BILA JE NAJFATALNIJA ZAVODNICA JUGOSLAVIJE, PA NESTALA IZ SRBIJE: Udala se za bogatog BIZNISMENA, živi na VISOKOJ NOZI

Životna priča Maje Sabljić prepuna je zanimljivih detalja o kojima malo ko zna.

Celebrities
BILA JE NAJFATALNIJA ZAVODNICA JUGOSLAVIJE, PA NESTALA IZ SRBIJE: Udala se za bogatog BIZNISMENA, živi na VISOKOJ NOZI
Foto: Printscreen Youtube

Maja Sabljić važila je za jednu od najlepših i najzogdnijih glumica na našem podneblju. Rođena 10. 01.1960. godine, u Obrenovcu. Karijeru počela još davne 1979. godine, da bi se 1993. preselila u Los Anđeles gde živi na visokoj nozi, stanuje u kvartu Sanset plaza, na Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa.

Maja se, pored glume, želela baviti i psihologijom, ali se, na kraju, ipak opredelila za drugi poziv.

Maja Sabljić
foto: Printscreen Youtube

Pre upisa na Akademiju, snimila je film "Lične stvari" (1979.g.), koji prati njen put od završetka gimnazijalskih dana, pa sve do upisa na FDU. U ovom filmu glume i Sonja Savić, Olivera Ježina, Svetlislav Goncić i Zoran Cvijanović, a film govori o tome kako Maja i pored silne želje i ulaska u uži krug kandidata, ne biva primljena na Fakultet dramskih umetnosti.

Maja je uvek bila jedna od najlepših glumica jugoslovenske kinematografije. Vitkog stasa, prelepog lica i još lepšeg osmeha, Maja pleni, kako svojim izgledom, tako i svojom glumom.

Maja Sabljić
foto: PrintscreenJutjub/pecathebass

Bila je udata za poznatog filmskog producenta i biznismena Đorđa Zečevića. On je preminuo u Los Anđelesu u 75. godini.

On je bio vlasnik producentske kuće "Smart Egg Pictures", a tokom devedesetih je bio i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije. Njegovo bogatstvo dodatno je povećano kolekcijom umetnina sa prostora bivše Jugoslavije.

Zečević je bio i osnivač Fonda "Đorđe Zečević" za unapređenje i zaštitu ćiriličnog pisma, koji od 1989. deluje pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. U braku sa Majom je ostao do svoje smrti 2012. godine, a veći deo braka su proveli u Los Anđelesu.

Maja Sabljić
foto: Kurir/Marina Lopičić

"I ja sam posle smrti supruga ostala sama jer nismo imali potomke. Parovi koji nemaju decu su mnogo bliži, okrenuti su samo jedno ka drugom. Kad neko ima decu, a ostane udovica, ima odgovornost da tu decu izvede na pravi put. A kad nema decu, poput nas dve, onda je potpuno sam. Tad ima više prostora da nam bude teže", rekla je Maja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs