U želji da joj vrati nekadašnji sjaj

Roman Abramovič kupuje palatu za 75 miliona dolara?

Ruski milijarder pregovara o kupovini tri od ukupno pet stanova u zgradi u Petoj aveniji broj 828 u Njujorku
Šuška se
06:18h Autor:
Roman Abramovič kupuje palatu za 75 miliona dolara?
Foto: Reuters

Ruski milijarder Roman Abramovič pregovara sa porodicom pokojnog stručnjaka za razvoj nekretnina Hauarda Ronsona o kupovini tri od ukupno pet stanova u zgradi u Petoj aveniji broj 828 u Njujorku po ceni od 75 miliona dolara, prenosi Njujork post.

Ukoliko zaista bude zaključen ugovor o kupoprodaji po toj ceni, ona će nadmašiti aktuelnu rekordnu kupoprodajnu cenu zadružne zgrade u Njujorku, koja iznosi 54 miliona dolara.

Abramovič pregovara i sa vlasnicima ostalih stanova u zgradi, jer želi da joj vrati nekadašnji sjaj, kako navodi Njujork observer.

Pokojni Hauard Ronson maštao je o tome da otkupi sve stanove u zgradi kako bi vratio u život nekadašnju porodičnu palatu. Nakon što je preminuo 2007, njegova porodica je po ceni do 72 miliona dolara ponudila na prodaju njegove akcije u zgradi, koja je, između ostalog, imala stan u potkrovlju, stan na dva nivoa i stan na tri nivoa.

Zgrada sa osam spavaćih soba, sa visokim tavanicama, zanimljiva je mešavina klasičnog i modernog stila. Ima i terasu na krovu sa pogledom na Central park.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs