NA OVU PORODICU KAO DA JE BAČENA KLETVA: Nesrećne okolnosti se dešavaju, a šapat "ona deluje očajno" prati njihove žene

Prokletsvo na koje kao da su osuđene žene iz kraljevske porodice Grimaldi.

Celebrities
22:26h Autor:
NA OVU PORODICU KAO DA JE BAČENA KLETVA: Nesrećne okolnosti se dešavaju, a šapat "ona deluje očajno" prati njihove žene
Kletva porodice Grimaldi., Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljevska porodica Grimaldi smatra se u neku ruku prokletom zbog mnogo patnje i tragedija koje je doživela. Princeze iz realnog života nemaju uvek bajkovit kraj a primeru toga jesu princeza Šarlin kao i nekadašnja holivudska diva Grejs Keli. Nesrećne okolnosti kao da su imale tendenciju da se ponavljaju.

Zbog priča o Šarlin, princezi koja je hospitalizovana početkom novembra, samo nekoliko dana po povratku iz Južne Afrike u Monako posle višemesečnog odsustva, prisećaju se sudbine njene pokojne svekrve, bivše holivudske dive, lepe i harizmatične Grejs Keli.

"Grejs je patila od užasne depresije tokom prvih godina njihovog braka, slično onome što se danas dešava sa Šarlin", rekao je Džoel Meklur, bivši novinar koji je decenijama izveštavao o situaciji u Monaku.

"Bila je veoma nesrećna", dodao je on. Porodični prijatelj koji poznaje porodicu Grimaldi skoro 30 godina rekao je da se Šarlin nikada nije uklapala sa princom Albertom.

Princeza Šarlin
foto: Splash News / Splash / Profimedia

"Kao da je nije bilo briga kako je neko doživljava u Monaku, a umela je i da deluje očajno. Nije bila tipična trofejna supruga Monaka", rekao je porodični prijatelj.

Šarlin se početkom novembra vratila kneževini nakon što je od početka maja odvojena od supruga , princa Alberta i šestogodišnjih blizanaca Žaka i Gabrijele. Poslednji put je viđena u Monaku u januaru. Zvanično je objašnjeno da je bila u rodnoj Južnoj Africi zbog infekcije sinusa koja je zahtevala više operacija i tretmana. Međutim, izvori iz Monaka rekli su za The Post da su problemi princeze Šarlin komplikovaniji od bilo čega o čemu se do sada izveštavalo u medijima. Mnogi spekulišu da je nehotice hospitalizovana kako bi sprečila razvod. U svakom slučaju, skoro niko više ne veruje u porodičnu idilu.

Princeza Šarlin
foto: Profiemdia

"Znala sam da će se porediti sa mojom majkom i bio sam spreman na to. Šarlin ima svoje divne lične kvalitete zbog kojih bi mogla da zablista", rekao je princ Albert od Monaka pre 10 godina, posle venčanja sa princezom, koju je po lepoti upoređivano sa njegovom majkom.

Veza između Šarlin i Grejs je upečatljiva: vezane su neplemićkim poreklom, ličnim pravilima, bez okova i hijerarhije, borbom okova i borbom oko strogo definisane uloge supruge razmaženih evropskih vladara države u kojoj su meštani pomno pratili svaki njihov korak.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Šarlin nema ljubavi i podrške u Monaku kao Grejs, čiji se uticaj još uvek oseća. Donela je eleganciju i lepotu u kneževinu pa su bulevari, zgrade, biblioteke i kule dobile ime po njoj. Međutim, njeni problemi su bili gotovo nepoznati javnosti. Izvori za The Post tvrde da se Grejs borila sa životom u Monaku, baš kao i Šarlin. Takođe je imala problem sa dobijanjem na težini i navodno je posećivala klinike u kasnim četrdesetim, nakon što je izgubila nekadašnju vitku figuru.

Grejs Keli, Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Dok je Grejs bila ćerka bogatog biznismena iz Filadelfije, princeza Šarlin ima skromnije korene. Otac joj je bio prodavac imitatorki, a majka trener plivanja.

U septembru 1982. Automobil se srušio niz liticu, a 52-godišnja Grejs preminula je nekoliko dana kasnije u bolnici.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs