EVo zašto su "savili rep"

Vrhunac koristoljublja: Evo zašto Megan i Hari dolaze u London za Božić!

Kraljica će ih lepo ugostiti, ali planira da im očita bukvicu

Šuška se
Autor:
Vrhunac koristoljublja: Evo zašto Megan i Hari dolaze u London za Božić!
Foto: EPA / Vickie Flores

Brojni svetski mediji nedavno su nagađali kako princ Hari i njegova supruga Megan Markl ne nameravaju da se vrate u Englesku da bi proslavili božićne praznike s kraljevskom porodicom koju nisu videli od marta ove godine, kada su napustili dvor.

Pisalo se kako će Božić umesto toga provesti sa svojim najboljim prijateljima u Los Anđelesu, ali čini se kako će se bivši kraljevski par ipak morati da "savije rep" i praznike dočeka s evropske strane Atlantskog okeana i to da bi izbegli plaćanje dva miliona dolara poreza.

Naime, Hari je još uvek nije postao američki državljanin, a bliži mu se 183. dan uzastopnog boravka u SAD-u, nakon kojeg je obavezan da plati porez za razdoblje u kojem je boravio u Americi bez papira.

"U njegovom slučaju, značilo bi da će morati da olakša džep za dva miliona dolara u korist državne blagajne, a Hariju i Megan se to očigledno ne sviđa", rekao je izvor blizak princu.

Izvor je objasnio da poreska služba ne namerava da 36-godišnjem princu "gleda kroz prste" samo zato što je kraljevskog porekla, i Hari je toga svestan.

Zbog toga je odlučio da se sa Megan vrati u njihovu bivšu rezidenciju Frogmore Cottage tokom božićnih praznika, a to su potvrdili i izvori sa britanskog dvora koji su pre nekoliko dana izjavili kako je kraljica naredila slugama da se Frogmor pripremi za njihov dolazak. Kad se nakon toga vrate iz Engleske u Ameriku, Hariju će se boravak ponovo brojati od prvog dana pa će tako opet imati 183 dana mira bez poreskih inspektora nad glavom.

Ipak, neće sve biti tako sjajno. Priča se da "odbeglom" paru uopšte neće biti prijatno suočavanje s kraljicom, princom Vilijamom i ostatkom kraljevske porodice. Navodno 94-godišnja Elizabeta namerava da unuku i snaji očita bukvicu zbog toga što su se u svojim poslednjim javnim govorima politički angažovali i uticali na predstojeće predsedničke izbore u SAD-u, a to je nešto što je članovima kraljevske porodice strogo zabranjeno. Bez obzira što su se odrekli kraljevskih dužnosti, kraljica i dvor im to neće samo tako oprostiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs