore za mir u celom svetu. Zbog svoje posvećenosti dobila je Nobelovu nagradu za mir, a 2013. godine i nagradu Samit mira za rad sa ljudima obolelim od side. Šeron je sakupila sredstva za izgradnju 28 škola širom Afrike.

9. HALE BERI

Hale Beri

Jedna je od najplaćenijih holivudskih zvezda danas, Hali Beri, seća se svojih početaka koji nisu bili ni malo laki.Pre nego što se proslavila kao glumica, Hali se takmičila 1986. godine za Mis Amerike i bila druga pratilja, a na takmičenju za Mis sveta osvojila šesto mesto. Nakon nekoliko manjih uloga u televizijskim serijama, njeno prvo značajnije pojavljivanje i proboj desio se u komediji "Bumerang" gde joj je partner bio tada već slavni Edi Marfi.

Uloga u filmu "Bal monstruma" doneo joj je Oskara za glavnu ulogu što je ujedno i prva nagrada koja je otišla u ruke za žensku glavnu ulogu jednoj Afričkog porekla. Bila je Bondova devojka, a sigurni smo da se svi sećate scene u narandžastom kupaćem kostimu.

Uporedo sa uspesima koje je postizala u karijeri, Hali je u privatnom životu vodila bitke. Udavala se tri puta, a tokom braka sa prvim mužem Dejvidom Džastisom, pokušala je i da se ubije. Nije imala mnogo sreće ni u sledećem braku sa Erikom Benetom. Posle samo godina dana zajedničkog života, par je počeo da odlazi na seksualnu terapiju jer je Erik bio zavisnik od seksa. Brak su okončali nakon tri godine. Udala se i za prelepog modela Gabrijela Obrija, sa kojim je dobila ćerkicu. Sa njim je vodila sudsku bitko oko starateljstva.

Nakon toga, činilo se da je Hali našla sreću pored francuskog glumca Olivera Martineza. Sa njim je dobila sina ali se i njihov brak završio razvodom.

10. SELMA HAJEK

Selma Hajek
foto: Profimedia

Proslavila se u Meksiku u sapnicama, otišla u Holivud da gradi svetrsku karijeru. Život Selme Hajek je bajka koja se odigrala pred našim očima. Igrala je u sjajnim filmovima, Od sumraka do svitanja, Desperadu pored Antonija Banderasa, ekranizaciji najpoznatije Meksičke umetnice Fride Kalo, udala se za najbogatijeg francuza i dobila ćerku koju voli više od svega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs