OVAKO JE MADŽGALJ OTKRIO DA IMA TEŠKU BOLEST: Kad su mu rekli da mu je ostalo 3 meseca života, otišao je na OSTROG

Kad je Marinko Madžgalj saznao da ima rak i kada su mu rekli da mu je ostalo samo 3 meseca života, on ih je maksimalno iskoristio.

Celebrities
OVAKO JE MADŽGALJ OTKRIO DA IMA TEŠKU BOLEST: Kad su mu rekli da mu je ostalo 3 meseca života, otišao je na OSTROG
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Prošlo je osam godina od smrti čuvenog glumca Marinka Madžgalja, koji je preminuo 26. marta 20216. godine nakon teške bolesti.

Nesrećni trenutak nastupio je kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, ali ih je on iskoristio do poslednjeg daha. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemioterapije i uradio nešto što je sakrio od mnogih, a što mu je bilo jako važno - 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti to jedva izdržao.

Marinko Madžgalj
foto: Dragan Kadić/ Kurir

Marinko je tog 26. marta preminuo od posledica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno, te je jedne večeri prevezen u KBC "Bežanijska kosa". Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na lečenju.

Sahranjen je 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pesama "Jedan dan života", "Mama Huanita", "Bolujem ja", "Tiho noći", "Na te mislim", "Što se bore misli moje".

Nakon njegovog odlaska ostala je velika praznina i seta. Njegova ostvarenja ostaće zauvek dobro upamćena, a dirljivi stihovi koje je otpevao u svojoj poslednjoj pesmi nikada neće izbledeti.

"Ako te nekada sretnem

hoću da smeješ se ponovo

i da ti vrate svu ljubav

koju sam ti ja jednom odneo..."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs