Njegovu suprugu smo gledali u "Kamiondžijama": Kad su rekli "Nadimak ti je politički nekorektan", iznenadio je odgovorom

Na današnji dan 26. juna je umro Branislav Ciga Jerinić doajen jugoslovenskog i srpskog pozorišnog, televizijskog i filmskog glumišta

Celebrities
10:53h Autor:
Njegovu suprugu smo gledali u "Kamiondžijama": Kad su rekli "Nadimak ti je politički nekorektan", iznenadio je odgovorom
Foto: preentscreen/Youtube

Rođen je u Kragujevcu, doajen jugosovenskog glumišta Branislav Ciga Jerinić.

U rodnom gradu završio je Gimnaziju odakle odlazi na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je 1954. u klasi legendarnog Raše Plaovića. Njegov raskošni talenat dovodi ga odmah po završetku studija na scenu Beogradskog dramskog pozorišta.

Branislav Ciga Jerinić
foto: preentscreen/Youtube

Uloge za pamćenje ostvario je, pored matične kuće, i u Ateljeu 212 i Zvezdara teatru. Svoj raznovrsni glumački izražaj pokazao je i na filmu, televizijskim dramama i serijama. Marš na Drinu, Bokseri idu u raj, Savamala, Lazar, Tri karte za Holivud samo su deo iz prebogate karijere jednog od najpoznatijih Kragujevčana Branislava Cige Jerinića.

Za njega su govorili da je opasan ol-star sa snimanja TV filmova "Golubovića apoteka" iz '99, a u centru sedi poglavar poput čoveka na čelu italijanske mafije, poput kućnog patrijarha što je tako često i bio, te poput osobe kroz čije je sede, duvanom osmuđene brkove prošlo više mudrih reči nego kroz bilo koju knjigu citata svetskih umnika.

Čovek toliko starog kova da mu ni nadimak više nije politički korektan, ali je on na te reči odmahivao rukom i rekao: "Kad su mene zanimale bilo kakve nogotarije", te nastavio da puši svoju Drinu bez filtera.

Ko je supruga Branislava Jerinića?

Glumica Slavka Jerinić široj publici je poznata po ulozi Ilinke Jarić u seriji "Kamiondžije"

Slavka Jerinić
foto: preentscreen/Youtube

Slavka Jerinić je u dve sezone popularne serije, sjajno odigrala lik supruge šofera Jarića T. Živadina kojeg je odlgumio nezaboravni Miodrag Petrović Čkalja.

Slavkin suprug je bio takođe glumac, Branislav Ciga Jerinić koga je upoznala na studijama glume.

Slavka Jerinić je preminula 3. maja 1997. godine u Beogradu, devet godina kasnije preminuo je njen suprug Ciga Jerinić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs