NAJLEPŠU BEOGRAĐANKU MUŽ JE PREVARIO S NJENOM KOLEGINICOM, PA JOJ OD ŽIVOTA NAPRAVIO PAKAO: Završila je na klinici

Životna priča Bebe Lončar prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
NAJLEPŠU BEOGRAĐANKU MUŽ JE PREVARIO S NJENOM KOLEGINICOM, PA JOJ OD ŽIVOTA NAPRAVIO PAKAO: Završila je na klinici
Foto: Profimedia

Jedna od najlepših srpskih i jugoslovenskih glumica, Desanka Beba Lončar veoma mlada doživela je veliku slavu - nakon uloge u kultnom filmu "Ljubav i moda" glumačke role su se nizale jedna za drugom, ali je Beba tačku na filmsku karijeru stavila rano, sa 39 godina.

Uprkos tome što je bila jedna od najlepših žena, za kojom su muškarci ludeli, nije imala sreće u ljubavi, a od supruga je doživela veliku izdaju.

Beba Lončar
foto: Wikipedia

Sve do braka bila je to prava ljubavna priča, a nakon toga se sve pretvara u dramu. Filmska karijera je mnogo nije zanimala, želela je da se bavi zanimanjem koje nema veze sa kinematografijom, međutim pojavljuje se na konkursu za dečije spikere Radio televizije i prolazi na kastingu.

Reditelji su spazili njen talenat za glumu, te su je sa 17 godina iz zgrade Radio Beograda odveli na snimanje partizanskog filma "Deveti krug", al' je posle toga ta profesija nije previše zanimala.

Beba Lončar
foto: kpa / Grimm / United Archives / Profimedia

S obzirom na njenu lepotu, dobila je nadimak „srpska Brižit Bardo“, srce joj je osvojio hrvatski biznismen Josip Radeljak Dikan. Dugo godina su se borili za potomstvo, glumica je nekoliko puta bila u blagoslovenom stanju, ali je svaka trudnoća završena pobaćejam. Nakon 13 godina braka, na svet je donela sina kome su dali ime Leo.

"Tri kilograma i 150 grama, 52 dugačak, crven, sa zulufima… Kad sam ga najzad uzela u ruke, filmovi, snimanja, slava, sve je to za mene bio neki drugi svet. Život u bolnici duboko me je izmenio. Napustila sam glumu i rešila da budem s detetom, da ga dadilje ne vuku po setovima", ispričala je glumica jednom prilikom.

Beba Lončar
foto: Profimedia

Nakon 23 godine braka, bajka Bebe i Josipa je završena. Biznismen je glumicu napustio zbog njene mlađe koleginice Ene Begović, usledio je razvod, a kako je Lončar kasnije pričala, druga žena nije bila jedini razlog kraha bračne zajednice.

"Kad propadne veza koju ste toliko gradili, to zaista jeste životni poraz. Ali on je u 50. godini rešio da krene drugim putem. Dešava se da muškarci tada traže obnavljanje svog života i mladosti, a ja ne bih nikog sputavala da radi šta hoće. Ne može se voleti na silu. To se zove zamor materijala. Sećam se da smo živeli fantastično i posle smo počeli da idemo na živce jedno drugom. Dok je odnos muškarca i žene stalno zavođenje, ništa nije problem. Intimni odnos je najvažniji deo te igre. Ali ljubav, nažalost, nije večna, ma koliko mi žene to romantično želele. I tu su muškarci pametniji. Oni se lakše upuštaju u nove veze, više riskiraju. To je zato što živimo u muškom svetu.Njima se preljuba oprašta, a kojoj bi ženi bilo oprošteno da ostavi muža sa sve decom i nađe 20 godina mlađeg frajera? Pa stavili bi je na stub srama. Samo, ko smo mi da sudimo ljubavi", govorila je Beba za medije.

Beba Lončar
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Razvod je prošao vrlo turbulentno, jer je Dikan insistirao na tome da dobije starateljstvo nad sinom, kako se pisalo. Glumica je navodno sa sinom Leom ponovo uspostavila kontakt tek kada je on otišao na studije u London, kada je koristila svaku priliku da ga tamo poseti.

Beba Lončar danas ima 80 godina i živi u Beogradu, na Dorćolu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs