naslednica melanije tramp

Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!


Supruga Džoa Bajdena, koji je pobedio Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, poznata je javnosti jer je već obavljala dužnost Druge dame od 2009. do 2017. godine, dok je njen suprug bio potpredsednik SAD-a u administraciji Baraka Obame

Vip priča
Autor:
Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!
Foto: Profimedia

Nakon što je demokratski kandidat Džo Bajden postao 46. predsednik SAD, oči celog sveta uprte su u njegovu suprugu Džil Bajden (69) koja će na mestu prve dame Amerike zameniti Melaniju Tramp.

Džil Bajden rođena je kao Džil Trejsi Džejkob 5. juna 1951. u Hamontonu u Nju Džersiju, a većinu detinjstva provela je s roditeljima i četiri mlađe sestre u Pensilvaniji.

Dokaz da Melanija Tramp može da obuče šta god joj padne pod ruku: Bela haljina u kojoj se sve ocrtava! (FOTO)

foto: Profimedia

Džil Bajden rođena je kao Džil Trejsi Džejkob 5. juna 1951. u Hamontonu u Nju Džersiju, a većinu detinjstva provela je s roditeljima i četiri mlađe sestre u Pensilvaniji. Iako je maštala o karijeri modne dizajnerke, te je čak upisala fakultet u Pensilvaniji, uskoro je odustala od studija, shvativši da to ipak nije čime želi da se bavi.

Negde u isto to vreme udala se za Bila Stivensona, koji je javnosti poznat kao bivši univerzitetski fudbaler. Romansu su započeli još 1969., iste godine kada je maturirala u srednjoj školi. Njihova zajednička odluka bila je da upišu fakultet u Delaveru, a Džil je studirala engleski jezik. Na fakultetu se njihova ljubav gasila, a sve je ubrzo rezultiralo razvodom.

Kako bi dobro razmislila o svemu, Džil je na godinu dana napustila fakultet, a po povratku je diplomirala, ali i doktorirala u području obrazovanja.

Sa njim je bila i u dobru i u zlu: Ljubavna priča Mesija i Antonele potpuno je drugačija od svih koje ste čuli do sad!

foto: Profimedia

Veći deo svoje karijere provela je predavajući na fakultetima, a kasnije je čak razvila i neke fakultetske programe, za što je u završnici imala i podršku Bele kuće.

Njen kratkrotrajni izlet u manekenske vode bio je presudan za upoznavanje Džoa Bajdena, čoveka svog života.

Naime, kako bi zaradila za studije, Džil je kratko vreme radila kao manekenk, a njena fotografija na reklami jedne autobuske stanice očarala je tadašnjeg američkog senatora Džoa Bajdena. Zahvaljujući svojim veza,a. Bajden je pronašao Džil, te su dogovorili svoj prvi dejt na slepo u proleće 1975. godine.

Planirali su da ostare zajedno, ali je sudbina za njih imala drugačiji plan:Tragična ljubavna priča Isidore i Jesenjina!

foto: Profimedia

"Možda sam odradila nekoliko poslića i za svaki dobila dvadesetak dolara. Ali nikada nisam bila manekenka", prisetila se jednom prilikom prošlih vremena Džil Bajden.

Na Tviteru je opisala njihov prvi telefonski razgovor te sudbonosne godine.

"Kako si nabavio ovaj broj? , pitala je Džoa kada ju je prvi put nazvao i iznenadio.

Veza s Bajdenom i za nju je bila iznenađenje, kako je rekla, jer Džo nije bio njen tip muškarca, najviše jer je bio džentlmen u pravom smislu reči, ali i zato što je između njih bilo devet godina razlike.

"Izveo me u bioskop, gledali smo 'A Man, a Woman, and a Killer' i zaista smo kliknuli. Došli smo kući, rukovao se sa mnom za laku noć... Otišla sam gore i u jedan u noći nazvala svoju majku i rekla joj: 'Mama, napokon sam upoznala džentlmena!'

foto: Profimedia

U vreme kada su se upoznali, on je bio senator, dok je ona još bila na fakultetu, preneo je BBC na srpskom.

- Bila sam na četvrtoj godini i izlazila sam sa momcima u džinsu, klompama i majicama sa kratkim rukavima, a Džo mi je došao na vrata u sportskom sakou i mokasinama. Pomislila sam: 'Bože, ovo nikad neće funkcionisati, ni za milion godina.' On je skoro devet godina stariji od mene - prisetila se

Otkrila je i da ju je suprug pet puta prosio pre nego što je rekla “da”, piše “Evening standard”.

Bračni par Bajden ima ćerku Ešli Bajden.

Šta o sebi kaže gospođa Bajden?

Džil koja je karijeru počela kao učiteljica, rekla je da je doživotni predavač. “Predavanje – to nije ono što radim, to sam ja“, napisala je na Tviteru uoči konvencije Demokratske partije, u okviru predsedničke kampanje.

Džil Bajden ima dve magistarske diplome i doktorat koji je odbranila 2007. na Univerzitetu u Delaveru.

foto: Profimedia

Jedan je od najznačajnijih političkih savetnika supruga i naravno, njegov savetnik u donošenju ličnih odluka. Bila je skeptična u vezi sa njegovom kandidaturom za predsedničke izbore 1988. ali ga je podržala u izbornoj trci 2008. godine.

Bila je prva supruga potpredsednika Amerike, koja je nastavila sa plaćenim poslom. Namera da i – bude li postala prva dama, ne odustane od posla profesora. Na taj način može da modernizuje ovu ulogu.

Izjavila je jednom prilikom da niko nije očekivao da će zadržati posao nakon što je njen muž preuzeo funkciju potpredsednika, kao i da je osam godina bila rastrzana između obaveza na fakultetu i u politici.

"Večere sa najmoćnijim čovekom na planeti i predavanja samohranim majkama”, opisala je kako je izgledao njen život.

Posećivala je i sportske događaje poput “Invictur games” 2017. u Torontu, kada su se ona i njen suprug sreli sa princem Harijem koji je organizator ove manifestacije.

Džil Bajden je sa bivšom prvom damom Mišel Obamom osnovala inicijativu “Joining Forces” koja pomaže vojne veterane i njihove porodice. Pre osam godina objavila je knjigu “Don’t Forget, God Bless Our Troops” baziranu na iskustvu njene unuke koja je odrasla u vojnoj porodici.

Klasika nikad neće izaći iz mode: Melanija Tramp još jednom očitala svima lekciju iz stila! (FOTO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs