ŽIVOTNA PRIČA

GLUMICA SA NAJPOTRESNIJOM ŽIVOTNOM PRIČOM: Očuh je godinama zlostavljao, njenu smrt nikad nje uspela da preboli! (FOTO)

Naježićete se

Vip priča
19:21h Autor:
GLUMICA SA NAJPOTRESNIJOM ŽIVOTNOM PRIČOM: Očuh je godinama zlostavljao, njenu smrt nikad nje uspela da preboli! (FOTO)
Foto: Profimedia

Glumica Sali Fild rođena je 6 novembra, 1946. godine, a godinama je krila tešku životnu borbu kroz koju je prošla. Tek pre nekoliko godina je rešila da otvori dušu i do detalja je opisala strahote kroz koje je prolazila.

Dvostruka oskarovka govori o seksualnom zlostavljanju kojem je bila izložena od strane očuha kad je bila devojčica

- Da je Džoko bar bio okrutan i zastrašujući, bilo bi mi lakše. Ali on nije bio takav - rekla je glumica Sali Fild.

U ovoj njenoj izjavi sažeta je sva dramatika agonije kroz koju je prolazila, a koje možda nije bila ni svesna. Džoko, koji nije bio “ni okrutan, ni zastrašujući”, bio je Salin očuh, koji ju je, po njenom priznanju, seksualno zlostavljao sve do njene 14. godine.

Glumica nije navela o kakvom tačno zlostavljanju je reč, ali je otkrila da je bila šokirana time što očuh nije bio grub prema njoj, i da joj je ta njegova navodna nežnost bila kao so na ranu. Mada, kaže, njena osećanja nisu bila samo odvratnost, nego čak i neka vrsta ponosa što očuh njoj, detetu, prilazi kao ženi!

- Osećala sam se i kao dete, bespomoćno dete, ali i da nisam više dete. Moćno! To je bila moć, i ja sam je posedovala u tom trenutku. Ali, istovremeno sam želela da ponovo budem dete.

U njenoj dečjoj glavi godinama je vladala konfuzija, pitala se da li je poniženo dete ili joj starija osoba ukazuje “čast” time što je zove u svoju sobu svaki put kad njena majka ode od kuće. Možda je zato godinama, tačnije decenijama, skrivala istinu o svom detinjstvu, a prvi put je otkrila šta joj se događalo svojoj majci Margaret, i to 2012, u danima kad je ova umirala od raka.

JEZIVA ISPOVEST JELENE DOKIĆ: Nakon PORAZA na Vimbldonu, OTAC JE IMAO SPREMNU KAZNU ZA MENE!

Sali Fild
foto: Profimedia

Sali je tada imala 66 godina. Nešto ranije dobila je svog drugog Oskara za ulogu Meri Tod u Spilbergovom filmu “Linkoln” (prvi je osvojila za film “Norma Rej”), i tim povodom pozvala je majku na večeru. Kad joj je ispričala kroz šta je sve prolazila kao dete, teško bolesna Margaret bila je šokirana, ali sledećeg jutra nazvala je kćerku i rekla joj da to ne sme da krije, da mora javno da kaže svoju priču i time ohrabri druge žene koje su iskusile sličnu dramu.

ŽIG ZA CEO ŽIVOT

Margaret Fild, majka oskarovke, razvela se 1951. od Salinog oca Ričarda, a godinu kasnije udala se za Džoka Mahonija, kaskadera koji je igrao u filmu “Tarzan u Indiji”. Margaret i Džok su se razveli 1968, a kaskader je umro 1989.

Njena majka je preminula kada je glumica imala 66 godiana, ali iako je bila zrel, priznaje da nenu smrt nije do dana današnjeg prebolela.

Seanse Sali Fild i njenog očuha Džoka prestale su kad je njoj bilo 14, a samo tri godine kasnije ostala je u drugom stanju sa nepoznatim mladićem, ali dete nije želela da zadrži.

Kada je napunila 22, sreća je konačno zakucala na njena vrata. Pronašla je čoveka koji je voleo i udala se za njega. Sali i Stiven Krejg su bili sedam godina u braku, i imaju dva sina: Pitera, koji je sada književnik, i Elija, glumca i reditelja.

GLUMICA SE NAKON ODSLUŽENE KAŽNE ZA UBISTVO PONOVO VRAĆA U ZATVOR: Biće u ćeliji još najmanje 5 godina! (FOTO)

Sali Fild
foto: Profimedia

Još jednog sina, Sema, dobila je u drugom braku sa Alenom Grajsmanom, od koga se takođe razvela. Između ta dva braka imala je petogodišnju ljubavnu avanturu sa Bertom Rejnoldsom, s kojim se upoznala na snimanju filma “Smoki i bandit”. Između nje i Berta je vladala ludačka hemija, a kako sama priznaje, on je bio njena najveća ljubav, čak iako nisu bili venčani.

Njihovu ljubav uništila je njegova zavisnost. - Gutao je svašta, perkodan, valijum, razne barbiturate. Nekoliko puta je sebi dao injekciju u venu, ne znam šta je koristio - piše u knjizi “U delovima” dvostruke oskarovke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs