SAZNAJTE VIŠE

RAZVELA SE OD JEDNOG, PA ZAVELA DRUGOG MILIJARDERA ZA 7 DANA: Buran ljubavni život naslednice Svarovski kristala

Naslednica carstva Svarovski kristala vrednog više milijardi dolara razišla se sa svojim mužem, a nakon sedam dana se zaljubila u milijardera, vlasnika Red Bula.

Vip priča
Autor:
RAZVELA SE OD JEDNOG, PA ZAVELA DRUGOG MILIJARDERA ZA 7 DANA: Buran ljubavni život naslednice Svarovski kristala
Viktorija Svarovski, Foto: Sebastien Fremont / Starface / Profimedia

Austrijanka Viktorija Svarovski (29), koja je takođe pop pevačica i televizijska voditeljka, objavila je da se rastaje od Vernera Murca (46). Bili su u braku šest godina. Sada se Viktorija zaljubila u Marka Matešica (30), austrijskog milijardera čiji je otac Ditrih 'Didi' Matešic suosnivač kompanije Red Bul, koja takođe poseduje više sportskih timova u Austriji i Nemačkoj.

Prema izveštajima u Nemačkoj, par je otišao na sastanak u januaru i od tada su nerazdvojni. Austrijski mediji javili su da su primećeni zajedno na trkama u Hanenkamu, koje se održavaju u skijalištu Kicbil. Ni jedan ni drugi nisu javno potvrdili ili demantovali glasine o romansi.

Dok je Viktorija pop zvezda od 2009. godine, proslavila se pobedom u devetoj sezoni austrijskog RTL plesnog šoua "Let's Dance" 2016. godine. Dve godine kasnije, postala je voditelj emisije, a osnovala je i sopstveni brend za lepotu.

Njen otac Pol Svarovski je ključni akcionar u njihivoj imperiji. Viktorija, koja je rođena u Insbruku u Austriji, takođe je pevala pesmu za holivudski film "Hronika Narnije: Putovanje zore".

Red bul
foto: NOGER Manfred/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona i Muerz objavili su u izjavi preko svojih advokata prošle nedelje da će se razvesti.

„Viktorija Svarovski i Verner Muerc su se razišli u prijateljskim odnosima. Od nas se traži da poštujemo privatnost i da se suzdržimo od daljih ispitivanja", rekli su.

Matešic je u međuvremenu postao najnoviji evropski multimilijarder nakon smrti svog oca Didija 2022. godine, u dobi od 78 godina. Didi je bio suosnivač Red Bull-a i posedovao je 49 odsto kompanije. U vreme njegove smrti, njegova neto vrednost procenjena je na 23 milijarde funti. Udeo od 49 odsto pripao je jedinom Didinom sinu Marku, za koga je Forbs nedavno procenio da ima neto vrednost od oko 14 milijardi funti. Izveštaji kažu da je nasledio i brojne luksuzne nekretnine, od ostrva na Tajlandu do austrijskih zamkova, i imanje u ekskluzivnom londonskom Najtsbridžu. On takođe već skoro četiri godine poseduje sopstvenu kompaniju za proizvodnju pića - "Thalheimer Heilvasser" - koja za svoja pića snabdeva vodu sa austrijskih izvora.

Uprkos njegovom privilegovanom vaspitanju, izveštaji kažu da je prizemljen i razume posao koji je nasledio zbog rada na višim pozicijama u Red Bulu u godinama pre smrti njegovog oca. Kao rezultat svog bogatstva, za njega se kaže da je jedan od najopoželjnijih neženja u Evropi. Što se tiče njegove nove vatrene Viktorije, nekadašnja pop pevačica se udala za Muerza - nemačkog magnata nekretninama i bivšim bankarom, a na venčanju je nosila napravljenu po meri koja je koštala više od milion dolara.

Haljina je bila teška preko 50 kilograma, a njen veo je bio optočen sa 500.000 svetski poznatih Svarovski kristala njene porodice. Venčanje se održalo u italijanskom gradu Trstu, gde je bilosvega 250 gostiju. Njen otac Paul ju je vodio dooltara. Luksuzni vikend su započeli večerom dobrodošlice u restoranu "The Piazetta" u Falisia Rizortu, a noć posle venčanja priredili su „oproštajni ručak“ dan nakon svadbene ceremonije.

Prijem je održan 12 kilometara od crkve u raskošnom letovalištu sa pet zvezdica Hotela Falisia. Porodica i prijatelji uživali su u doručku u Maksovom restoranu okruženom drvećem začinskog bilja podsečenog u obliku srca.

Pretpostavlja se da je gospodin Muerz bio prijatelj sa porodicom Svarovski od detinjstva i da je počeo da izlazi sa svojom budućom nevestom kada je ona imala samo 16 godina.

Kao i Red Bul, Svarovski je austrijska kompanija, iako je mnogo starija.

Osnovao ga je 1895. godine (pre 128 godina) Daniel Svarovski. Do 1976. godine, nakon što je kompanija prenošena kroz generacije u porodici, osnovana je kompanija "Cristal Objects". Kompanija je počela prodajom kristalnih figura, a zatim je lansirala nakit, naočare i suvenire.

Svarovski je počeo da isporučuje svoje kristale drugim brendovima, uključujući modne kuće, kompanije za osvetljenje i gigante enterijera. Takođe su pokrenuli brend parfema sa "Clarins Fragrance Group-om" i sponzorišu jelku u sali železničke stanice u Cirihu i zvezdu na drvetu u Rokfeler centru u Njujorku. Oni su takođe sponzorisali Britansku modnu nagradu i za brend su imali modele poput Mirande Ker, Karli Klos i Rubi Rouz. Kompanija je sada u vlasništvu oko 200 članova porodice, ali je po prvi put nedavno u svoj odbor dovela i neke biznismene koji nisu u srodstvu sa jednom od najbogatijih porodica na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs