iznenadićete se

Ne prestaju poređenja između Džil Bajden i Melanije Tramp: Evo koji detalj iz prošlosti im je zajednički!

Iako su na prvi pogled potpuno različite, ipak ih nešto povezuje

Celebrities
10:03h Autor:
Ne prestaju poređenja između Džil Bajden i Melanije Tramp: Evo koji detalj iz prošlosti im je zajednički!
Foto: Profimedia

Pobeda Džo Bajdena (77) na američkim predsedničkim izborima danima je tema svih svetskih medija, a dosta pažnje posvećuje se i budućoj prvoj dami Amerike Džil Bajden (69). Prave se i poređenja sa dosadašnjom prvom damom Melanijom Tramp (50).

Nekada se od prvih dama SAD-a očekivalo da preuzmu brigu o Beloj kući na sebe, organizuju čajanke i slična simbolična okupljanja i druženja ili pak odlučuju o uređenju interijera. Međutim, poslednjih godina to se promenilo, te se od njih traži iznošenje svog mišljenja i određeni aktivizam u javnosti.

A izgleda da je skori odlazak Melanije iz Vašingtona ostavio razočarenje, jer se o životu bivše manekenke zapravo malo zna, pogotovo detalji njenog života jer se u javnosti najčešće pričalo samo o njenim pojavljivanjima u društvu supruga i ponašanju u tim trenucima. Takođe, tema je bila i njihov brak, te navodni nedostatak emocija u njihovom odnosu.

Sa druge strane, buduća prva dama Amerike je sušta suprotnost. Još zvanično nije dobila tu titulu, a već je počela otvoreno da iznosi svoja uverenja. Džo Bajden je u svom govoru bračnu saputnicu opisao kao jaku ženu, koja ima uspešnu karijeru, i koja će i pored nove titule ostati verna svom pozivu.

Džil je pre 69 godina rođena u Filadelfiji, u Pennsilvaniji, od majke domaćice i oca, službenika u banci. Džil je završila studije engleskog jezika nakon čega je doktorirala obrazovanje na Univerzitetu Delaware.

Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!

foto: Profimedia

Tokom studija se bavila modelingom, baš kao i Melanija, ali se tokom 36-godišnje karijere posvetila obrazovanju. Trenutno predaje engleski jezik na jednom od Univerziteta u Severnoj Virdžiniji, a time planira da se bavi i u budućnosti i to puno radno vreme.

Džo i Džil Bajden su u braku 43 godine, a upoznali su se na slepo, nakon što je Džo ugledao fotografiju sa njenim likom na reklami jedne autobuske stanice. Tadašnji američki senator bio je očaran njenom lepotom, a zahvaljujući svojim vezama, pronašao ju je, te su dogovorili svoj prvi dejt na slepo u proleće 1975. godine.

Nakon poraza na izborima oglasila se i Ivana Tramp: Moj bivši muž je jako loš gubitnik, a o Melaniji...(FOTO)

foto: Profimedia

"Nazvala sam majku u 1 sat u noći i rekla joj da sam konačno upoznala pravog gospodina", otkrila je u jednom od intervjua.

Iako nije uvek podržavala njegovu političku karijeru, tokom predsedničke kampanje bila mu je jedna od najvećih oslonaca. Na prvom mestu joj je porodica, zatim obrazovanje, ženska pitanja poput nasilja i podizanje svesti o raku dojke. Bila ja glasna protivnica rata u Iraku.

Melanija je rođena 1970. godine u Sloveniji i jedna je od ukupno dve prve dame koja je rođena izvan SAD-a.

foto: Profimedia

Otac Viktor bavio se prodajom automobila, a majka Amalija je radila u fabrici tekstila. Studirala je arhitekturu i dizajn na Univerzitetu u Ljubljani, ali navodno studije nije nikad završila.

Strane jezike naučila je putujući svetom i radeći kao manekenka, te danas govori čak šest jezika - slovenski, francuski, srpski, nemački, italijanski i engleski.

Sa samo 16 godina na ulici ju je spazio modni agent, te ubrzo počela da se bavi modelingom u Milanu, Parizu i u SAD-u. 1996. godine započela je život u Njujorku, a ubrzo se našla na naslovnicama modnih magazina. Pored manekenske karijere, dizajnirala je sopstvenu kolekciju nakita i proizvode za negu kože.

Sa Donaldom Trumpom u braku je 15 godina, ali sve češće su glasine o njihovom razvodu. Par se upoznao 1998. godine u jednom klubu na Menhetnu, kada je on navodno bio na dejtu s jednom drugom ženom, ali je Melaniji tražio broj telefona, što je ona odbila da mu da. Međutim, kasnije se očigledno predomislila.

Može li Džil Bajden(69) da stane na modnu crtu Melaniji Tramp (50)? (FOTO)

foto: Profimedia

Venčali su se 2005. godine, a na raskošnoj ceremoniji u Palm Beachu jedni od gostiju bili su i bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova supruga Hilari.

Iako se o tome nije puno pričalo, Melanija je već prvih dana po dolasku u Belu kuću bila aktivna. Održavala je govore protiv nasilja na društvenim mrežama, posećivala je i siromašne porodice, a pokrenula je i kampanju "Budi najbolji" za dobrobit dece.

U središtu skandala našla se nakon govora na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2016. godine kada je optužena da je kopirala govor svoje prethodnice Mišel Obame koji je bivša prva dama održala 2008. godine na Demokratskoj konvenciji.

Dokaz da Melanija Tramp može da obuče šta god joj padne pod ruku: Bela haljina u kojoj se sve ocrtava! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs