neverovatne cifre su u pitanju

Od Spilberga do Bezosa: Ovo su najskuplji razvodi poznatih! (FOTO)

10 razvoda poznatih i 10 neverovatnih suma novca! 

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

1. Stiven Spilberg i Ejmi Irving 

 

Glumica Ejmi Irving srela je Stivena Spilberga na setu filma "Susret u trećoj fazi", 1977. godine. Par je godinama živeo zajedno, venčali su se 1985. i razdvojili 1989. godine.


Stiven Spilberg prodaje jahtu: Luksuzni brod od 85 metara mu je previše mali! (FOTO)

foto: Profimedia

Spilbergova prevara sa glumicom Kejt Kepšo tokom snimanja filma "Indijana Džouns i prokleti hram" koštala ih je razvoda, što je znatno smanjilo bogatstvo glumca: on je bivšoj ženi platio 100 miliona dolara! 

 

2. Silvio Berluskoni i Veronika Lario 

 

Silvio Berluskoni i Veronika Lario su se zvanično razveli 2014. godine, nakon 20 godina braka i 30 godina zajedničkog života. Sudije suda u Monci, u blizini Milana, procenjuju da bi bivši italijanski premijer trebalo da do kraja života svakog meseca daje neverovatnih 1,4 miliona evra svojoj bivšoj supruzi, majci njihovo troje dece.


Šarmirao i u staračkom domu: Silvio Berluskoni poklonio ogrlicu starici, dok je izdržavao kaznu

foto: Profimedia

Berluskoni je tako uspeo da uštedi 36 miliona u razvodu, pošto je Lario primala tri miliona mesečno tokom prve tri godine od odvajanja. Ovo je moguće zato što italijanski zakon predviđa da tokom perioda razdvajanja, bračni drug sa manje prihoda ima pravo na životni standard sličan onome koji se održava tokom razvoda. 

 

3. Roman i Irina Abramovič 

 

Roman i Irina Abramovič su se razveli 2007. godine, nakon 16 godina braka. Sporazum je potajno sklopljen iz Moskve, ali je izvešteno da iznos koji je dobila premašila Irina premašuje 323 miliona evra, uz šta idu različite imovine i vozila, s obzirom na to da je ta količina novca zarađena tokom njihovog braka. 


Roman Abramovič kupuje palatu za 75 miliona dolara?

foto: Profimedia

Kada se par sreo, Roman je bio biznismen koji je prodavao ruske lutke i gumene patke. Tokom devedesetih, preduzetnik je iskoristio novu kapitalističku Rusiju da akumulira 1,551 miliona evra. Par je pristupio ruskom zakonu da završi svoj razvod, koji ima tendenciju da podjednako raspodeli bogatstvo stvoreno tokom braka.

 

4.  Pol Mekartni i Heder Mils 

 

Pol Mekartni i Heder Mils objavili su svoju zaruke 27. jula 2001. godine, nakon dve godine veze. Razvod je došao 2006. godine. Sa bogatstvom procenjenim na 1.200 miliona eura, kazna je "osudila" bivšeg člana Bitlsa da plati svojoj bivšoj supruzi 31,6 miliona -10 više nego što je pevač ponudio, a 70 manje nego što je Milsova zahtevala. 


Otkrivene strašne stvari koje je Joko Ono radila Džonu Lenonu! Javnost šokirana: Zvali su je otrovni patuljak! (FOTO)

foto: Profimedia

Na dan presude, Mils je bacila čašu vode na advokata - Fionu Šeklton, poznatu u Velikoj Britaniji kao "magnolija od čelika" zbog toga što je bila neumoljiva u razvodu slavnih i milionera - i zapretila da će je optužiti zbog "vređanja tokom postupka razvoda". 

 

5. Mik Džeger i Džeri Hol

 

Advokati Mika Džegera tvrdili su 1992. godine, usred postupka razvoda braka zbog nevere pevača sa Karlom Bruni, da njegov brak sa Džeri Hol sa kojom se venčao 1990. godine zapravo nije validan.


Kako se Mik Džeger u 74. godini kreće kao mladić? Čuveni pevač otkrio tajnu! (FOTO)

foto: Profimedia

Međutim, par je živeo zajedno 22 godine i imaju zajedno dvoje dece, pa je sud smatrao da je to dovoljan razlog da se potvrdi "dugi brak". Bogatstvo vođe Roling Stounsa procenjeno je u to vreme na skoro 300 miliona evra i, iako detalji sporazuma ostaju tajni, različiti izvori sugerišu da je Holova dobila 40 miliona.

 

6. Antonio Banderas i Melani Grifit 

 

Nakon 18 godina braka, glumci Melanie Grifit i Antonio Banderas rastavili su se u junu 2014. godine, ali sporazum o razvodu nije postignut godinu dana kasnije. Utvrđeno je da će glumica mesečno primati 60.000 evra, sliku Pikasa i kuću u Aspenu (Kolorado), koja je stavljena na prodaju.


Antonio Banderas (59): Infarkt me je toliko poremetio da mi se čak i lice izmenilo!

foto: Profimedia

U braku od 1996. godine, par je 2004. godine potpisao ugovor zahvaljujući kome je glumac iz Malage mogao da zadrži novac koji je zaradio pre 2004. godine za filmove poput "Desesperado", "Maska Zoroa" ili "Deca špijuni".

 

7. Arnold Švarceneger i Marija Šriver

 

Arnold Švarceneger i Marija Šriver odlučili su da se razvedu nakon 25 godina braka. Zahtev za razvod je podnela Marija nakon što je saznala da Arnold ima nezakonito dete sa njihovom kućnom pomoćnicom Mildred Baenom.


Arnold Švarceneger ima neobičnog kućnog ljubimca: Viski mi svako jutro krade doručak! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumac je nakon sudske presude bivšoj supruzi trebalo da isplati 350 miliona dolara! 

 

8. Džoni Dep i Amber Herd

 

Proces razvoda Džonija Depa i Amber Herd dogodio se 2016. i završio se u avgustu te godine, iako je glumcu trebalo nekoliko meseci da da novac njegovoj bivšoj ženi, koja je odlučila da donira svojih sedam miliona dolara u humanitarne svrhe.


Džoni Dep tuži bivšu ženu za neverovatnu sumu novca! Evo šta je razlog! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumica je zatražila razvod prevodioca nakon 15 meseci braka - oni su se venčali u februaru 2015. u dve ceremonije, prva u Los Anđelesu i druga na privatnom ostrvu glumca na Bahamima. Par nije imao predbračni ugovor! Depovo bogatstvo procenjuje se na oko 400 miliona eura. Objava o odvajanju bila je popraćena žalbom za zlostavljanje koju je podnela Herdova. 

 

9. Džejms Kameron i Suzi Amis 

 

Pet brakova i četiri razvoda doživeo je Džejms Kameron: sa konobaricom Suzan Vilijams, producentom i scenaristom Gejl En Hurd, rediteljkom Katrin Bigelov, glumicom Lindom Hamilton (na slici) i poslednjom, sa kojom je još uvek u braku - glumica Suzi Amis (unuka starice Rose iz 'Titanika', sa kojom je 19 godina.

 

Scena koju je Džejms Kameron izbacio iz Titanika: Možda bi upropastila ceo film! (VIDEO)

foto: Profimedia

Zapravo, počeli su svoju romansu 1997. godine, kada su Kameron i glumica Linda Hamilton još bili u braku; ona je to saznala i odlučila da traži razvod. Skupa odvojenost koja je koštala direktora oko 50 miliona dolara.

 

10. Džef i Mekenzi Bezos 

 

Osnivač Amazona, Džef Bezos, okončao je najskuplji razvod u istoriji sa sada već budućom bivšom ženom Mekenzi. Džef će zadržati 75 posto svojih deonica, dok će Mekenzi uzeti 25 posto, što predstavlja četiri posto udela u kompaniji. Prema sadašnjoj vrednosti, to znači da njen ulog vredi više od 35 milijardi dolara, prema Forbsu.


Okončan najskuplji razvod u istoriji: Koliko je novca Mekenzi uzela Bezosu!

foto: Profimedia

Sporazum znači da će Džef i dalje biti najbogatija osoba na svetu, sa ukupnom vrednošću od 110 milijardi dolara, u poređenju sa Bil Gejtsovih 99.5 milijardi dolara, izveštava Forbs.


Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs