Holivud

Nevaljali momak Beverli Hilsa bio je sve samo ne loš: Njegova iznenadna smrt šokirala kolege i prijatelje!

Luk Peri proslavio se kao Dilan Mekej u seriji Beverli Hils, a njegova iznenadna smrt je šokirala kolege i brojne obožavatelje, širom seta.

Vip priča
Autor:
Nevaljali momak Beverli Hilsa bio je sve samo ne loš: Njegova iznenadna smrt šokirala kolege i prijatelje!
Foto: Profimedia

Glumac Luk Peri bio je tinejdžerska ikona i jedan od glavnih glumaca serije "Beverli Hils 90210", a njegova smrt u martu prošle godine šokirala je brojne njegove kolege i obožavatelje širom sveta. Neprežaljeni glumac danas bi navršio tek 54 godine.

Peri je rođen u Ohaju, a odrastao je s majkom En i ocem Korijem sve dok se 1972. godine nisu razveli . Njegova majka se kasnije udala za Stia Beneta, s kojim je dobila još jedno dete, a Lukov biološki otac preminuo je od posledica srčanog udara 1980. godine.

Nakon što je završio srednju školu, odselio se u Los Anđeles kako bi ostvario glumačku karijeru. Radio je razne poslove, a pre nego što je dobio veću ulogu bio je na čak 256 audicija za filmove i serije. Pojavio se u nekoliko sapunica pre nego što je 1990. godine dobio ulogu Dilana Mekeja u tinedžerskoj drami "Beverli Hils 90210". Na audiciji je bio za ulogu Stiva Sandersa, ali nju je pak dobio Ijan Ziring.

Nije prošlo dugo i Peri je već bio zvezda, a za njim su uzdisale devojke širom sveta. Pojavio se u međuvremenu i u nekoliko filmova, a u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge.

1 / 5 Foto: Profimedia

Glumio je u seriji "Oz", a pojavio se i u "Riverdaleu", što mu je jedna od poslednjih uloga u životu. Poslednji film koji je snimio bio je "Bilo jednom... u Holivudu", u kojem je glumio uz Leonadra Dikaprija i Breda Pita.

Tokom bogate karijere Luk je vodio i zanimljiv privatni život. Za Rejčel Mini Šarp venčao se 1993. godine na Beverli Hilsu, a par je u braku dobio dvoje dece. Rastali su se 2003., a pre tragične smrti bio je veren za psihijatra Vendi Madison Bauer.

Krajem februara 2019. godine Peri je doživeo jaki moždani udar u svom domu u Los Anđelesu, a odmah je prevezen u bolnicu. Tada je usledio još jedan udar, nakon čega je porodica pristala da ga doktori isključe sa aparata za odžavanje u životu.

Preminuo je 4. marta, a imao je tek 52 godine. Brojne kolege još uvek ne mogu verovati da ga nema, a često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs