tom kruz i mimi rodžers

ZAVELA 8 GODINA MLAĐEG, PA GA UPOZNALA SA ĐAVOLOM: U zamenu za slavu i večnu mladost, SADA sekta uređuje njegov ŽIVOT

Iako je jedan od najboljih glumaca poslednjih 40 godina, njegov angažman u kontraverznoj crkvi i odnosi sa partnerkama i decom ruše njegov imidž, a sada smo saznali i kako je Tom Kruz krenuo tim putem.

Vip priča
08:06h Autor:
ZAVELA 8 GODINA MLAĐEG, PA GA UPOZNALA SA ĐAVOLOM: U zamenu za slavu i večnu mladost, SADA sekta uređuje njegov ŽIVOT
Tom Kruz i Mimi Rodžers, Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Tom Kruz je na vrhu nakon svih ovih godina. Top Gun: Maverik je zaradio skoro 1,5 milijardi dolara na blagajnama i osvojio šest nominacija za Oskara, uključujući i onaj za najbolji film.

Ali koliko god da je njegov nedavni filmski rad bio sjajan, mnogi misle da je tajna njegovog uspeha upravo kontraverzna i veoma uticajna Sajentološka crkva.

Kruz je sinonim za kontroverznu religiju, ali malo je poznato da ga je njegova prva supruga, Mimi Rodžers, uvela u Sajentologiju. Par se na kraju razveo, a Rodžers je zauvek napustila Sajentološku crkvu koji mnogi nazivaju i sektom. Kao i većina priča vezanih za ovu crkvu, priča iza njihovog razlaza je čudna i puna nepotvrđenih glasina.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Kako je Tom Kruz upoznao svoju prvu ženu Mimi Rodžers?

Kruz i Rodžers su počeli da se zabavljaju 1985. godine.

Kruz je rekao za "Rolling Stone" magazin da su naleteli jedno na drugo na večeri. Iako ga je privukla, glumac je nije jurio jer je Rodžers u to vreme izlazila sa nekim drugim. Ali Rodžers se drugačije sećala njihovog susreta. Ona je za "Us Weekly" 1987. godine rekla da je bila sama i da su im zajednički prijatelji namestili prvi sastanak.

"Nisam se viđala ni sa kim, on nije viđao nikoga, a oni su mislili: "Ovi ljudi bi trebalo da izađu sa nekim. Hajde da vidimo da li žele da izađu jedno sa drugim"", ispričali su u jednomintervjuu. "A mi smo rekli što da ne."

Tom Kruz, Mimi Rodžers
foto: Profimedia

Šta god da ih je nateralo da počnu da se zabavljaju, veoma brzo su se zaljubili jedno u drugo. Kruz i Rodžers venčali su se 9. maja 1987. godine, a Emilio Estevez im je bio kum. Privatnost im je bila toliko važna da čak ni Kruzov publicista navodno nije znao šta se dešava. Nažalost, njihova ljubav je izbledela za manje od tri godine. Kruz i Rodžers su se razveli 1990. godine. Mediji su spekulisali da su razlozi bili Kruzova sve veća slava i razlika u godinama. Rodžers je osam godina starija od Kruza, ali istina leži negde u njihovoj verskoj pripadnosti.

Tom Kruz, Mimi Rodžers
foto: Profimedia

Sajentologija ih je spojila, a možda i razdvojila

Njen otac, Filip C. Spikler, bio je sajentolog sa bliskim vezama sa njegovim osnivačem L. Ronom Habardom. (Spikler je napustio crkvu ranih 80-ih.) Mimi je takođe bila član crkve i radila je kao revizor u organizaciji pored svoje glumačke karijere. Ona je Kruza i upoznala sa religijom dok su bili zajedno.

Sajentologija je verovatno igrala ulogu u njihovom raskidu. Kako izveštava Pejdž Siks, bivši izvršni direktor crkve Majk Rinder tvrdio je u svojim memoarima "Milijardu godina: Moj bekstvo od života u najvišim rangovima sajentologije", da su sajentološki zvaničnici dobili zadatak da ubede Mimi Rodžers da se razvede od Kruza kako bi on mogao da započne vezu sa Nikol Kidman.

Bivši generalni sajentološki inspektor Marti Ratban ispričao je sličnu priču Veniti Feru, ali je takođe dodao da je crkva igrala ulogu i u budućem odvajanju Kruza od Nikol Kidman. „Obe žene su se ohladile na zbog šefa sajentologije Dejvida Miskevidža. On je bio glavni uzrok raspada brakova." Rodžers nikada sama nije potvrdila ove tvrdnje, ali je napustila sajentologiju odmah posle razvoda od Toma.

Tom Kruz
foto: Profimedia

Njihove karijere od razvoda su krenule veoma različitim putanjama

Nakon raskida sa Kruzom, Mimi Rodžers se pojavljivala u filmovima B kategorije. Udala za svog sadašnjeg muža, producenta Krisa Čiafu, 2003. Par ima dvoje dece.

U međuvremenu, Kruz je nastavio svoj uspon ka vrhu. Uspeh Maverika u kombinaciji sa oživljavanjem franšize "Nemoguća misija" daje Kruzu onoliko moći u Holivudu koliko je imao decenijama. Teško je poreći njegov uspeh u Holivudu, ali brojne priče o njegovoj umešanosti u sajentologiju i kako je to uticalo na njegove odnose sa njegovim bivšim suprugama i njegovom decom ne mogu se zaboraviti samo zbog njegovog elitnog kaskaderstva. Odvajanje umetnosti od umetnika uvek je trnovita tema. Ali nesklad između njegovog herojstva na ekranu i njegovog sumnjivog ponašanja u stvarnom životu mora se priznati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs