modni i porodični kutak

Biljana Tipsarević za Stil: Kada žena ne zna šta da obuče, ova 3 stilska rešenja su pun pogodak!

Modna dizajnerka otkriva šta izvaja damu sa stilom iz mase drugih žena i koji trendovi su konačno iza nas

Star look
09:27h Autor:
Biljana Tipsarević za Stil: Kada žena ne zna šta da obuče, ova 3 stilska rešenja su pun pogodak!
Foto: Marko Sovilj

Moda koju stvara Biljana Tipsarević (36) protkana je elegancijom i sofisticiranošću kao modnim imperativima, zbog čega je godinama među omiljenim kreatorima naše javne scene.

Dok uspešno realizuje svoje poslovne ciljeve, supruga proslavljenog tenisera Janka Tipsarevića po drugi put uživa u čarima majčinstva.

Jedan od najskladnijih poznatih parova je posle šestogodišnje ćerke Emili, pre nepunih mesec dana dobio sina Nou koji je upotpunio njihovu sreću.

Razgovor smo započeli pitanjem koja bjuti pravila su zaslužna za njen besprekoran ten.

"Izuzetno volim da se negujem, pa tako ni jutro ni uveče ne bih mogla zamisliti bez svojih bjuti rituala koji podrazumevaju negu kože lica, tela i kose. U toku dana pijem dosta vode i obavezno ceđene sokove pre svega od povrća".

Na koji način negujete kosu tokom leta?

"Koristim različite proizvode i brendove koje svakako treba menjati jer se kosa zasiti istih sastojaka. Obavezno nanosim masku i kremu protiv UV zračenja. Moja kosa je veoma zahtevna jer je plava sa pramenovima, pa je često neophodna dubinska hidratacija".

Ana Kokić za Stil o lepoti i majčinstvu: Ovako pevačica vaspitava ćerke!

Da li privatno volite jaču šminku ili prirodnije varijante?

"Obožavam šminku, pratim sve moguće trendove šminkanja i novitete kada su mejkap proizvodi u pitanju. Volim sve "ženske stvari", veliki sam esteta u svim segmentima. Preko dana ne koristim puno šminke, ali ne mogu da zamislim da izađem iz kuće bez sjaja za usne ili nekog hidrantnog mat ruža. Za večernje varijante volim da se našminkam, a toliko uživam u tome da ukoliko imam vremena ritual mi protekne uz kafu i telefon kao neka vrsta opuštanja. (smeh) Inače, kad god sam na foto sešn-u volim da "kupim" trikove šminkera".

Ana Vintur je nedavno izjavila da dizajneri posle korona virusa treba da razmisle o odevnim komadima koji će duže biti u trendu. Kako gledate na to?

"S obzirom na stilski pravac za koji sam se opredelila, moje klijentkinje, i lične potrebe, odevne komade uvek posmatram na taj način, da budu praktični, da mogu što duže da se nose i u što više prilika. Svaka moja kolekcija sadrži više segmenata, večernji deo namenjen specijalnim prilikama i ne ponavlja se često, i dnevni segment kolekcije koji može da se nosi uz patike i ravnu obuću, a opet uz drugačiju stilizaciju i za neke večernje varijante. Prugasto platnetni kompleti idealni su za tople dane".

Mislite li da će se ležernija moda i prirodan izgled iz karantina zadržati?

"Mislim da su svi željni da se drugačije obuku i ne nose više garderobu iz kućne izolacije".

Imate istančan stil odevanja. Čime se vodite kada sklapate odevne kombinacije?

"Zavisi koliko imam vremena jer više razmišljam o svojim klijentkinjama i izradi kolekcije. Ukoliko se ipak posvetim sebi, zavisi od prilike, najbitnije mi je da se u tome dobro osećam i da mi u tom trenutku dobro stoji, jer variram sa kilažom".

Maja Mandžuka za Stil o Holivudu, Cviji i humoru Srba: Pravi prijatelji se ponašaju ovako!

foto: Marko Sovilj

Koje modne navike imaju savršeno stilizovane žene?

"Važno je da žena izgleda usklađeno i da je negovana. Svaki modni izbor mora da prati njenu energiju, stav, kulturu i ponašanje, to je kao jedan "paket", sve je bitno da bi onda i taj modni momenat na pravi način došao do izražaja".

3 odevna komada u kojima će svaka žena izgledati elegantno?

"Bela lepršava haljina, bele sandale i dobro skrojeno odelo".

Ivana Dudić za Stil o novoj seriji, manirima i lepoti: Zbog ovog prirodnog šampona moja kosa raste kao iz vode!

foto: Dušan Petrović

Koja stilska rešenja su pun pogodak u situacijama kada žena ne zna šta da obuče?

"Bela majica, farmerke sa visokim strukom, što komotnije, bele sandale ili bele patike.".

Koji modni izleti mogu da se pretvore u modne promašaje?

"Nemojte nositi nešto što ne pristaje vašoj figuri i godinama".

Bez kog modnog detalja žena ne treba da izlazi iz kuće?

"Bez sunčanih naočara, ne samo iz praktičnih razloga već i zato što su deo stajlinga".

Šta svaka žena u 30-im treba da poseduje od garderobe?

"U proteklim sezonama, pa i u ovoj raznovrsnost je ultimativni trend. Ipak, izdvajaju se određena modna pravila. Stilski i modno osvešćene dame neguju besprekoran stil i njima je kvalitet temeljno pravilo. Odelo je super opcija kako da izgledate sređeno i stilizovano, po mogućnosti u nekoj od trendi boja, a može da se nosi u bezbroj varijanti. Ključ modnog odevanja su

popularne strappy sandale, koje pored toga što su udobne mogu i da se kombinuju uz dnevne lepršave haljine ili neke svečanije prilike.

Floralni print u nežnim pastelnim nijansama na haljinama je obavezan komad u letnjim danima naročito uz platnenu torbu i lanac oko vrata. Pamučne suknje i krop topovi sa mašnama su komadi u koje treba investirati ove sezone bilo da su na prugice ili u plavoj, žutoj ili boji lavande jer se mogu nositi u dnevnoj varijanti na ravnu obuću i patike ili pak za svečanu priliku".

Aleksandra Radović za Stil o životu, izgledu i liniji u 40-im: Svaka žena je jaka i samosvesna ako ovako razmišlja!

foto: Marko Sovilj

Koko Šanel je rekla: "Jednostavnost je ključ elegancije". Slažete li se?

"Zavisi od trendova za koje se opredelite. Sve je to individualno i mora biti usklađeno sa karakterom, energijom kojom zračite, godinama i poslom kojim se bavite".

Koji prošlogodišnji trendovi su izašli iz mode?

"Patike na visoku platformu oversized sa naglašenim bojama treba da zaboravimo ove sezone. Takođe, PVC providnim torbama koje su nezgodne za nošenje po toplom vremenu istekao je rok trajanja. Iako su veliki brendovi u 2019. godini pretenciozno nametnuli logomaniju, među trendseterkama više nije popularna. U prošloj godini bilo je nemoguće izbeći leopard print, kako na ulicama tako i na Instagramu, ali sada ga treba zaboraviti na neko vreme. Ali, ovaj trend se stalno vraća, te uskoro možemo očekivati njegov povratak.

Biciklističke su bile izuzetno popularne, naročito kod devojaka sa besprekornom građom poput Kendal Džener i Viktorijinih anđela, to je bila dobra investicija na trenutak. Konačno izlaze iz mode velike ukosnice i raifovi. I uske farmerke neka sačekaju svoj povratak, a do tada se odlučite za komotnije komade.

Sa Jankom ste često modno usklađeni. Da li ste od onih žena koja suprugu kupuje garderobu po svom ukusu, ko je kome veći modni savetnik?

"Mi se uopšte ne trudimo da se usklađujemo, čak smo imali nekoliko promašaja kao par, kao pre nekoliko godina na jednom svečanom događaju u Njujorku. Taj dan je bio haotičan, išli smo na puno dešavanja, a uveče smo se toliko brzo spremali da nismo obratili pažnju ko je šta obukao. Imala sam prelepu floralnu haljinu šarene boje, a Janko košulju na šarene kockice sa suprotnom paletom boja. Tek kada su osvanule slike sa crvenog tepiha, videla sam da smo jedno pored drugog izgledali kao cirkus iako je stajling samostalno bio super".

Jelena Gavrilović za Stil o glumi, nezi i ishrani: Ako pokušate ove 3 stvari da primenite, smršaćete u startu 6 kilograma!

foto: Privatna Arhiva

Koje metode vaspitanja primenjujete kao roditelji?

"Deca su ogledalo svojih roditelja, oni nisu ono što im mi govorimo, već kako se mi ponašamo. Trudimo se da im dajemo primer kroz naše postupke i ponašanje. Razgovor je jako važan ali deca su inteligentna bića koja toliko brzo uče, upijaju i posmatraju stvari na jedan čist način, da je svaki naš postupak i izgovorena reč jako važna".

U kojoj fazi je sada Emili, na koga je više povukla karakterno?

"S obzirom da smo porodica koja puno vremena provodi zajedno, mislim da je dosta pokupila i od supruga i od mene, ali iskreno najviše me podseća na moju sestru Jovanu. A likom svakako na Janka što mi je izuzetno drago jer je meni moj muž prelep.

Deca umeju da izgovore dosta simpatičnih i smešnih izjava kada se najmanje nadamo. Koju njenu najslađu izjavu pamtite?

"Deca u njenom i u mlađem uzrastu imaju toliko zabavnih, smešnih i slatkih izjava da mi je žao što ranije nisam počela da zapisujem jer se zaborave. Emili je sada posebno interesantna od kada je dobila brata i okružena je sa dve bebe i trogodišnjim bratom. Pre neki dan sam našla muzičku kutiju koju sam joj stalno navijala kada je bila beba od par meseci, i pokažem joj, navijem je, a ona nostalgično uzdahne i kaže: Jao, mama, kako me to sad podseća kada sam bila beba. Sva sećanja i emocije su mi se odmah vratile. Trudila sam se da ne briznem u smeh, ali bilo je tako iskreno i slatko".

Irina Vukotić za Stil: Samo ovo može da nam pomogne da iz epidemije izađemo kao pobednici!

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs