Neverovatno

ILIJA JE ZATRAŽIO RAZVOD: Evo kako ga je žena nasamarila!

Priča o jednom razvodu do kojeg nikad nije ni došlo...

Porodica
15:20h Autor:
ILIJA JE ZATRAŽIO RAZVOD: Evo kako ga je žena nasamarila!
Foto: Shutterstock

Ilja je došao kući sa posla tužan. Zagrlio je dečake koji su mu istrčali u susret, poljubio ih, nije se presvukao u kućnu odeću, otišao je u kuhinju i rekao Ani:

"Hajde, moramo da razgovaramo."

Ana je obrisala ruke o kecelju (upravo je pravila knedle sa šljivama), sela je na ivicu stolice i spremala se da sasluša šta to ima da joj kaže, njen voljeni muž.

"Uopšteno, stvar je ovakva... Ana. Odlazim. Već dugo sam zaljubljen u drugu ženu. Toliko je volim, siguran sam da mi je to sudbina. Kristina je moja sudbina. Oprosti mi. Teško mi je ovo da kažem, ali ja te više ne volim".

Ana je pogledala svog muža iznenađenim pogledom.

"Kako da me ne voliš. Zar ne voliš mene i svoje sinove?"

"Volim! Volim Jovana i Marka! Doći ću po njih vikendima i praznicima," poče Ilija da se pravda.

"Zašto vikendi i praznici? Uzmi ih sada. Deca treba da odrastaju u potpunoj porodici. Otac - majka. I sad su usamljeni, a ne nakon razvoda. Ja ću srediti svoj život, a ti ih uzmi, tako da deca imaju u kući i oca i majku."

Ilija je bio vidno uznemiren.

"Kakva si ti to majka? Kakva bi se majka odrekla svoje dece? Kristina živi u jednosobnom stanu sa svojom majkom, a ima i ogromnog psa..."

"Ako Kristina voli tebe, voleće i tvoju decu", kategorično je izjavila Ana.

"Evo spreja za nos, Marko često ima zapušen nos, ali evo leka za gljivice, Jovan izgleda ima gljivicu na palcu leve noge, reci Kristini da je maže svako veče. Ne zaboravite da tri puta nedeljno dečaci imaju crtanje, utorkom Jovan ima violinu, Marko ima harmoniku, sredom šah, ponedeljkom matematika, ne sme to da propusti, nedeljom morate ići na engleski..."

Ilija je naglo ustao i izašao na balkon. Sa balkona su počeli da se čuju fragmenti razgovora koji je vodio preko telefona:

„Deca… Ana… čekaj… gljivice i šah."

Kada je Ilija ušao u sobu, na pragu su stajala dva glomazna kofera, harmonika u torbi, dva para skija i njegov kofer. Ana je stajala obučena u svečanu haljinu i sa jarko crvenim karminom.

Od tada su prošle dve godine. Nepotrebno je reći da ih svi oko njih smatraju porodicom za primer. I samo Ana ponekad namigne Iliji na zajedničkim praznicima...

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs