Druga strana medalje

Šon Koneri je bio nasilnik u liku sveca: Tukao ženu, branio joj da radi, ostavljao je bez novca!

Legenda o Šonu Koneriju kao zgodnom, harizmatičnom i pravom muškarcu, nastaviće da živi, ali postoji i ona druga strana medalje koja se ne sme zanemariti

Vip priča
Autor:
Šon Koneri je bio nasilnik u liku sveca: Tukao ženu, branio joj da radi, ostavljao je bez novca!
Foto: Profimedia

Pre manje od dve nedelje Šon Koneri je umro u snu. U dobi od 90 godina, otišao je glumac koji je najpoznatiji bio po ulozi Džejms Bonda.

Vodeći se onom izrekom "o pokojniku samo najbolje", mnogi su od Šona Konerija napravili sveca, ali on je bio daleko od toga.

Naime, Šon je u dva intervjua priznao kako ne vidi ništa loše u tome da neko udari svoju ženu, a kasnije je, naravno to sve demantovao. Žestoko je negirao navode svoje prve supruge, Dajane Silento, da ju je tukao tokom njihovog braka dugog 11 godina.

Međutim, svi su verovali Dajani Silento jer je nesrećna žena dugo na licu nosila modrice, kao svedočanstvo nasilja u braku.

foto: Profimedia

Dok je Šon Koneri još bio veoma mlad glumac, pratila ga je reputacija čoveka sa teškom naravi i sklonosti ka nasilju.

1958. godine, Šon Koneri je snimao film sa Lanom Turner. Iznenada se na snimanju pojavio Džoni Stompatnato, uperio pištolj u Konerija i rekao mu da se kloni Lane. Koneri je zgrabio pištolj i Stompanatu zavrnuo ruku. Gangster je pobegao, piše Dejli Mejl.

Prijatelj blizak Dajani Silento tvrdi da je ona često imala modrice na oku i otečeno lice, koje je skrivala ispod slojeva šminke. Dajana nije bila slaba žena, ali je već tada bilo jasno da je postala žrtva nasilja u porodici.

foto: Profimedia

U to vreme Šon Koneri jer već snimio tri filma o Džejms Bondu i bio je izuzetno popularan glumac.

Na proslavi, posle uspešnog završetka jednog filma, Dajana Silento slavila je sa kolegama.

"Izgledalo mi je kao da moja čaša sa sangrijom nema dna. Što sam više pila, španski mi je postajao tečniji. Jasno se sećam gomile ljudi koji su mi tapšali i bodrili me dok sam se vrtela u ritmu flamenka. Potražila sam Konerija pogledom, ali nisma mogla da ga vidim. Tada je odjednom ispred mene iskrslo njegovo namršteno lice. Kad smo se popeli stepenicama do naše sobe, shvatila sam da je kasno. Ušavši unutra, u mraku, osetila sam udarac na licu koji me je srušio na pod. Sećam se da smo oboje vikali. Ustala sam i pokušala da mu uzvratim udarac, ali još jedan udarac me oborio ponovo na pod.

Uspela sam da se odvučem u kupatilo i zaključam vrata. Noć sam provela cvileći sklupčana na peškirima na podu kupatila.

foto: Profimedia

Kada sam se ujutru pogledala u ogledalo bila sam zgrožena. Bila sam sigurna da moje lice više nikad neće biti isto. Bila sam ispunjena stidom, očajem i nisma htela da me kolege vide ovakvu. Morala sam da se sakrijem od glumaca, ekipe, štampe.. Jedna moja fotografija u ovakvom stanju otvorila bi mnoge teme," pričala je bivša žena Šona Konerija.

"Koneri je još spavao dok sam se ja iskrala iz sobe. Iznajmila sam automobil i odvezla se do Malage.

Sve što sam znala i osećala bilo je poljuljano i uništeno. Moje uverenje da je Šon moj zaštitnik, jedina osoba kojoj se mogu obratiti usled krize, bilo je srušeno. Iako sam još uvek duboko volela Šona, on nikad više za mene nije bio ista osoba.... Kada sam to veče pozvala Šona da mu kažem gde sam, nisam plakala i nisam ništa govorila o svojim osećanjima. Bila sam poslovna i rekla mu da ću mu se pridružiti nakon nedelju dana, kada mi završi snimanje. Niko od nas nije spomenio ni reči o onome što se veče pre dogodilo.

Događaj iz hotelske sobe za nas je bio tabu tema. O tome nikada nisam govorila, sve dok nisam videla Šonov intervju za Plejboj 1965. godine.

U tom intervjuu, Šon je rekao: "Mislim da nema ničeg posebno pogrešnog u udaranju žene - iako ne preporučujem da to radite na isti način kao kada biste udarali muškarca. Šamar je opravdan ako su sve alternative potrošene i ako je pre toga nekoliko puta bila upozorena,"" prisetila se Dajana Siliento u autobiografiji.

"Kada sam pročitala ovaj intervjuu, razbesnela sam se jer je ispalo kao da sam prećutno pristala na nasilje. A Koneri je tada bio uzor svim muškarcima."

Kasnije je Šon Koneri demantovao navode u Plejboju.

1993. godine u jednom američkom časopisu izlazi inervju sličan onom u Plejboju:

"Postoje žene koje ti potrefe tu žicu. To je ono što one traže, krajnju konfrontaciju. One žele šamar."

Šon Koneri i Dajana Silento rastavili su se 1960. godine. Osim nasilja, Šon je bio krajnje škrt u braku. Nije dozvoljavao Dajani da snima filmove, odbijao je da joj daje novac za domaćinstvo, ostavivši je u dugovima i oskudici.

foto: Profimedia

Dajana je umrla od raka 2011. godine u 79. godin života. Sa Šonom Konerijem je imala sina Džejsona.

Dajana je jednom prilikom za medije izjavila kako je Koneri rekao sinu da se bavi glumom jer se preziva Koneri pa bi mogao nešto i da napravi, ali da mu neće ništa dati od svog bogatstva. Koneri je žestoko negirao navode, nazivajući Dajanu "ludom ženom". Legenda o Šonu Koneriju kao zgodnom, harizmatičnom i pravom muškarcu, nastaviće da živi, ali postoji i ona druga strana medalje koja se ne sme zanemariti, piše Dejli Mejl.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs