preminuo je u 76. godini

TUŽNA VEST STIŽE IZ HOLIVUDA: Preminula zvezda serije Dinastija! (FOTO)

Preminula zvezda iz serije Dinastija

Vip priča
08:02h Autor:
TUŽNA VEST STIŽE IZ HOLIVUDA: Preminula zvezda serije Dinastija! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako se „Dinastija“ davno odselila sa malih ekrana, svi i danas možemo da navedemo imena bar pet junaka planetarno popularne sapunice. Sećate se Aleksis, Blejka, Kristl, Amande, Semi Džo, a sigurni smo da niste zaboravili ni Deksa Dekstera, verovatno najupečatljiviji muški lik posle najstarijeg Karingtona.

Majkl Nejder
foto: Profimedia

S druge strane Atlantika stigla je tužna vest – glumac koji se proslavio tom ulogom Majkl Nejder preminuo je u 76. godini, svega deset dana pošto mu je dijagnostifikovan kancer. U objavi na „Fejsbuku“, njegova supruga Džodi navela je da je ovaj svet napustio mirno, u svom domu na severu Kalifornije. Radovao se novom okupljanju ekipe „Dinastije“ koje je inicirala Ema Sams, poznatija kao Felon, kako bi prikupila sredstva za ispitivanje i lečenje produženog kovida. Pisao je i knjigu o svom životu i borbi sa porocima, ali nije stigao da je završi.

Preminula zvezda iz serije Dinastija - zbogom, Deks

Majkl Nejder
foto: Profimedia

Glumac libanskog porekla rođen je u Sent Luisu. Karijeru je počeo ranih šezdesetih godina, kada se doselio u „fabriku snova“. U „Dinastiji“ se pojavio polovinom osamdesetih, a njegov Deks Dekster, treći muž nenadmašne zlobnice Aleksis Kolbi, lako je osvojio ženski deo gledališta. Igrao je u 150 epizoda. Bio je zgodan, pomalo lukav i prepreden, savršen za svoju lepšu polovinu, a i promukli glas bio mu je veliki plus.

Zapaženu ulogu Nejder je kasnije ostvario u još jednoj hit seriji, „Sva moja deca“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs