Stravično

OTAC NAS DRŽI ZAROBLJENE GODINAMA, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE! VAPAJ PRINCEZE: Ako nam ne pomognete, UBIĆE NAS ovde!

Ceo svet je obišao video princeze Latife iz Dubaija, koja koja kaže da je otac već tri godine drži u zarobljeništvu

Vip priča
13:47h Autor:
OTAC NAS DRŽI ZAROBLJENE GODINAMA, NIKO MU NIŠTA NE MOŽE! VAPAJ PRINCEZE: Ako nam ne pomognete, UBIĆE NAS ovde!
Foto: Profimedia

Princeza Latifa al Maktum (34), kćerka vladara Dubaija šeika Muhameda, prošle nedelje je tajno poslala video snimak prijateljima, koji je stigao do Engleske. U pomenutom video, princeza priča kako je otac već tri godine drži u zarobljeništvu, te da veruje da će je ubiti, ako ne izađe uskoro.

Sada je zatražila od britanske policije da ponovo istraži slučaj njene starije sestre Šemse (38) koja je zarobljena po naredbi njihovog oca 2000. godine, kada je pokušala da pobegne sa njihovog imanja u Engleskoj.

Šemsa, koja je tada imala samo 18 godina, navodno je drogirana i prebačena u Dubai preko severne Francuske, privatnim letovima njihovog oca, a u javnosti nije viđena već skoro 20 godina.

"Sve što od vas tražim je da, molim vas, obratite pažnju na njen slučaj jer bi to značilo njenu slobodu. Samo vi biste mogli da je oslobodite. Ona ima jake veze sa Engleskom, ona zaista voli Englesku, sva njena najlepša sećanja vezana su za vašu zemlju.

Drže je zatvorenu bez mogućnosti da komunicira sa drugima, bez suđenja i optužbe. Mučena je tako što su joj noge stavljali u kanale," tvrdi Latifa.

Britanska policija je potvrdila da je dobila pismo, a potparol je rekao:

"Ovo je vrlo složena i ozbiljna stvar i zbog toga ne smemo javno raspravljati o tome."

Latifino pismo usledilo je nakon nedelju dana od kako je jordanska kraljica Nur takođe tražila informacije o nestanku princeze Šemse.

Nur je maćeha kralja Abdulaha II i princeze Haje, bivše supruge Latifinog oca, šeika Mohameda.

Kraljica Nur je rođena u Americi, predsedava odborom poverenika Međunarodne komisije za nestale osobe i ovih dana na sva vrata kuca sa pitanjem: "Gde je i šta se desilo sa Šemsom?"

Nestanak princeze Latife desio se 18 godina nakon što je nestala njena sestra princeza Šemsa, a njih dve imaju istu majku, princezu Houriju Ahmed Lamar, iz Alžira.

Pojedinosti o Šemsinom nestanku predstavljene su sudiji Višeg suda u martu 2020. godine, kada je Latifa navela da je otac, šeik Muhamed drži u zarobljeništvu.

Tada se saznalo da je sredinom jula 2000. godine, "svojeglava" princeza stara 19 godina, navodno ljuta zbog toga što joj otac nije dozvolio da studira, pobegla sa njihovog imanje u London - gde je porodica provodila leto. Princeza je uspela da pobegne obezbeđenju, ali svi su bili angažovani da je nađu. Šeik Muhamed je prisluškivao mobilne telefone njenih prijatelja i tako ju je našao u nekom hostelu u Londonu.

Šemsa je tada navela da je "otac posla o Arape na nju."

"Bili su naoružani i pretili mi da će da me ubiju ako ne sarađujem. Dali su mi neke inekcije i tablete i prebacili me u Dubai. Od tada nisam videla nikoga, čak ni čoveka koji je moj otac," ispričala je tada Šemsa prijateljima preko nekih poziva.

Policija nije dalje istraživala taj slučaj, jer se šeik Muhamed javio sa rečima da je sam zbrinuo kćerku, koja je bila u opasnosti u tuđoj zemlji. Sad je na sigurnom.

Treba imati u vidu da je šeik Muhamed u dobrim odnosima da kraljevskom porodicom, pa njegove reči imaju određenu težinu.

2017. godine, policija se izjasnila da je slučaj zastareo i da nisu više u kontaktu sa princezom Šemsom.

2018. godine, princeza Latifa pokušava da pobegne, ali su je indijske vlasti vratile ocu milijarderu.

"Tada su mi obećali da više nikad neću videti sunce. Ja sam zarobljenik. I ova vila je pretvorena u zatvor. Svi prozori su zatvoreni. Napolju je pet policajaca, a unutra dve policajke. Ne mogu ni da izađem na svež vazduh," rekla je Latifa.

Princeza je rekla da je mučena po naređenju svog oca. Da nema pasoš ni mogućnost da izađe napolje, te da je stalno okružena čuvarima.

Da podsetimo: princeza Haja, bivša žena šeika Muhameda, takođe je uspela da pobegne iz Dubaija u Veliku Britaniju gde je zatražila azil. Iako je štite vlasti, princeza se i dalje boji za svoj i život svoje dece.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs