JEZIVA PRIČA

MANIJAKALNI REDITELJ JOJ JE UNIŠTIO ŽIVOT: Zlostavljao je i mučio na očigled svih, dok je Holivud ćutao!(FOTO/VIDEO)

Tipi Hedren glumila je glavnu ulogu u filmovima Alfreda Hičkoka "Ptice" i “Marnie”. U svojoj knjizi odlučila da otkrije strašnu istinu o slavnom reditelju.

Vip priča
10:02h Autor:
Foto: Profimedia

Tipi je ispričala da je legendarni reditelj bio bolesno opsednut njom i da ju je zbog toga maltretirao i zlostavljao.

 

Kada je Hičkog angažovao, Tipi je imala 31 godinu, manekenska karijera joj je bila pri kraju, bila je razvedena i sama odgajala 4-godišnju ćerku Melani Grifit.

 

Alfred Hičkok je nazvao i ponudio joj ugovor i uopšte ga nije zanimalo da li zgodna plavuša zna da glumi. Sa suprugom Almom pomagao joj je da nauči probni tekst koji je filmski studio Universal zahtevao da prođe.

Tipi Hedren
foto: Profimedia

Svoj veliki plan o tome da bude glavna zvezda "Ptica" otkrio joj je na jednoj zabavi gde joj je poklonio zlatni broš s tri ptice na njemu. U Holivudu su se svi pitali zašto je ulogu u tako velikom projektu ponudio nepoznatoj osobi, ali Hičkok je insistirao na njoj.

 

Ubrzo je počeo tretirati kao svoje vlasništvo. Kasnije je saznala da je Šonu Koneriju i Rodu Tajloru, s kojima je glumila, zabranio da joj se približavaju.

Dok je hodala po setu on bi je jezivo posmatrao, poludeo bi kada bi pričala s muškarcima sa kojima je radila, a njegovo ponašanje je uznemiravalo celu ekipu.

 

Šon koneri je bio nasilnik u liku sveca: Tukao ženu, branio joj da radi, ostavljao je bez novca.

Tipi Hedren, Alfred Hičkok
foto: Profimedia

Žao mi je što prolaziš kroz sve ovo”, u jednom trenu joj je rekla koleginica na setu.

 

Jednog dana je u hotelu nasilno pokušao da je poljubi pred svima, videli su to ljudi koji su radili s njima i mnogi gosti hotela. Ona je vrisnula, odgurnula ga od sebe i pobegla u sobu.

 

Dan nakon toga snimala je scenu u kojoj je napadaju ptice dok je u govornici. Nekako se jedna mehanička ptica zabila u staklo i krhotine su se prosule po njenom licu. Tipi se i dugo pitala da li je to bio način na koji ju je kažnjavao što ga je odbila.

 

Jednom je saterao u ugao i zamolio da ga dira na setu, a njegova lična asistentkinja stalno ju je nagovarala da ide na piće ili na večeru s njim. Ona je sve to odbijala i držala distancu tokom celog snimanja.

 

Sledilo je snimanje scene u kojoj je napadaju ptice dok je zarobljena u spavaćoj sobi. Pomoćnik reditelja joj je došao i rekao da su se mehaničke ptice pokvarile i da će scenu snimati s pravim pticama. Ona je hrabro ušla u kavez izgrađen u spavaćoj sobi i čekala trenutak kada će na nju pustiti podivljale ptice.

Tipi Hedren
foto: Profimedia

Bilo je to ružno, brutalno i nemilosrdno”, ispričala je.

 

Nakon toga su joj, za neke druge scene, pričvrstili žive ptice na telo pa i za rame. Jedna joj je skoro povredila oko.

 

Neću više”, viknula je i zaplakala u jednom trenutku.

 

Taj put su je ostavili samu na setu, jedva se vratila kući, a ceo vikend je padala u nesvest od šoka i iscrpljenosti. Kada je u ponedjeljak ponovno došla na snimanje, onesvestila se u garderobi. Pod lekarskim nadzorom je bila nedelju dana.

 

Ptice” su postale hit, a ona zvezda.

Melani Grifit, Tipi Hedren, Dakota Džonson
foto: Profimedia

Sledeći projekat koji je morala odraditi zbog dvogodišnjeg ugovora s Hičkokom bio je film “Marni”, o ženi koja je doživela seksualne traume. Šon Koneri je glumio njenog šefa koji je natjera u brak i želi da se suoči sa svojim patološkim strahom od muškaraca. Njihove prve bračne noći, on je siluje.

 

Ona je uverena da je taj film ostvarenje Hičkokove fantazije o njoj. Za vreme snimanja tog filma on je naručio masku napravljenu prema Tipinom licu, iako za to uopšte nije bilo potrebe u filmu. Garderoba joj je bila smeštena kraj njegove kancelarije, a on je mogao neprimećeno da uđe kroz zadnja vrata.

 

Stalno joj je govorio o tome kako je želi, a jednom joj je izjavio i ljubav. Ona je ponovno pobegla.

 

Jako ga je naljutila i nakon nekoliko dana pozvao je u kancelariju gde je napao.

 

“Ne želim da pričam o tome, ali bilo je jako perverzno i traumatično”, ispovedila se glumica.

 

Što se ona više borila, on je postajao agresivniji. Tada joj je rekao: “Uništiću ti karijeru i nećeš moći izdržavati ni ćerku ni roditelje”.

 

To se i dogodilo. Blokirao je njenu nominaciju za Oskara, prekinuo svaku mogućnost za njenu moguću saradnju s nekim drugim rediteljima i pobrinuo se da više nigde ne glumi.

 

Ipak, ona se borila.

 

Došao iz sirotinje, osvojio svet: Životna priča najfatalnijeg muškarca 80-tih! (FOTO)

Tipi Hedren, Melani Grifit i Dakota Džonson
Tipi Hedren, Melani Grifit i Dakota Džonsonfoto: Profimedia

Možda mi je uništio karijeru, ali nije mi uspio uništiti život”, kaže žena čija je ćerka Melani Grifit, a unuka zvezda filma “50 nijansi sive”, Dakota Džonson.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...