5 NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVETU: Žive kao da nemaju hleba da jedu, a način na koji troše novac ostavlja bez daha

One su najbogatije žene sveta i mogu da imaju sve što požele a evo kako izgledaju i žive.

Celebrities
22:28h Autor:
5 NAJBOGATIJIH ŽENA NA SVETU: Žive kao da nemaju hleba da jedu, a način na koji troše novac ostavlja bez daha
5 najbogatijih žena sveta, Foto: Profimedia

Verovatno smo se svi nekada zapitali kako izgledaju i žive najbogatiji ljudi na svetu. Oni raspolažu milijardama i zaista ne postoji stvar koju ne mogu da sebi priušte a evo na šta troše svoj novac najbogatije dame.

1. Françoise Betancourt Meyers - 65,9 milijardi dolara

Dugogodišnja šefica liste najbogatijih žena, prema Blumbergovoj listi, i dalje je na vrhu ove prestižne liste. Njeno porodično bogatstvo počelo je da se akumulira početkom 20. veka kada je mladi hemičar Judžin Šuler razvio formulu farbeta za kosu koju je nazvao Oréale.

Ostalo je istorija. L'Oréal Group je danas kozmetički gigant sa velikim portfoliom poznatih brendova kao što su Garnier, Kiehl's, Yves Saint Laurent i Lancôme, i većinski je vlasnik Šulerove unuke Fransoaz Betankur Majers.

Posle stravičnog požara koji je uništio parisku katedralu Notr Dam, donirala je preko 200 miliona dolara za njenu obnovu.

Fransoaz Betankur Mejer
foto: Ian LANGSDON / AFP / Profimedia

2. Alis Volton - 61 milijarda dolara

Alis je 1992. nasledila deonice Volmarta od svog oca Sema Voltona, koji je 30 godina ranije osnovao popularni lanac supermarketa. Tako se približila samom vrhu rang liste najbogatijih žena na svetu. Živi u Teksasu okružena konjima i vrednom umetničkom kolekcijom.

3. Mekenzi Bezos - 59,6 milijardi dolara

Mekenzi se obogatila posle najskupljeg slučaja razvoda u istoriji čovečanstva, i to zato što je Džef je varao Posle 25 godina braka.

Mekenzi je "zaradila" 38,3 milijarde dolara vredne deonice Amazona u razvodu. Novac se i dalje lepi za nju. Zbog krize sa pandemijom vrednost akcija je značajno porasla, a njeno bogatstvo sada se procenjuje na oko 60 milijardi dolara.

Prošle godine se pridružila velikoj inicijativi Davanje zaveta. U okviru toga, ultra-bogati su obavezni da polovinu svog bogatstva doniraju humanitarnim organizacijama.

Mekenzi Bezos, Džef Bezos
foto: Profimedia

4. Julija Koč - 55,8 milijardi dolara

Džulija se tek nedavno našla na listi najbogatijih žena na svetu, pošto je nasledila milijarde od svog pokojnog supruga, čuvenog industrijaliste Dejvida Koča.

Veruje se da joj je Koh ostavio preko 53 milijarde dolara prošle godine. Portparol Koča ranije je rekao da su njegove deonice kompanije ostale u porodici posle njegove smrti, ali je odbio da iznese više detalja.

Džulija Koč
foto: Profimedia

5. Žaklin Mars - 41,3 milijarde dolara

Ima 79 godina i poseduje trećinu Marsa, najveće koditode na svetu, koju je 1911. osnovao njen deda Frenk.

U porodičnom biznisu radila je skoro 20 godina i ostala u menadžmentu do 2016. Danas je, kako se navodi, filantrop i priča se da je član upravnog odbora Vašingtonske nacionalne opere i Nacionalnog arhiva.

Zanimljivo je da za Žaklinu Mars znamo uglavnom preko čuvene čokolade, ali je i jedan od najvećih proizvođača hrane za kućne ljubimce u Americi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs