NAŠ PEVAČ UMRO JE SA 36 GODINA I 35 KILA: Njegovi poslednji dani i reči kriju veliku TUGU, bolest ga je "POJELA"

Poslednji dani Milana Mladenovića kriju veliku tugu, pevač je umro u mukama.

Celebrities
NAŠ PEVAČ UMRO JE SA 36 GODINA I 35 KILA: Njegovi poslednji dani i reči kriju veliku TUGU, bolest ga je "POJELA"
Foto: Printscreen/YouTube

Rok velikan Milan Mladenović preminuo je u 36. godini od raka pankreasa u Beogradu, čime je prestala da postoji jedna od najboljih jugoslovenskih rok grupa EKV.

"Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali", rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. To su često radili. Zaspao joj je u krilu. Ostala je nekoliko sati sama s njim. Na rastanku mu je rekla "Vidimo se sutra". Nije joj ništa odgovorio. Samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo", ispričala je Lidija Nikolić Margitino svedočenje o poslednjem Milanovom danu.

U avgustu 1994. godine, nakon nastupa "Ekatarine Velike" na festivalu u Budvi, Milan Mladenović prebačen je u bolnicu gde mu je konstatovan rak pankreasa. Posle tri meseca borbe, 5. novembra 1994. godine, preminuo je iscrpljen u 36. godini i sa svega 35 kilograma.

Milan Mladenović
foto: Printscreen Youtbe / EX YU ARHIV

Njegovu smrt pratile su brojne kontroverze. Polemisalo se o tome da li je koristio opijate, a njemu bliski ljudi tvrdili su da je bio izuzetno odgovoran, strog, posvećen čitanju i da nije koristio drogu. Drugi su, pak, zastupali mišljenje da je umro od AIDS-a koji je dobio kao posledicu dugogodišnjeg konzumiranja narkotika.

Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, 21. septembra 1958. godine, a u šestoj godini sa porodicom se preselio u Sarajevo.

Milan Mladenović
foto: printscreen/youtube/ Zadužbina Milana Mladenovića

- Sarajevo je verovatno mračno uticalo na mene. Bio sam strašno ratoboran, istinoljubiv, mali, ovolicki, i stalno sam se tukao sa starijima od sebe. Oni su me, naravno, mlatili i tako sam ja dolazio kući krvav, plačući, i to je trajalo tih šest, sedam godina koliko sam živeo tamo... Bio sam klinac sa naočarima i nosio tango-gitaru ispod miške - ispričao je svojevremeno Milan.

Krajem sedamdesetih godina osnovao je svoj prvi bend "Limunovo drvo", da bi nakon nekoliko godina nastao njegov prvi značajniji sastav - "Šarlo Akrobata". Zbog nesuglasica bend se raspao, a Milan je oformio novu grupu "Katarina II", koja je kasnije promenila ime u "Ekatarina Velika" i lansirala se u sam vrh jugoslovenske rok scene.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs